2014-04-20 20:44:20
Φωτογραφία για Πως πέρασαν το Πάσχα οι VIP διάσημοι κρατούμενοι στον Κορυδαλλό; Όλες οι λεπτομέρειες...
Ένα Πάσχα τελείως διαφορετικό από αυτό που είχαν συνηθίσει θα γιορτάσουν φέτος οι VIP κρατούμενοι του Κορυδαλλού, οι περισσότεροι εκ των οποίων θα αναπολούν τις μέχρι πρότινος αποδράσεις τους στις Μπαχάμες, τις Μαλδίβες και την Καραϊβική Ο Άκης Τσοχατζόπουλος και η Βίκυ Σταμάτη, ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, ο Γιάννης Σμπώκος, ο Γιώργος Σαχπατζίδης, ο Μάκης Ψωμιάδης, μετά την πρόσφατη καταδίκη του για την ΑΕΚ παραμένει στην Ε΄ πτέρυγα με πολλούς αλλοδαπούς.

Αλλά και οι λοιποί «διάσημοι» φυλακισμένοι, όπως, ο Κώστας Γιαννίκος, θα ψάλλουν φέτος το «Χριστός Ανέστη» πίσω από τα κάγκελα του πιο γνωστού σωφρονιστικού ιδρύματος. Το πρόγραμμα της Μεγάλης Εβδομάδας έχει ήδη γίνει γνωστό στους κρατούμενους και περιλαμβάνει λειτουργία κάθε μέρα για όσους επιθυμούν να βιώσουν έντονα το κλίμα των ημερών, διαφορετικό μενού γι’ αυτούς που νηστεύουν όπως ο Γιώργος Σαχπατζίδης και ο Μάκης Ψωμιάδης ως γιος παπά και φυσικά όλα τα απαραίτητα για την Κυριακή του Πάσχα. Ακόμη και μπύρες, χωρίς φυσικά αλκοόλ! ΑΚΗΣ ΚΑΙ ΒΙΚΥ. Τα επισκεπτήρια για την Μεγάλη Εβδομάδα είναι τρία και όλα πρωινά. Ξεκίνησαν από τη Μεγάλη Πέμπτη 17 του μηνός, θα συνεχιστούν το Μεγάλο Σάββατο και θα ολοκληρωθούν την Δευτέρα του Πάσχα, 23 Απριλίου.


Την Κυριακή του Πάσχα, οι VIP κρατούμενοι θα απολαύσουν μόνοι τους το γιορτινό μενού, χωρίς τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Εξαίρεση αποτελεί πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ Άκης Τσοχατζόπουλος, ο οποίος θα μπορέσει να τσουγκρίσει το αυγό του με την σύζυγό κ. Βίκυ Σταμάτη, η οποία κρατείται επίσης στον Κορυδαλλό. Ο πάλαι ποτέ «ωραίος Μπρούμελ» είναι αρκετά εκνευρισμένος και θυμωμένος όχι μόνο με την εξέλιξη της υπόθεσής του καθώς χάνει την μια δίκη μετά την άλλη, αλλά επειδή δεν μπορεί μέχρι τώρα τουλάχιστον να πετύχει την αποφυλάκιση της συζύγου του, οπότε δεν βρίσκεται στην καλύτερη διάθεση. Η Βίκυ Σταμάτη κυκλοφορεί μονίμως θλιμμένη και εξακολουθεί να είναι απόμακρη από τις υπόλοιπες κρατούμενες, ενώ αντιμετωπίζει και πρόβλημα υγείας στο στήθος, για το οποίο κάνει εξετάσεις σε τακτά χρονικά διαστήματα. Όλα τα φαγητά και τα ποτά για τους κρατούμενους του ψυχιατρείου είναι σύμφωνα με πληροφορίες προσφορά του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη, ενώ για τους υπόλοιπους μερίμνησαν ο Μάκης Ψωμιάδης, ο πρόσφατα αποφυλακισθέντας Γιώργος Σπανός και ο Γιάννης Σμπώκος.

Ο ΛΑΥΡΕΝΤΙΑΔΗΣ.

Τις χειρότερες στιγμές της ζωής του βιώνει ο πρώην πανίσχυρος επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης στον Κορυδαλλό. Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, έχει αφεθεί εντελώς στη μοίρα του. Τα κινητικά προβλήματα που είχε εντείνονται, γι’ αυτό άλλωστε κυκλοφορεί μόνιμα με αναπηρικό καροτσάκι. Πληροφορίες, δε, κάνουν λόγο για συνεχή αντικαταθλιπτική αγωγή στην οποία υποβάλλεται τους τελευταίους μήνες, η οποία όμως δεν έχει θετικά αποτελέσματα. Μόνο του στήριγμα η μητέρα του και η σύζυγός του Κατερίνα Λαυρεντιάδη, η οποία τον επισκέπτεται πολύ συχνά, προσπαθώντας να ανεβάσει το καταρρακωμένο του ηθικό. Τέλος, ο Γιάννης Σμπώκος, το πρώην alter ego του Άκη, παραμένει ψύχραιμος, αδιάφορος για τα τεκταινόμενα εντός της φυλακής και πλήρως αποστασιοποιημένος από τον πρώην υπουργό Άμυνας, ο οποίος δεν θέλει να τον βλέπει μπροστά του. Στην «παρέα» προστέθηκε και ο Αντώνης Κάντας, ενώ εκτός φυλακής θα γιορτάσει το Πάσχα ο Γιώργος Σπανός, που αποφυλακίστηκε στα μέσα της εβδομάδας με περιοριστικούς όρους. Την Κυριακή του Πάσχα, Άκης και Σμπώκος προβλέπεται να μην καθίσουν στο ίδιο τραπέζι. Εάν γίνει αυτό, θα τοποθετηθεί ο ένας πολύ μακριά από τον άλλο, ώστε να μην υπάρξουν «παρατράγουδα», ειδικά μια τέτοια ημέρα.

ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΥΟΜΕΝΟΙ.

Υπάρχουν, όμως, και αυτοί που παρά τα όσα έχουν κάνει, νηστεύουν συστηματικά πολύ πριν την εβδομάδα των Παθών αλλά και κάποιοι που το κάνουν μόνο τη Μεγάλη Εβδομάδα. Στους πρώτους συγκαταλέγεται ο Γιώργος Σαχπατζίδης, ο πρώην «Σάχης της Κατερίνης», ο οποίος φροντίζει εδώ και μήνες το εκκλησάκι των φυλακών. Αυτές τις ημέρες μάλιστα ετοιμάζει τα πάντα για την καθημερινή λειτουργία, ενώ νηστεύει ευλαβικά όπως λένε οι πληροφορίες μέσα από τον Κορυδαλλό. Πιο χαλαρός φέρεται να είναι ο Μάκης Ψωμιάδης, που ξεκίνησε νηστεία τη Μεγάλη Δευτέρα. Μαθημένος από τα παιδικά του χρόνια ως γιος ιερέα στο να είναι εγκρατής τη Μεγάλη Εβδομάδα, θεωρείται και άριστος γνώστης στο ψήσιμο του αρνιού, κάτι που δεν αποκλείεται να δείξει την Κυριακή του Πάσχα, όταν θα γιορτάσει πολύ διαφορετικά, όπως και όλοι οι υπόλοιποι VIP κρατούμενοι, την Ανάσταση του Κυρίου.

ΜΕΝΟΥ

Πλούσιο το μενού αλλά η μπύρα χωρίς αλκοόλ Όπως συνηθίζεται κάθε χρόνο έτσι και φέτος, ο μάγειρας των φυλακών ετοιμάζεται πυρετωδώς αυτές τις ημέρες για το Σάββατο της Ανάστασης και την Κυριακή του Πάσχα. Γι αυτούς που νηστεύουν, υπάρχει σε καθημερινή βάση ειδικό μενού. Σύμφωνα με πληροφορίες περιλαμβάνει ψάρι η θαλασσινά, χόρτα με ελάχιστο ή καθόλου λάδι, σαλάτες με λαχανικά και νηστίσιμες πίτες με χόρτα χωρίς τυρί. Όσοι έχουν κόψει το γάλα, πίνουν τσάι η καφέ για πρωινό το οποίο συνοδεύουν με ψωμί και μέλι, ενώ το βράδυ της Ανάστασης θα σερβιριστεί η πατροπαράδοτη μαγειρίτσα, όχι πάντως μετά τα μεσάνυχτα.

Την Κυριακή το πρωί, οι κρατούμενοι θα απολαύσουν τσουρέκια και πασχαλιάτικα κουλούρια, ενώ το μεσημέρι θα σερβιριστεί όπως κάθε χρόνο, ψητό αρνί με πατάτες φούρνου, κοκορέτσι, χωριάτικες σαλάτες και κόκκινα αυγά. Πέρυσι για τα αρνιά είχε φροντίσει ο Αχιλλέας Μπέος, φέτος αναμένεται να τα αναλάβει άλλος. Παρά το εορτάσιμο κλίμα της Κυριακής του Πάσχα, δεν θα σερβιριστεί καθόλου κρασί, αφού απαγορεύεται αυστηρά η χρήση αλκοόλ στις φυλακές. Θα υπάρχουν όμως άφθονα αναψυκτικά και κάποιες μπύρες χωρίς αλκοόλ, έτσι ώστε να μην λείπει σχεδόν τίποτε τίποτα από το γιορτινό μενού των κρατουμένων. Στο Πασχαλινό τραπέζι δεν αναμένεται να καθίσει μαζί με τους άλλους ο Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, που προτιμάει να τρώει στο κελί του, μακριά από αδιάκριτα βλέμματα, ενώ αντιμετωπίζει και έντονα κινητικά προβλήματα. Το ίδιο θα πράξει και η κ. Βίκυ Σταμάτη, που αποφεύγει το φαγητό της φυλακής, από την πρώτη ημέρα της προφυλάκισής της, προτιμώντας να παραγγέλνει από Ιταλικό εστιατόριο, μόνο που λόγω της ημέρας, μάλλον θα δυσκολευτεί να βρει κάτι ανοιχτό για delivery!

Το Μεγάλο Σάββατο, οι VIP θαμώνες του Κορυδαλλού, θα λάβουν το Άγιο Φως και θα κάνουν Ανάσταση πρώτοι από όλους σχεδόν τους Έλληνες. Για την ακρίβεια θα ακούσουν το «Χριστός Ανέστη εκ νεκρών» από τα χείλη του ιερέα γύρω στις δέκα και μισή με έντεκα το βράδυ. Αμέσως μετά την ανταλλαγή ευχών θα φάνε τη μαγειρίτσα τους και θα αποσυρθούν για ύπνο στους θαλάμους και τα κελιά τους προσδοκώντας την δική τους Ανάσταση.

από την εφημερίδα "Παραπολιικά" Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Επεισόδια στο Αμβούργο
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Επεισόδια στο Αμβούργο
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ