2014-08-27 14:10:07
Φωτογραφία για Έπιασε ακτοπλοϊκός «χειμώνας» στις Δυτικές Κυκλάδες
Δύσκολος θα είναι όπως δείχνει και ο φετινός ακτοπλοϊκός χειμώνας για τις Κυκλάδες με την ευχή να μην είναι χειρότερος από τον... προηγούμενο και να διατηρηθεί έστω ένα βασικό δίκτυο γραμμών για τη στοιχειώδη εξυπηρέτηση των επιβατών.

Δε θα λείψουν ούτε φέτος φαινόμενα όπως οιμειωμένες ταχύτητες των πλοίωνγια την εξοικονόμηση καυσίμων, αλά και οι περικοπές δρομολογίων.

Μπορεί το καλοκαίρι να μην έχει τελειώσει ακόμη αλλά από τις 25 Αυγούστου οι Δυτικές Κυκλάδες έχουν '' Χειμώνα''. Μετά από καταγγελία που έγινε στο Cyclades24, μειώθηκαν κατά μεγάλο ποσοστό τα δρομολόγια από και προς Πειραιά. Φανταστείτε λοιπόν τι θα γίνει το καταχείμωνο και τα προβλήματα που θα αντιμετωπίσουν τα γειτονικά μας νησιά!

Τα πλοία της κοινοπραξία Δυτικών Κυκλάδων (Αδαμάντιος Κοραής - Άγιος Γεώργιος) από 25/08 πραγματοποιούν τα δρομολόγια χαμηλής περιόδου όπως τα ονομάζουν και εδώ


http://www.ventourissealines.gr/media/arxeia_keimenwn/280414till290614and250814till300914_GR.pdf

δηλαδή τα χειμερινά δρομολόγια ενώ έχουμε ακόμη Αύγουστο... αυτό πρακτικά σημαίνει την μείωση των δρομολογίων από 12 σε μόλις 4 την εβδομάδα που όπως είναι φυσικό δεν μπορούν να εξυπηρετήσουν την αυξημένη κίνηση του φετινού καλοκαιριού τόσο των επιβατών όσο και των οχημάτων όλων των δυτικών Κυκλάδων και της άγονης γραμμής αναγκάζοντας τους επιβάτες να χρησιμοποιήσουν τα ταχύπλοα πλοία αυξάνοντας το κόστος μεταφοράς για όσους φυσικά είναι αυτό δυνατό!!!

Χαρακτηριστικό είναι ότι και τα 4 δρομολόγια αυτής της εβδομάδας είναι ασφυκτικά γεμάτα και έτσι δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν και οι επαγγελματίες των νησιών (φορτηγά) καθώς δεν υπάρχει χώρος στα γκαράζ των πλοίων ώστε να επιστρέψουν οι νταλίκες στον Πειραιά, όπως είπαν και απο το πλοίο Αδαμάντιος Κοραής σε φορτηγατζή την προηγούμενη εβδομάδα "... φορτηγά ξανά απο τον Σεπτέμβριο.."

Ακόμη ένα θέμα είναι η μη σωστή τήρηση των συμβάσεων που έχει υπογράψει το πλοίο Αδαμάντιος Κοραής, σύμφωνα με αυτές το πλοίο πρέπει να πραγματοποιεί καθ όλη την διάρκεια του χρόνου 2 δρομολόγια την εβδομάδα στην γραμμή

ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΣΙΦΝΟΣ - ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ - ΣΙΚΙΝΟΣ - ΙΟΣ - ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ (+ ενα ενδιάμεσο λιμάνι) και 1 δρομολόγιο στην γραμμή

ΠΕΙΡΑΙΑΣ - ΜΗΛΟΣ - ΦΟΛΕΓΑΝΔΡΟΣ - ΣΙΚΙΝΟΣ - ΙΟΣ - ΣΑΝΤΟΡΙΝΗ (+ ενα ενδιάμεσο λιμάνι) αντί αυτών όπως βλέπουμε και στα αναρτημένα δρομολόγια της κοινοπραξίας το πλοίο πιάνει ΟΛΑ τα λιμάνια των δυτικών Κυκλάδων σε ένα δρομολόγιο πολλαπλασιάζοντας τις ώρες ταξιδιού προς τα τελευταία λιμάνια για τα οποία εισπράττει και επιδότηση για να τα προσεγγίζει!

Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση οι Δήμαρχοι και οι επαγγελματίες των νησιών θέλουν αύξηση της τουριστικής κίνησης και επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου και τον Σεπτέμβριο πως μπορεί όμως να γίνει αυτό όταν για κάποιες εταιρίες ο χειμώνας ξεκινάει απο τις 25 Αυγούστου
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Αντ' αυτού Ειρήνη
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Αντ' αυτού Ειρήνη
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ