2014-05-13 21:22:33
Φωτογραφία για ΙΣΑ: Έκτακτη σύσκεψη της Πανελλήνιας Επιτροπής Διαπραγμάτευσης
Έκτακτη σύσκεψη έχει προγραμματίσει για αύριο στις 8:30 π.μ. , η Πανελλήνια Επιτροπή Διαπραγμάτευσης προκειμένου να αξιολογήσει τις προτάσεις της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας . Στη συνέχεια επίκειται εκ νέου συνάντηση, με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Κατά την σημερινή συνάντηση εκπροσώπων της Πανελλήνιας Επιτροπής Διαπραγμάτευσης, υπό την αιγίδα του ΠΙΣ ,με τον υπουργό Υγείας Α. Γεωργιάδη, τον υφυπουργό Α. Μπέζα και τον πρόεδρο του ΕΟΠΥΥ Δ.Κοντό τέθηκαν στην πολιτική ηγεσία οι κόκκινες γραμμές των διεκδικήσεών μας.

Ενώ από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έγιναν οι ακόλουθες προτάσεις:

τροποποίηση του προϋπολογισμού του ΕΟΠΥΥ, με εσωτερική ανακατανομή των κωδικών ώστε να υπάρξει αύξηση του προβλεπόμενου κονδυλίου για τις διαγνωστικές εξετάσεις.

θέσπιση κατευθυντήριων οδηγιών συνταγογράφησης, στις διαγνωστικές εξετάσεις- οι οποίες θα εκδοθούν με τη συμβολή του ΠΙΣ- προκειμένου να συγκρατηθεί η δαπάνη.


απευθείας εξόφληση του 80% του περσινού κύκλου εργασιών ανά πάροχο, προσαρμοσμένο στον προϋπολογισμό του 2014 και δημιουργίας μίας επιπλέον ζώνης 20% στην οποία θα υφίσταται rebate. Επίσης δυνατότητα για την τέταρτη εβδομάδα του μήνα, εφ όσον ο πάροχος έχει ξεπεράσει το πλαφόν του, να ζητά από τον ίδιο τον ασφαλισμένο να επιβαρυνθεί το κόστος.

διαφοροποίηση του κωδικού που αφορά τις διαγνωστικές εξετάσεις που εκτελούνται στους φορείς Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας από τις εξετάσεις που εκτελούνται στις ιδιωτικές κλινικές.

Παράλληλα συζητήθηκε η δημιουργία Ομάδας Εργασίας, υπό την αιγίδα του ΠΙΣ, η οποία θα παρακολουθεί την εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Συνεχίζουμε τον αγώνα μας διεκδικώντας την ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων μας.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΤΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΘΗΝΩΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΠΑΤΟΥΛΗΣ ΕΥΣΤ. ΤΣΟΥΚΑΛΟΣ
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ