2014-08-25 08:52:22
Φωτογραφία για ΕΝΦΙΑ και κούρεμα δημοσίου χρέους στο επίκεντρο της σημερινή συνάντησης Σαμαρά Βενιζέλου στο Μαξίμου
Εξαιρετικά κρίσιμο είναι το διάστημα έως τις 10 Σεπτεμβρίου για την κυβέρνηση καθώς από τις συναντήσεις που έχουν προγραμματιστεί θα κριθούν πολλά στο μέτωπο της οικονομίας Η ατζέντα είναι «καυτή» και ξεκινά με τη συνάντηση που θα έχει σήμερα ο Αντώνης Σαμαράς με τον Ευάγγελο Βενιζέλο στο Μαξίμου, με βασικό θέμα τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ ώστε το αργότερο μέχρι αύριο να έχουν κατατεθεί στη Βουλή.

Αποφασίστηκε ήδη η πληρωμή του φόρου σε 6 δόσεις αλλά μένει η οριστικοποίηση των διορθώσεων στους 4.000 οικισμούς και οι εκπτώσεις και απαλλαγές σε ειδικές κατηγορίες ιδιοκτητών.

Μένει επίσης να συμφωνηθεί το θέμα της μείωσης του φόρους για τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα κι αν θα δοθεί έκπτωση φόρου για εφάπαξ καταβολή του.

Τεράστιας πολιτικής σημασίας είναι και το αντιρατσιστικόνομοσχέδιο, που θα κρίνει πολλά για τη σταθερότητα της κυβέρνησης τη στιγμή που έχει ανοίξει για τα καλά η συζήτηση για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας.


Σοβαρές εξελίξεις αναμένονται και στο μέτωπο της οικονομίας και των συζητήσεων για το ελληνικό χρέος.

Μέσα στις επόμενες ημέρες το οικονομικό επιτελείο και άλλοι υπουργοί που εμπλέκονται με την τρόικα, θα πρέπει να προετοιμαστούν για το κρίσιμο ραντεβού στο Παρίσι της 3ης του Σεπτέμβρη με τους εκπροσώπους των δανειστών.

Ο χαρακτήρας της διαπραγμάτευσης θα συζητηθεί στις συναντήσεις που θα έχει τις επόμενες ημέρες ο Αντ. Σαμαράς.

Οι συναντήσεις του πρωθυπουργού με κορυφαίους ξένους θεσμικούς παράγοντες ξεκινούν την Τρίτη όπου έρχεται στην Αθήνα ο νέος πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Μάνφρεντ Βέμπερ, με τον οποίο ο Α. Σαμαράς διατηρεί άριστες σχέσεις και αναμένεται να υπάρξει στήριξη των σημαντικών προσπαθειών, που γίνονται από την κυβέρνηση στην ελληνική οικονομία.

Την Τετάρτη 27 Αυγούστου φτάνει ο πρώην υπουργός οικονομικών της Γαλλίας, Πιέρ Μοσκοβισί, επιλογή του Φρανσουά Ολάντ για την ευρωπαϊκή επιτροπή όπου και δεν αποκλείεται να αναλάβει το χαρτοφυλάκιο της νομισματικής πολιτικής.

Μία ημέρα αργότερα, την Πέμπτη 28 Αυγούστου, θα επισκεφθεί τη χώρα μας το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, Μπενουά Κερέ.

Στις 29 Αυγούστου ο πρωθυπουργός θα αναχωρήσει για τις Βρυξέλλες προκειμένου να πάρει μέρος στη Σύνοδο Κορυφής, στο περιθώριο της οποίας θα έχει μία ακόμη συνάντηση (την τρίτη κατά σειρά) με τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζ.Κ. Γιούνκερ.

Ο Σεπτέμβριος μπαίνει επίσης με γεμάτη ατζέντα. Στις 4 και 5 Σεπτεμβρίου, κορυφαίοι υπουργοί θα διαπραγματεύονται με την τρόικα στα γραφεία του ΔΝΤ στο Παρίσι. Επίσης, ο πρωθυπουργός μαζί με τον Ευ. Βενιζέλο και τον Δ. Αβραμόπουλο θα βρίσκεται στην Ουαλία και στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ.

Την επόμενη ακριβώς, στις 6 Σεπτεμβρίου ο Α. Σαμαράς θα ταξιδέψει στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να εγκαινιάσει την 79η ΔΕΘ όπου αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον η ομιλία του.

Μέσα στο πρώτο δεκαήμερο (8-9/9) θα επισκεφθεί τη χώρα μας ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας Πέδρο Κοέλιο σε μια προσπάθεια δημιουργίας κοινού μετώπου των χωρών του ευρωπαϊκού Νότου.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ