2014-05-06 13:40:04
Φωτογραφία για Διευρύνθηκε το εμπορικό πλεόνασμα της Τσεχίας τον Μάρτιο
Διευρύνθηκε το εμπορικό πλεόνασμα της Τσεχίας, τον Μάρτιο, υπερβαίνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών, καθώς... η οικονομική ανάκαμψη της χώρας (στηριζόμενη στις εξαγωγές), κέρδισε έδαφος, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώθηκαν από την τσεχική στατιστική υπηρεσία (CSU).

Το εμπορικό πλεόνασμα της χώρας διαμορφώθηκε στις 23,8 koruna (1,2 δισ. δολάρια), διευρυμένο σε σχέση με τις 13,6 δισ. koruna τον Φεβρουάριο και σε σχέση με τις 14,9 δισ. koruna τον Μάρτιο του 2013. Οι αναλυτές ανέμεναν πλεόνασμα 16,5 δισ. koruna τον Μάρτιο.

Η πρόσφατη άνοδος των πωλήσεων αυτοκινήτου σε ορισμένες ευρωπαϊκές αγορές, έχει βοηθήσει τη χώρα, καθώς οι αυτοκινητοβιομηχανίες είναι η ραχοκοκαλιά της οικονομίας της χώρας.

Τα τελευταία στοιχεία για το εμπορικό ισοζύγιο, αποδεικνύουν ότι οι εξαγωγές παραμένουν η ισχύς της τσέχικης οικονομίας», δήλωσε ο Vaclav France, αναλυτής της μονάδας της Raiffeisenbank στην Πράγα.

Η διεύρυνση του εμπορικού πλεονάσματος οφείλεται εν μέρει στην πολιτική εξασθένισης του νομίσματος που εισήγαγε η κεντρική τράπεζα της Τσεχίας, η οποία βοηθάει τους εγχώριους εξαγωγείς να πουλούν τα προϊόντα τους πιο φθηνά στο εξωτερικό.

Νωρίτερα σήμερα η koruna σημείωνε μικρές μεταβολές, στις 27,43 έναντι του ευρώ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ