2012-04-23 10:13:49
Φωτογραφία για Ο Βενιζέλος επιτίθεται στα κόμματα της Αριστεράς...!!!
Με την απόφαση να διατηρήσει για την προεκλογική αντιπαράθεση την αξιόπιστη και πλήρως τεκμηριωμένη ρητορική, αλλά ταυτόχρονα να μην αφήσει αναπάντητα τα «απόλυτα πολιτικά ψεύδη» που μοιράζει ο κ. Σαμαράς, θα δώσει ο κ. Ευ. Βενιζέλος τη μάχη της πρωτιάς του ΠΑΣΟΚ κατά τις δύο εβδομάδες που απομένουν μέχρι την κρίσιμη 6η Μάη.

Ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ που μέσα σε δύο εικοσιτετράωρα «διέσχισε» την Ελλάδα, ξεκινώντας από τον Νότο (το Ηράκλειο Κρήτης), συνεχίζοντας την «αλυσίδα» των ομιλιών στη Λαμία και φτάνοντας χθες σε Κοζάνη και Γιάννενα, κλιμακώνει την επίθεση προς τον αρχηγό της ΝΔ, ενώ δεν «εξαιρεί» από το «σκληρό ροκ» και τα κόμματα της Αριστεράς.

Δεν ήταν, άλλωστε, τυχαία η επανάληψη μέσα σε ελάχιστες ώρες της εκτόξευσης πυρών κατά του «φίλου» του Φ. Κουβέλη, ο οποίος αρνείται τη συνεργασία και δείχνει ως λύση ακόμη και τις επαναληπτικές εκλογές.

Ωστόσο, ο κ. Βενιζέλος «επιμένει» στην αναμέτρηση εντός των ορίων του «δικομματισμού» (αν και αισθητά αποδυναμωμένος), επιδιώκοντας να αποκαλύψει την παλαιοκομματική λογική του Αντ. Σαμαρά, ο οποίος υπόσχεται ειλημμένες αποφάσεις που έχουν συμπεριληφθεί στο νέο Μνημόνιο με τις «υπογραφές» της διαπραγμάτευσης των κ. Παπαδήμου και Βενιζέλου (π.χ. για τη μη κατάργηση 13ου και 14ου μισθού).


Είναι υποχρέωση των δύο κομμάτων που φιλοδοξούν να παίξουν ρόλο για το μέλλον της χώρας να συζητήσουν

Τη στιγμή, δηλαδή, που ο κ. Σαμαράς υιοθετεί την τακτική της παροχολογίας, παρότι γνωρίζει ότι ο προσεχής Ιούνης θα είναι ο επόμενος σκληρός σταθμός για την ελληνική κυβέρνηση, ο κ. Βενιζέλος αποφεύγει τη «διγλωσσία» και ζητεί και από τους υποψήφιους βουλευτές του να κάνουν το ίδιο.

Πιστεύει, πάντως, ακράδαντα ότι οι πολίτες θα συγκρίνουν και θα εκτιμήσουν ότι το ΠΑΣΟΚ δεν αρνείται πλέον την αυτοκριτική - αντιθέτως παίρνει θέση για το «λεφτά υπάρχουν» θυμίζοντας επίσης ότι πήρε όλο το βάρος πάνω του, ενώ η Νέα Δημοκρατία κρυβόταν επί δυόμισι χρόνια.

Μιλώντας χθες εν τω μεταξύ στην Κοζάνη και στα Γιάννενα, ο κ. Βενιζέλος απηύθυνε πρόσκληση ξανά προς τον κ. Σαμαρά για δύο τηλεοπτικές μονομαχίες και άλλα δύο ντιμπέιτ, στα οποία θα μπορέσουν να συμμετάσχουν οι αρχηγοί και των άλλων κομμάτων. Μάλιστα η εκπρόσωπος Τύπου Φώφη Γεννηματά έλαβε εντολή από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να στείλει επιστολή στον «ομόλογό» της κ. Μιχελάκη, «απαιτώντας» να απαντήσουν περί ντιμπέιτ πριν από τις... εκλογές!.

«Ανάγκη ο διάλογος»

«Νομίζω ότι είναι υποχρέωση των δύο κομμάτων που φιλοδοξούν να παίξουν ρόλο για το μέλλον της χώρας να συζητήσουν, ώστε από την αντιπαράθεση να βγάλει ο κόσμος τα συμπεράσματά του», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βενιζέλος και αναφερόμενος στον κ. Σαμαρά... προέβλεψε ότι «αποφεύγει τον διάλογο όπως ο διάολος το λιβάνι».

Ειδικότερα για 13-14ο μισθό και τις δήθεν υποσχέσεις για τη μη κατάργησή τους από τον γαλάζιο αρχηγό, ο κ. Βενιζέλος επεσήμανε ότι με αυτόν τον τρόπο προσβάλλει τον κ. Λουκά Παπαδήμο και τον ίδιο που ξενύχτισαν διαπραγματευόμενοι.

Οι γνωρίζοντες λένε ότι η αναφορά του στον πρωθυπουργό -κάτι που έκανε και άλλες φορές τελευταίως- είναι και ένα έμμεσο κλείσιμο του ματιού για την επόμενη μέρα και τη μη εξασφάλιση αυτοδυναμίας από κανένα κόμμα.

Ο κ. Βενιζέλος μιλά για τον στόχο της πρωτιάς του ΠΑΣΟΚ, ώστε να είναι ο εντολοδόχος πρωθυπουργός, δεν εγκλωβίζεται στη λογική του υποψήφιου πρωθυπουργού και μόνο -όπως ο κ. Σαμαράς- και κάνει άνοιγμα συνεργασίας προς όλα τα κόμματα.

Στενοί συνεργάτες του υποστηρίζουν ότι από σήμερα κινούνται πια στην τελική ευθεία και προτίθενται να ανοίξουν εγκαίρως όλα τα χαρτιά τους. Αύριο (δεν αποκλείεται και σήμερα) η Ιπποκράτους θα είναι έτοιμη να ανακοινώσει το ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ, όπου έχει τη σφραγίδα του αρχηγού του κόμματος, αλλά για πρώτη φορά ζητήθηκαν απόψεις και λίστες ονομάτων και από άλλα κορυφαία στελέχη, όπως ο Ανδρέας Λοβέρδος και η Αννα Διαμαντοπούλου.

Το σίγουρο είναι ότι η πράσινη καμπάνια συμπεριλαμβάνει «ένταση» της πορείας των περιοδειών, συνεντεύξεις και παρουσίαση των προγραμματικών θέσεων του ΠΑΣΟΚ από τον Ευ. Βενιζέλο ανά τομέα.

ΕΥ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ

Αφετηρία αλλαγών η νίκη Ολάντ

Στην αλλαγή των ευρωπαϊκών συσχετισμών, με πρώτο «σταθμό» τη νίκη του Φρανσουά Ολάντ στον πρώτο γύρο των γαλλικών εκλογών προσβλέπει ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

Συγχαίροντας τον κ. Ολάντ για την επιτυχία στον πρώτο γύρο, ο κ. Βενιζέλος του ευχήθηκε μια «μεγάλη πανευρωπαϊκού επιπέδου επιτυχία στον δεύτερο γύρο, την ημέρα που διεξάγονται και οι ελληνικές εκλογές». Πρέπει να είμαστε παρόντες -τόνισε χαρακτηριστικά ο αρχηγός του ΠΑΣΟΚ- ως ισότιμο μέλος στο τραπέζι της Ευρωπαϊκής Ενωσης και της Ευρωζώνης, όταν πράγματι θα αρχίσουν να αλλάζουν οι συσχετισμοί, για το καλό της ευρωπαϊκής ηπείρου και των Ευρωπαίων πολιτών, ιδίως των πιο αδύναμων των πιο ανασφαλών.

Στην εν λόγω δήλωσή του, αμέσως μετά την προεκλογική ομιλία του στα Γιάννενα, ο κ. Βενιζέλος αφού επιχείρησε μέσα σε λίγες λέξεις την αποδόμηση του Ζαππείου 3 του κ. Σαμαρά, ανέφερε το «μυστικό» της νίκης που κρύβεται στο εσωτερικό της παράταξης: «Στους ανθρώπους που μας ψήφισαν το 2009 και τώρα είναι αναποφάσιστοι και περιμένουν να κρίνουν αυτά που λέμε και αυτά που κάναμε».

ΦΩΦΗ ΓΙΩΤΑΚΗ
communenews
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ