2014-06-04 14:59:05
Φωτογραφία για FIFA: Δεν θα εξεταστούν τα αποδεικτικά στοιχεία για το σκάνδαλο του Κατάρ
Νέες διαστάσεις παίρνει το πολύκροτο σκάνδαλο διαφθοράς και δωροδοκίας για την ανάθεση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου του 2022 στο Κατάρ. Ο επικεφαλής ερευνητής της FIFA, Μάικλ Γκαρσία, που διεξάγει την έρευνα για το σκάνδαλο δήλωσε ότι δεν θα εξετάσει τα εκατομμύρια των εγγράφων που επαληθεύουν τις καταγγελίες περί χρηματισμού αξιωματούχων της Διεθνούς Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου με ποσά συνολικού ύψους 5 εκατ. ευρώ. Tα έγγραφα έχει στην διάθεση της η εφημερίδα Sunday Times η οποία προέβη βάσει αυτών στην αποκάλυψη της υπόθεσης.

Ο Γκαρσία έχει δεσμευτεί να ολοκληρώσει τις έρευνες που διεξάγει για την επαλήθευση των καταγγελιών μέχρι τις 9 Ιουνίου, ωστόσο η απόφασή του να μην εξετάσει τα έγγραφα της εφημερίδας θα μπορούσε να υπονομεύσει την αξιοπιστία της έρευνάς του, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη στιγμή.

Σύμφωνα με την Sunday Times, ο Γκαρσία δεν έχει καν ζητήσει αντίγραφα των εγγράφων, τα οποία περιλαμβάνουν αποδείξεις από τραπεζικές καταθέσεις και εκατοντάδες εκατομμύρια ηλεκτρονικά μηνύματα του πρώην αντιπροέδρου της FIFA Μοχάμεντ Μπιν Χαμάμ ο οποίος φέρεται να είναι ο βασικός υποκινητής της υπόθεσης διαφθοράς.


Όπως δήλωσε στα μέσα ενημέρωσης ο Γκαρσία, η έρευνα του βασίζεται σε συνεντεύξεις των εμπλεκόμενων στην υπόθεση προσώπων και στη συγκέντρωση αποδεικτικού υλικού. «Η έκθεση θα εξετάσει όλα τα στοιχεία που πιθανώς σχετίζονται με ενδεχόμενο χρηματισμό, συμπεριλαμβανομένων των αποδεικτικών στοιχείων που συλλέγονται από προγενέστερες έρευνες» είπε χαρακτηριστικά. Ο επικεφαλής ερευνητής της FIFA φαίνεται να ασχολείται με την υπόθεση εδώ και έναν χρόνο και έχει εξετάσει τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας από εννέα χώρες.

Το γεγονός ωστόσο ότι δεν θα εξετάσει τα στοιχεία της Sunday Times εγείρει πολλά ερωτήματα για την διαφάνεια της διαδικασίας και την αξιποιστία των αποτελεσμάτων της έκθεσης. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ