2014-05-13 21:22:12
Φωτογραφία για Πωλητήριο στο κάστρο του Κόμη Δράκουλα!
Οι πύργοι του προβάλλουν πάνω από τις κορυφές των ψηλών δέντρων της εξοχής της Ρουμανίας. Δεσπόζει στην κορυφή ενός λόφου και αποτελεί τη σημαντικότερη τουριστική ατραξιόν της Τρανσυλβανίας. Ο λόγος για το κάστρο του περιβόητου Κόμη Δράκουλα, μερικά μίλια από την πόλη Brasov, που, κάθε χρόνο προσελκύει περί τις 560.000 τουρίστες από όλον τον κόσμο.

Το εντυπωσιακό μεσαιωνικό κάστρο τώρα βγαίνει στο σφυρί με τιμή εκκίνησης τα 47 εκατ. λίρες από τον Αρχιδούκα ιδιοκτήτη του, ενώ προηγούμενοι ιδιοκτήτες του κάστρου, που χρονολογείται από το 1211, έχουν υπάρξει από Σάξονες και Ούγγρους μέχρι Τεύτονες Ιππότες.

Φυσικά, ο πλέον διάσημος ιδιοκτήτης του ήταν ο Vlad του Οίκου των Draculesti, ατρόμητος και ανελέητος πολεμιστής γνωστός και ως “Ανασκολοπιστής” καθώς παλούκωνε του “άπιστους” εχθρούς κατά την σκοτεινή περίοδο των Σταυροφοριών. Ο θρύλος τπυ έγινε ακόμη πιο διάσημος από την ταινία Dracula που βασίστηκε στο βιβλίο του 19ου αιώνα του Bram Stoker “Dracula”.


Σύμφωνα με τη Daily Telegraph , αυτή τη στιγμή ιδιοκτήτες του κάστρου είναι οι απόγονοι της Βασίλισσας Βικτώρια . Την εποχή της βασιλικής οικογένειας των Αψβούργων της Ρουμανίας το Κάστρο Μπραν δωρίστηκε στην Βασίλισσα Μαρία, εγγονή της Βασίλισσας Βικτωρίας της Βρετανίας.

Οταν εκείνη πέθανε το 1938, κληροδότησε το κάστρο στην κόρη της, πριγκίπισσα Ιλεάνα. Αλλά όταν οι κομμουνιστές ανέβηκαν στην εξουσία το 1948, δόθηκε διορία 24 ωρών στην οικογένεια για εγκαταλείψουν τη χώρα.

Μετά την πτώση του καθεστώτος του Τσαουσέσκου, το κάστρο δόθηκε ξανά στη βασιλική οικογένεια. Το κάστρο ανήκει στον Ντομινίκ φον Αμπσμπουργκ, ανιψιό του τελευταίου βασιλιά της Ρουμανίας. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο τωρινός ιδιοκτήτης αδυνατεί να κάνει τις απαραίτητες ανακαινίσεις και επισκευές στο κάστρο, ενώ δεν έχει τουαλέτες και μπάνια.

Ο μεσίτης Mark Meyer, της νεοϋορκέζικης φίρμας Herzfeld and Rubin,που “τρέχει” τις διαδικασίες πώλησης αρνήθηκε να αναφέρει τιμή, ωστόσο υπάρχουν πληροφορίες ότι το κάστρο προσφέρθηκε στη ρουμανική κυβέρνηση για 85 εκατ. λίρες.

“Στα σωστά χέρια, το κάστρο έχει τη δυνατότητα να αποδώσει μεγαλύτερα κέρδη από αυτά που θα μπορούσαμε να φανταστούμε αυτή τη στιγμή”, αναφέρει ο Meyer. “Σκοπός είναι να γίνει το Μπραν ένας τόπος που θα μπορεί ο κόσμος να μείνει για δύο ή τρεις ημέρες».

Πρόσθεσε ότι υπάρχει έκταση για ένα μικρό ξενοδοχείο τονίζοντας: “Εγκαθιστούμε έναν γυάλινο ανελκυστήρα που θα οδηγεί σε μία σήραγγα στο βουνό με έναν προβολέα που θα δείχνει το Δράκουλα και όλη την ιστορία του τόπου”.

Πηγή: newmoney
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ