2014-04-14 10:31:34
Φωτογραφία για Καταγγελία αναγνώστη Δραματική η κατάσταση στο Γ.Ν.-Κ.Υ Κω. Χωρίς Καρδιολόγο ολόκληρο νοσοκομείο!
Δραματική είναι η κατάσταση στην Κω οπού η μοναδική καρδιολόγος που υπήρχε μέχρι τώρα στο νοσοκομείο, πήρε... δεκαπενθήμερη αναρρωτική άδεια και ύστερα θα παραιτηθεί, αφήνοντας εκατοντάδες καρδιοπαθείς στο έλεος του θεού

Λόγος της παραίτησης της, όπως η ίδια αναφέρει, είναι το υπερβολικό φόρτο εργασίας για ένα και μονό άτομο, που μερικές φορές την ανάγκαζε να εφημερεύει 24 ώρες το 24ωρο για σχεδόν ένα μήνα συνεχόμενα, φτάνοντας στα όρια της εξάντλησης!

Οι ανευθυνοντες διευθύνοντες του νοσοκομείου υπόσχονται ότι η θέση θα καλυφθεί εντός του μηνός, αλλά επιβεβαιωμένες πληροφορίες αναφέρουν ότι η θέση θα παραμείνει κενή για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή όλων των καρδιοπαθών του νησιού που δεν έχουν λεφτά να πάνε σε ιδιώτη καρδιολόγο!

Τραγική είναι και η αντιμετώπιση του προβλήματος από την 2η ΔΥΠε Πειραιώς και Αιγαίου που έχει δώσει εντολή για όσο χρονικό διάστημα το νοσοκομείο είναι χωρίς καρδιολόγο, ότι έκτακτο καρδιολογικό προκύψει να μεταφέρεται επειγόντως στο νοσοκομείο της Ρόδου (!) με αεροδιακομιδη του ΕΚΑΒ. Όπως όλοι καταλαβαίνουμε η εντολή αυτή είναι εντολή θανάτου διότι ένα πραγματικά σοβαρό καρδιολογικό περιστατικό δε θα προλάβει ποτέ να φτάσει στη Ρόδο.


Το πρόβλημα της υποστελεχωσης του νοσοκομείου όμως δεν περιορίζεται στη θέση του καρδιολόγου άλλα επεκτείνεται σε όλες τις θέσεις (αγροτικών, ανειδίκευτων, ειδικευμένων και νοσηλευτών) καθιστώντας την λειτουργιά του νοσοκομείου επικίνδυνη για την υγειά του πολίτη, ειδικά τωρα την θερινή σεζόν που χιλιάδες τουρίστες απ' όλο το κόσμο κατακλύζουν το νησί!

Αναγνώστης
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ