2014-08-19 18:15:07
Φωτογραφία για Ν. Κακλαμάνης:  «Στάλθηκε ο ΕΝΦΙΑ στα αγγλικά στο Υπ.Οικ;»
Eρώτηση προς τον υπουργό Οικονομικών, κ. Γκίκα Χαρδούβελη κατέθεσε σήμερα ο βουλευτής Α’ Αθηνών, Νικήτας Κακλαμάνης σχετικά με τις καταγγελίες που έκανε ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας εφοριακών, Τρύφων Αλεξιάδης, ότι πλήθος νόμων ανάμεσα στους οποίους και ο ΕΝΦΙΑ έχουν έρθει στην Ελλάδα γραμμένοι στα αγγλικά.

Ο Ν. Κακλαμάνης ζητά από τον κ. Χαρδούβελη να ξεκαθαρίσει το θέμα κι’ αν ισχύει η καταγγελία του συνδικαλιστικού στελέχους των εφοριακών να προχωρήσει παράλληλα και στη κατάθεση των σχετικών εγγράφων.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης:

ΟΝΟΜΑ - ΕΠΩΝΥΜΟ ΒΟΥΛΕΥΤΗ:

Νικήτας Κακλαμάνης

ΕΚΛΟΓΙΚΗ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ:

Α’ Αθηνών

ΕΡΩΤΗΣΗ και Α.Κ.Ε.

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ:

Υπουργό Οικονομικών,

κ. Γκίκα Χαρδούβελη

ΘΕΜΑ: «Καταγγελία εφοριακών για τον ΕΝΦΙΑ»

ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ


Κύριε Υπουργέ,

Σύμφωνα, με όσα κατήγγειλε, ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας εφοριακών, Τρύφων Αλεξιάδης σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή του σταθμού ΑΝΤ-1, πλήθος νόμων, που αφορούν στο υπουργείο σας, ανάμεσα στους οποίους και ο ΕΝΦΙΑ έχουν έρθει στην Ελλάδα γραμμένοι στα αγγλικά.

Για πάσα ακρίβεια σας παραθέτω το χαρακτηριστικό απόσπασμα με τα λεγόμενα του κ. Αλεξιάδη:

«Όχι μόνο ο ΕΝΦΙΑ αλλά πάρα πολλοί νόμοι έχουν έρθει γραμμένοι στα αγγλικά. Μάλιστα, ορισμένοι απ’ αυτούς, όπως π.χ. ο 4174 (κώδικας φορολογικών διαδικασιών) έχει μέσα φρασεολογία και φαίνεται πως είναι μεταφρασμένος και δεν έχει καμία σχέση με κυβερνητική πραγματικότητα. Αυτό που θέλουμε να καταγγείλουμε ως εφοριακοί είναι, ότι δεν είναι δυνατόν όταν νομοθετούν κάποιοι, να νομοθετούν χωρίς να συζητάνε με τους φορείς της αγοράς, τα επιμελητήρια, τους λογιστές, τους εφοριακούς, και να κάνουν τους νόμους στα παρασκήνια κάποιοι παρασύμβουλοι, παχυλά αμειβόμενοι, οι οποίοι είναι μόνιμοι και δεν αλλάζουν μαζί με τους υπουργούς, που αλλάζουν.

Κι’ όταν οι αυτοί νόμοι μας οδηγούν εδώ που μας οδηγούν, μετά κάποιοι αρχίζουν να λένε «φταίνε υπηρεσιακοί παράγοντες»»

Όπως είναι κατανοητό, η παραπάνω καταγγελία είναι αρκετά σοβαρή, αφού κατατίθεται από ανώτατο συνδικαλιστικό στέλεχος και αποτυπώνει την εικόνα της κυριαρχίας στη χώρα από τη τρόικα και τα στελέχη της, δυστυχώς, στον απόλυτο βαθμό.

Πιθανόν, να αποδεικνύει επίσης, έναν βασικό λόγο, που προκλήθηκε πραγματικό χάος με τον ΕΝΦΙΑ, αφού η εφαρμογή του έγινε στηριζόμενη στις επιταγές των ξένων και όχι σύμφωνα με τα ελληνικά δεδομένα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ

-Αληθεύει ή όχι η καταγγελία του κ. Αλεξιάδη;

-Αν ναι, πόσο πληρώθηκε για να δοθεί ο σχεδιασμός για τον ΕΝΦΙΑ από το εξωτερικό;

-Αν οι καταγγελίες ισχύουν ζητώ όπως κατατεθούν στη Βουλή των Ελλήνων όλα τα σχετικά κείμενα Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ