2014-06-08 08:00:06
Φωτογραφία για Επιδρομές στις φλαμουριές της Ξάνθης για... δωρεάν τσάι!
Δωρεάν τσάι από τους δρόμους της Ξάνθης συλλέγουν τις τελευταίες ημέρες πολίτες που έχουν βάλει στόχο τις φλαμουριές που εντοπίζονται διάσπαρτες μέσα στις γειτονιές της πόλης.

Πρόκειται για φλαμουριές που έχουν φυτευτεί μέσα σε περβάζια ή και πεζοδρόμια τόσο στο κέντρο της Ξάνθης όσο και σε διάφορες γειτονιές και τα οποία αποτελούν θέλγητρο αυτή την εποχή για τους λάτρεις του τσαγιού και όχι μόνο, μιας και δεν είναι λίγοι αυτοί που επιδίδονται στη συγκομιδή των ανθών από τα δένδρα με στόχο στη συνέχεια να τα πουλήσουν.

Ήδη σε γειτονιές όπου μπορεί κανείς να εντοπίσει τρεις και τέσσερις φλαμουριές παρατηρούνται μαζικές εξορμήσεις πολιτών, οι οποίοι έχοντας τις σακούλες τους στα χέρια συλλέγουν όσο περισσότερα άνθη μπορούν. Πριν από λίγες ημέρες κοντά στην έδρα του Δ' Σώματος Στρατού, στη βορειοδυτική πλευρά της πόλης δυο μέσης ηλικίας γυναίκες επιστράτευσαν ακόμη και σκάλα για να καταφέρουν να συλλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερα άνθη, ενώ το πρωί της Παρασκευής ένας άνδρας κρατώντας σακούλες στα χέρια μάζευε άνθη στο κέντρο της Ξάνθης.


Στο σύνολό τους οι πολίτες που επιδίδονται σε αντίστοιχες εξορμήσεις κόβουν τα άνθη για προσωπική χρήση, ωστόσο όπως επισημάνθηκε δεν είναι λίγοι αυτοί που τα συγκεντρώνουν ώστε στη συνέχεια να τα διαθέσουν προς πώληση, ως πλανόδιοι μικροπωλητές.

Το τίλιο (Φιλύρα, Φλαμούρι) είναι γνωστό για τις καταπραϋντικές και χαλαρωτικές του ικανότητες. Είναι το καταλληλότερο ρόφημα για το απόγευμα ή για αργά το βράδυ καθώς χαλαρώνει τον οργανισμό μας από την ένταση της καθημερινότητας. Σύμμαχος μας στο κρυολόγημα με ευχάριστη γεύση και άμεσο αποτέλεσμα.  Αποτελείται από άνθη και φύλλα του φυτού.
ThrakiToday
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ