2014-08-23 17:38:08
Φωτογραφία για Η Ντόρα αλλάζει τα δεδομένα στην Α΄ Αθηνών
Η επικείμενη επιστροφή της Ντόρας Μπακογιάννη στο ψηφοδέλτιο της Α’ Αθηνών αλλάζει τα δεδομένα και τις ισορροπίες για τη Νέα Δημοκρατία, ειδικά στην περίπτωση που το κυβερνών κόμμα βρεθεί πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ, και εκλέξει πιθανότατα μόλις 2 βουλευτές.

Η πρώτη γυναίκα Δήμαρχος Αθηναίων και πρώην υπουργός Εξωτερικών των κυβερνήσεων του Κώστα Καραμανλή, δεν επελέγη τελικά από τον Αντώνη Σαμαρά για το αξίωμα του Επιτρόπου της Ελλάδας στη νέα σύνθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και εκ των πραγμάτων επιχειρεί δυναμική “επιστροφή” στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Η στρατηγική “επιστροφής” της Ντόρας Μπακογιάννη περνάει μέσα από την επάνοδό της στο ψηφοδέλτιο της Α’ Αθηνών, με στόχο να βγει πρώτη και μάλιστα με περισσότερες ψήφους από εκείνες που συγκέντρωσε η Όλγα Κεφαλογιάννη στις εκλογές του 2012, ώστε να επισημάνει την προσωπική πολιτική δυναμική της, και την απήχησή της στον ευρύτερο χώρο της Κεντροδεξιάς.


Η επάνοδος της Ντόρας Μπακογιάννη στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Αθηνών πάντως, δημιουργεί νέα δεδομένα και για τους υπόλοιπους, ειδικά στην περίπτωση που το σημερινό κυβερνών κόμμα βρεθεί στις επόμενες βουλευτικές εκλογές στη δεύτερη θέση, πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σε μια τέτοια περίπτωση, σοβαροί εκλογολόγοι οι οποίοι έχουν “χτενίσει” τον νόμο Παυλόπουλου, και τις… καραμπόλες της δεύτερης κατανομής εδρών, εκτιμούν ότι η Νέα Δημοκρατία θα εκλέξει μόλις δυο βουλευτές.

Αν λοιπόν η Ντόρα Μπακογιάννη βρεθεί στην πρώτη θέση, για τη δεύτερη θα μονομαχήσουν η Όλγα Κεφαλογιάννη, ο Βασίλης Κικίλιας, ο Νικήτας Κακλαμάνης (εφόσον είναι και πάλι υποψήφιος), η Φωτεινή Πιπιλή και ο Ανδρέας Ψυχάρης.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ