2014-04-25 18:00:18
Φωτογραφία για ΒΑΪΤΣΗΣ : ΕΜΠΝΕΕΙ ΣΕΒΑΣΜΟ Ο ΜΙΤΣΕΛ
Για την ανανέωση του συμβολαίου του Μίτσελ με τον Ολυμπιακό μίλησε ο βετεράνος ποδοσφαιριστής των ερυθρόλευκων, Γιώργος Βαΐτσης.

Με δηλώσεις του στον «Γαύρο» ο βετεράνος του Θρύλου και σκόρερ του αξέχαστου γκολ στο Μονακό ανέφερε ότι ο Ισπανός τεχνικός είναι πολύ σοβαρός και καλλιεργημένος άνθρωπος, με αρχές, ενώ εμπνέει σεβασμό στους ποδοσφαιριστές του.

Ο παλαίμαχος άσος του παρελθόντος θεωρεί ότι δίκαια ο πρόεδρος του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης, του δείχνει την εμπιστοσύνη και τη στήριξή του, ενώ τονίζει ότι το ρόστερ των ερυθρόλευκων τη νέα χρονιά θα είναι ελαφρώς διαφοροποιημένο και θα έχει πιο έντονο ελληνικό στοιχείο.

Ακόμα, μίλησε και για τις ευκαιρίες που έχουν μπροστά τους οι δανεικοί που επέστρεψαν στο Ρέντη, αλλά και οι ποδοσφαιριστές που είναι από τα σπλάχνα της ομάδας και πήραν προς το τέλος του πρωταθλήματος χρόνο συμμετοχής.

ΕΡΩΤΗΣΗ: Στο αυριανό (σημερινό) φιλικό παιχνίδι με τον Πανιώνιο στο Καραϊσκάκη, ο Μίτσελ θα έχει την ευκαιρία να τεστάρει τους δανεικούς που επέστρεψαν στο Ρέντη. Το σχόλιό σας;


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Μέχρι να καθιερωθούν αυτά τα παιδιά στον Ολυμπιακό, υπάρχει ακόμα δρόμος. Πρέπει να δουλεύουν σκληρά και να αποδεικνύουν καθημερινά πράγματα. Στο φιλικό με τον Πανιώνιο πρέπει να αρπάξουν την ευκαιρία και να γίνουν αυτοί οι πρωταγωνιστές. Να δείξουν δηλαδή στον προπονητή τους ότι αξίζουν να αγωνίζονται στον μεγαλύτερο σύλλογο της χώρας. Γενικά πάντως, η ψυχοσύνθεση του Ολυμπιακού σε σχέση με ομάδες που μέχρι πρότινος αγωνίζονταν αυτά τα παιδιά, είναι τελείως διαφορετική κι αυτό θα πρέπει να καταλάβουν και να μπουν στο… πετσί της ομάδας όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Παίκτες όπως ο Κολοβός, ο Διαμαντάκος, ο Λυκογιάννης και τα άλλα παιδιά που αγωνίζονται στη Superleague, έχουν την απαραίτητη εμπειρία αλλά πρέπει να δουλέψουν σκληρά.

Ε: Θα είναι και μία ευκαιρία γι’ αυτά τα παιδιά να εξασφαλίσουν μία θέση στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας της ομάδας το καλοκαίρι;

Α: Φυσικά και είναι μία ευκαιρία για τα παιδιά αυτή. Πρέπει μάλιστα να μην την αφήσουν να πάει χαμένη και να την αρπάξουν κατευθείαν από τα μαλλιά, που λένε. Ταλέντο υπάρχει σε αυτά τα παιδιά και για να τα ζητάει πίσω ο προπονητής, πάει να πει ότι κάτι έχει δει που του αρέσει. Και για να το πούμε ακόμα καλύτερα, για να τους αποκτήσει ο Ολυμπιακός, αυτό κάτι σημαίνει. Δεν είναι τυχαία η επιλογή τους. Οπότε θα πρέπει να αποδείξουν πράγματα για να βρεθούν στην προετοιμασία. Αν εξασφαλίσουν μία θέση στο βασικό στάδιο της προετοιμασίας, θα είναι τεράστια ευκαιρία για αυτούς να αποδείξουν ότι αξίζει να φοράνε τη φανέλα του Ολυμπιακού.

Ε: Οι παίκτες από τις ακαδημίες της ομάδας, οι οποίοι πήραν χρόνο συμμετοχής στα τελευταία παιχνίδια του πρωταθλήματος, όπως ο Βέργος, ο Σάλιακας και ο Βούρος, τη νέα χρονιά περιμένετε να έχουν πιο ενεργό ρόλο;

Α: Μιλάμε για τρία παιδιά με πολύ ταλέντο που σίγουρα ξεχωρίζουν και αν δουλέψουν σκληρά έχουν όλα τα φόντα να πετύχουν και να καθιερωθούν. Ωστόσο, το αν θα έχουν ενεργό ρόλο από τη νέα χρονιά, αυτό θα το κρίνει ο προπονητής. Αυτός είναι ο αρμόδιος κι αυτός παίρνει τις αποφάσεις. Πάντως, σε όσα παιχνίδια αγωνίστηκαν είχαν καλή παρουσία και έδειξαν καλά στοιχεία. Κάτι που είναι πολύ θετικό για την ομάδα.

Ε: Μετά τις τελευταίες εξελίξεις φαίνεται ότι ο Μίτσελ θα παραμείνει στη θέση του και τη νέα χρονιά. Ο πρόεδρος έδειξε την απόλυτη στήριξή του στον Ισπανό και φαίνεται ότι στηρίζει πολλά πάνω του. Το σχόλιό σας για την επικείμενη ανανέωση του συμβολαίου του Ισπανού;

Α: Δεν θέλω να κάνω κριτική στον προπονητή και το κατά πόσο είναι καλός ή όχι. Σίγουρα ο Μίτσελ είναι μία αξιόπιστη λύση και ο πρόεδρος σωστά κάνει και τον στηρίζει και τον εμπιστεύεται. Τον εκτιμάει και τον παραδέχεται για όσα έχει κάνει μέχρι στιγμής στον Ολυμπιακό. Σίγουρα εν μέρει η χρονιά είναι επιτυχημένη οπότε ορθά πράττει ο πρόεδρος και τον κρατάει στον πάγκο της ομάδας. Ο Μίτσελ είναι πάνω απ’ όλα σοβαρός και καλλιεργημένος άνθρωπος με αρχές και ήθος και εμπνέει σεβασμό στους ποδοσφαιριστές του λόγω του ονόματος που κουβαλάει. Θεωρώ ότι με τη φετινή πορεία του Ολυμπιακού σε Ελλάδα και Ευρώπη, αξίζει να παραμείνει και να δουλέψει και του χρόνου ακόμα καλύτερα για να φτάσει ακόμα πιο ψηλά η ομάδα.

Ε: Θεωρείτε ότι το ρόστερ του Ολυμπιακού τη νέα χρονιά θα είναι εντελώς διαφοροποιημένο και με περισσότερο ελληνικό στοιχείο;

Α: Θεωρώ πως ναι. Οι δανεικοί, που οι περισσότεροι είναι Ελληνες, είναι καλοί ποδοσφαιριστές και πιστεύω ότι μερικοί απ’ αυτούς θα παραμείνουν στην ομάδα για να τη βοηθήσουν, ενώ θέλω να πιστεύω ότι κάποια παιδιά από τις ακαδημίες, εκτός του Βέργου, του Σάλιακα και του Βούρου, θα πάρουν προαγωγή στην πρώτη ομάδα. Οπότε η απάντηση στην ερώτηση που μου έκανες, είναι ναι. Θα έχει πιο έντονο ελληνικό στοιχείο το ρόστερ του Ολυμπιακού τη νέα αγωνιστική χρονιά.

Ε: Κλείνοντας, θεωρείτε ότι η χρονιά για τον Ολυμπιακό, που έλαβε τέλος και επίσημα, είναι πετυχημένη;

Α: Θεωρώ ότι είναι πετυχημένη κατά ένα μεγάλο ποσοστό. Ο Ολυμπιακός έκανε το καθήκον του, πήρε το πρωτάθλημα από τον Φλεβάρη ουσιαστικά, ενώ έφτασε πολύ κοντά στο να αφήσει εκτός συνέχειας Champions League τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Δεν μπορείς βέβαια να πεις ότι ήταν και εντελώς πετυχημένη, καθότι χάθηκε το Κύπελλο. Δεν έγινε δηλαδή το νταμπλ το οποίο είναι στόχος του Ολυμπιακού κάθε χρόνο. Θεωρώ, όμως, ότι κέρδισε πολλά στην Ευρώπη και τη νέα σεζόν που έρχεται, ο Ολυμπιακός θα δείξει ένα ακόμα καλύτερο πρόσωπο στο Champions League και θεωρώ ότι θα κάνει την υπέρβαση με προσθήκες 2-3 πολύ καλών ποδοσφαιριστών.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ