2014-08-19 18:12:12
Φωτογραφία για Νέα χτυπήματα στη Γάζα με εντολή Νετανιάχου - Εκτός συνομιλιών το Ισραήλ
Ως απάντηση στην παραβίαση της εκεχειρίας από τη Χαμάς

Αεροπορικές επιδρομές πραγματοποίησε στη Λωρίδα της Γάζας ο ισραηλινός στρατός, έχοντας λάβει εντολή από τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπένιαμιν Νετανιάχου να πλήξει «τρομοκρατικούς στόχους» στον παλαιστινιακό θύλακα, μετά από εκτόξευση ρουκετών που έπληξαν το Ισραήλ.

Σε ανακοίνωσή του, ο ισραηλινός στρατός κατηγόρησε παλαιστίνιους ενόπλους ότι παραβίασαν την εκεχειρία και τόνισε ότι διατηρεί «τόσο τις αμυντικές, όσο και τις επιθετικές του ικανότητες, προκειμένου να αντιμετωπίσει τη νέα επιθετικότητα».

Σύμφωνα με τον ισραηλινό στρατό, τρεις ρουκέτες από τη Λωρίδα της Γάζας έπληξαν περιοχή κοντά στην Μπιρ Σεβά, χωρίς να υπάρξουν θύματα.

«Ως απάντηση στην παραβίαση της εκεχειρίας από τη Χαμάς, ο πρωθυπουργός και ο υπουργός Άμυνας διέταξαν τις Ισραηλινές Δυνάμεις Άμυνας να επιτεθούν άλλη μία φορά σε στόχους στην Λωρίδα της Γάζας» είχε δηλώσει νωρίτερα κυβερνητικός αξιωματούχος.


Μάλιστα, ο Μπ.Νετανιάχου κάλεσε, σύμφωνα με ισραηλινό αξιωματούχο, τους διαπραγματευτές που βρίσκονται στο Κάιρο για συνομιλίες, να επιστρέψουν στο Ισραήλ.

Η κίνηση αυτή ενταφιάζει τις ελπίδες για συμφωνία μακρόχρονης εκεχειρίας στην περιοχή.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας, Ισραηλινοί και Παλαιστίνιοι είχαν συμφωνήσει σε νέα εκεχειρία 24 ωρών -η οποία λήγει τα μεσάνυχτα της Τρίτης και συνέχιζαν τις διαπραγματεύσεις με στόχο την οριστική συμφωνία για κατάπαυση του πυρός.

Η Χαμάς δεν έχει προβεί σε κάποια ανακοίνωση. Νωρίτερα, αξιωματούχος της παλαιστινιακής οργάνωσης είχε δηλώσει ότι η σημερινή είναι η τελευταία παράταση της εκεχειρίας.
BHMA
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ