2014-04-25 17:11:34
Φωτογραφία για ΣΥΡΙΖΑ: Η ΤΡΟΪΚΑ ΕΜΜΕΝΕΙ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΟΥ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΟΥΝ
ΥΠΟΙΚ: Η χώρα ανακάμπτει ακόμα και με τα πιο συντηρητικά κριτήρια

Την άποψη ότι η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την πορεία του μνημονίου αποδεικνύει την εμμονή της τρόικας στην άσκηση μίας πολιτικής που καταστρέφει τον κοινωνικό ιστό, αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ. Στην ανακοίνωση του κόμματος ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος, υπεύθυνος ΕΕΚΕ Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει ότι «τα κενά παραμένουν για τα επόμενα χρόνια. Συγκεκριμένα, υπάρχει κενό 2 δισ. ευρώ το 2015, 3,8 δισ. ευρώ το 2016 και 1,9 δισ. ευρώ το 2017, για τα οποία θα απαιτηθεί όχι μόνο η συνέχιση των έκτακτων μέτρων αλλά πιθανά και η λήψη νέων».

Υπάρχει εκτενής αναφορά στις μειώσεις μισθών, ενώ υποστηρίζεται ότι, βάσει και όσων δηλώνει η Κομισιόν, δεν αναμένεται βιώσιμη ανάπτυξη των εξαγωγών εντός των επόμενων ετών.

Σε ό,τι αφορά το χρέος στην ανακοίνωση τονίζεται πως «σε σχέση με το  σημαντικότερο ζήτημα, τη βιωσιμότητα του χρέους, η κατάσταση είναι χειρότερη σε σχέση με την προηγούμενη έκθεση. Εξακολουθούν, βέβαια, Τρόικα και κυβέρνηση, να υιοθετούν την απολύτως παράλογη πρόβλεψη ότι το χρέος θα γίνει βιώσιμο, έχοντας πρωτογενή πλεονάσματα άνω του 4% από το 2016 και έπειτα, ενώ παράλληλα ο ρυθμός ανάπτυξης της οικονομίας θα ξεπερνά το 3%».


ΥΠΟΙΚ: Η χώρα ανακάμπτει ακόμα και με τα πιο συντηρητικά κριτήρια

Στο δρόμο της ανάκαμψης βρίσκεται πλέον η Ελλάδα όπως παρατηρεί το υπουργείο Οικονομικών σχολιάζοντας την ανακοίνωση της Κομισιόν η οποία αναφέρει ότι φέτος θα υπάρξει για πρώτη φορά άνοδος του ΑΕΠ κατά 0,6% μετά από 6 συνεχόμενα χρόνια λιτότητας. Καλύτερα από τις προβλέψεις και από το πρόγραμμα κατάφερε να πάει η Ελλάδα, σύμφωνα με το ΥΠΟΙΚ, το οποίο σε ανακοίνωσή του σημειώνει ότι το ίδιο θα συνεχίσει να κάνει από δω και εμπρός.

Από το σημερινό της άρθροΣχετικά με τις προβλέψεις για το 2015, η έκθεση της Κομισιόν προβλέπει σημαντική ανάπτυξη κατά 2,9%, ενώ την επόμενη χρονιά, το 2016 προβλέπει ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη κατά 3,7%. Οι θετικές αυτές εκτιμήσεις σημαίνουν, κατά το υπουργείο Οικονομικών, «εκατοντάδες χιλιάδες νέες θέσεις εργασίας».

Μάλιστα, όπως σχολιάζει το ΥΠΟΙΚ «Οι προβλέψεις αυτές είναι ιδιαίτερα συντηρητικές και δεν λαμβάνουν υπ’ όψιν μια σειρά από διαρθρωτικές αλλαγές που έγιναν ήδη ή γίνονται τώρα και οι οποίες θα βελτιώσουν ακόμα περισσότερο την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας».

Στην έκθεση, παρατηρεί το υπουργείο, δεν συμπεριλαμβάνονται οι «θετικές εξελίξεις στον τομέα της ρευστότητας, ούτε οι θετικές επιπτώσεις από τη διανομή του κοινωνικού μερίσματος». «Η χώρα μας γυρίζει πλέον σελίδα και μπαίνει στο δρόμο της ανάκαμψης. Το παραδέχονται πια και επίσημα οι πιο αυστηροί κριτές, με τα πιο συντηρητικά κριτήρια», τονίζει, τέλος, το υπουργείο Οικονομικών.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ