2014-04-10 15:35:21
Φωτογραφία για Τα «ελληνικά τέρατα» στη Νέα Υόρκη
Το Ίδρυμα “Αλέξανδρος Ωνάσης” στη Νέα Υόρκη παρουσιάζει την πρωτότυπη έκθεση του γραφείου οπτικής επικοινωνίας Beetroot Design Group, με τίτλο «Τα παρεξηγημένα τέρατα της ελληνικής μυθολογίας».

«Πρόκειται για μια έκθεση διαδραστική και χιουμοριστική, για μικρούς και μεγάλους, αποτυπώνοντας την ελληνική δημιουργικότητα και φαντασία» δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του Ιδρύματος Ωνάση Αμερικής, πρέσβης Λουκάς Τσίλας.

Η έκθεση παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Μουσείο Μπενάκη και περιλαμβάνει εγκαταστάσεις με τρισδιάστατα γλυπτά, αλλά και ψηφιακά «αόρατα τέρατα» που εμφανίζονται, συμπληρώνονται ή αποκτούν ζωή μέσα από «έξυπνες» ηλεκτρονικές συσκευές, όπως tablets και smartphones.

Ο κ. Τσίλας ανέφερε ότι «παράλληλα με την έκθεση, τα εγκαίνια της οποίας θα τελεστούν σήμερα το βράδυ, θα μιλήσει ο καθηγητής Κλασικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης (NYU) Peter Meineck, ο οποίος θα αναφερθεί στις μεταφορικές έννοιες του ποιητικού λόγου (Ιθάκη) του Καβάφη. «Δηλαδή, αυτά είναι “τέρατα” που δεν θα τα συναντήσεις μπροστά σου, αλλά θα τα έχεις μέσα σου» όπως υπογράμμισε, προσθέτοντας ότι «για τα παιδιά έχει διαμορφωθεί ένας χώρος στίβου για να μπορούν να παίζουν».


Η έκθεση διοργανώνεται στο πλαίσιο της βράβευσης της Beetroot Design Group -γραφείο επικοινωνίας από τη Θεσσαλονίκη- με την υψηλότερη διάκριση στον χώρο του επικοινωνιακού design σε διεθνές επίπεδο και παρουσιάζεται για πρώτη φορά στη Νέα Υόρκη, χάρις στη βοήθεια του Ιδρύματος Ωνάση. Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, τα εκθέματα λειτουργούν σε ένα πρώτο επίπεδο ως σύγχρονα καλλιτεχνικά δημιουργήματα βασισμένα στην ελληνική μυθολογία, αλλά, σε δεύτερο, ως αφορμή για την παρουσίαση των συστατικών της δημιουργίας και της ανάπτυξης.

Τέλος, σημειώνεται ότι με τα «τέρατα» οι δημιουργοί επιχειρούν να αντιστρέψουν με χιούμορ την κακή πολιτικό-οικονομική εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό, παρουσιάζοντας ταυτόχρονα οικουμενικές φιλοσοφικές βάσεις και πρακτικές του σύγχρονου design.

Τα εκθέματα θα προέρχονται από αρκετά ελληνικά μουσεία, επεσήμανε ο κ. Τσίλας, αλλά και από μουσεία άλλων χωρών της Ευρώπης, καθώς και των ΗΠΑ.
πηγή
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ