2014-06-18 20:00:36
Φωτογραφία για Τελετή αδελφοποίησης της Αρχαίας Ολυμπίας και του Colorado Springs των ΗΠΑ
Με μια λιτή τελετή όπως αρμόζει άλλωστε στο αθάνατο ολυμπιακό πνεύμα, μπροστά από το ναό της Ήρας στο Ιερό της Ολυμπίας, επισφραγίστηκε η αδελφοποίηση του δήμου της Αρχαίας Ολυμπίας με αυτόν του Colorado Springs, «πρωτεύουσας» της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής των ΗΠΑ. Το απόγευμα της Τρίτης, παρουσία των εκπροσώπων των δύο δήμων, αλλά και του προέδρου της ΕΘΝΟΑ και της ΔΟΑ Ισίδωρου Κούβελου και της συζύγου του πρώην υπουργού και βουλευτή Ντόρας Μπακογιάννη, του βουλευτή Ηλείας Ανδρέα Μαρίνου, του περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολου Κατσιφάρα, του αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Χαράλαμπου Καφύρα και άλλων εκπροσώπων θεσμικών φορέων και της ΔΟΑ, πραγματοποιήθηκε η τελετή.

Η τελετή ξεκίνησε με την ανάκρουση του Ολυμπιακού ύμνου, καθώς και των εθνικών ύμνων της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών. Ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Θύμιος Κοτζιάς καλωσόρισε τους προσκεκλημένους και την αμερικανική αποστολή και τόνισε πως το δημοτικό συμβούλιο της πόλης «… πιστεύει ότι η αδελφοποίηση αυτή θα δημιουργήσει άριστες συνθήκες για την ανάπτυξη μιας βαθύτερης συνεργασίας και φιλίας μεταξύ των πόλεών μας, αλλά και γενικότερα μεταξύ των λαών της Ελλάδας και των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής
. Ακόμα πιστεύουμε ότι η αδελφοποίηση αυτή Θα ενδυναμώσει ακόμα περισσότερο τον φιλειρηνικό χαρακτήρα των Ολυμπιακών Αγώνων, θα διαδώσει τις πανανθρώπινες αξίες της Ολυμπιακής Ιδέας και θα συμβάλλει σε μια Παγκόσμια Ειρήνη. Με την ευκαιρία αυτής της Τελετής στέλνουμε μήνυμα φιλίας και συναδέλφωσης στους πολίτες του Κολοράντο Σπρινγκς, που έχουν τους ίδιους οραματισμούς και τις ίδιες επιδιώξεις με τους πολίτες της δικής μας πόλης για μια καλύτερη ανθρωπότητα. Στέλνουμε επίσης μήνυμα στους πολίτες όλων των αδελφοποιημένων με την Ολυμπία πόλεων, πως από σήμερα θα πρέπει να θεωρούν μαζί με την Ολυμπία και την πόλη του Κολοράντο Σπρινγκς, αδελφή τους πόλη».

Από την πλευρά των αμερικανών ο επικεφαλής της αποστολής, αντιπρόεδρος του Συμβουλίου της Πόλης του Colorado Springs, Merv Bennett, μίλησε για την απόφαση της αδελφοποίησης των δύο πόλεων, αλλά και τα οφέλη που υπάρχουν και για τις δύο πλευρές, για συνεργασία όχι μόνο σε ολυμπιακά θέματα, αλλά ακόμα σε τομείς όπως ο πολιτισμός και η εκπαίδευση.

Χαιρετισμό απηύθυνε και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Απόστολος Κατσιφάρας μιλώντας και αυτός για τα οφέλη των συνεργασιών αυτών σε διεθνές επίπεδο. Ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αρχ. Ολυμπίας Θεόδωρος Παπαηλίου, ανέγνωσε την απόφαση και στη συνέχεια οι δύο επικεφαλής υπέγραψαν την πράξη αδελφοποίησης. Μαζί ελευθέρωσαν στον ουρανό της Ολυμπίας και ένα λευκό περιστέρι, σύμβολο της ειρήνης και της συναδέλφωσης των λαών.

Πηγή: ilialive
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ