2014-04-21 18:32:26
Φωτογραφία για Πάσχα με τους ακρίτες
Με λαμπρότητα και ιεροπρέπεια εορτάσθηκε στην ακριτική επαρχία Διδυμοτείχου η λαμπροφόρος Ανάσταση του Κυρίου. Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου στις ιερές ακολουθίες η τοπική μας Εκκλησία έζησε αυτές τις εξαιρετικές αυτές  ημέρες σε πόλεις και χωριά.

Οι πιστοί κάτω από το μελιχρό φως των πασχαλινών λαμπάδων ενδυναμώνονται και ενισχύονται στον πνευματικό τους αγώνα και στην προσπάθειά τους να επιβιώσουν στις δύσκολες περιστάσεις των καιρών μας.. Ο Σεβασμιώτατος προέστη των ιερών ακολουθιών στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου. Το πρωι του Μ. Σαββάτου ο Σεβασμιώτατος λειτουργησε επί του ιερού κουβουκλίου και το εσπέρας της ίδιας ημέρας μετά την Ακολουθία της Αναστάσεως προσέφερε στην Αναστάσιμη Ευχαριστία  την οποία παρηκολούθησαν ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρ. Πατσουρίδης και ο Διοικητής της 16ης Μεραρχίας Στρατηγός Αντ. Βιτετζάκης και χιλιάδες πιστών.


Νωρίς το εσπέρας του Μεγάλου Σαββάτου ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε το Ελληνικό Φυλάκιο στο Τριεθνές (σύνορα Ελλάδος – Τουρκίας – Βουλγαρίας) όπου τέλεσε την Ακολουθία της Αναστάσεως, έδωσε ευχές στους στρατευμένους και τους μοίρασε λαμπάδες και παχαλινά αυγά. Στο φυλάκιο τον Σεβασμιώτατο υποδέχθηκε ο Διοικητής του 21ου Συντάγματος Συνταγματάρχης Σωτ. Κώστογλου.

 

Δείτε περισσότερες φωτό στο παρακάτω λινκ

ΠΗΓΗ: http://www.imdos.gr/2014/04/21/%CF%80%CE%AC%CF%83%CF%87%CE%B1-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CF%85%CF%82-%CE%B1%CE%BA%CF%81%CE%AF%CF%84%CE%B5%CF%82/
kranos
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ