2014-08-27 21:00:06
Φωτογραφία για Πολυτελές αεροσκάφος χωρίς...παράθυρα!
Μεγάλες οθόνες στο εσωτερικό της καμπίνας θα παρουσιάζουν εικόνες από τον εξωτερικό χώρο

Μια από τις μεγαλύτερες χαρές μιας πτήσης, για όσους δεν φοβούνται τα αεροπλάνα, είναι η υπέροχη θέα των τοπίων, που απλώνονται κάτω από τα πόδια σας. Αυτή η εμπειρία αναμένεται να αλλάξει δραματικά στο μέλλον, αν κατασκευαστεί το υπερπολυτελές αεροπλάνο χωρίς παράθυρα!

Η γαλλική εταιρεία Technicon Design έχει ήδη αποκαλύψει μερικά από τα ευφάνταστα σχέδια του Ixion Windowless Jet, ενός ιδιωτικού τζετ που δεν έχει κανένα παράθυρο στην άτρακτο του.

Στη θέση τους, μεγάλες οθόνες θα εμφανίζονται στο εσωτερικό της καμπίνας, παρουσιάζοντας εικόνες από τον εξωτερικό χώρο. Σε περίπτωση που το αεροσκάφος πετά πάνω από ένα αδιάφορο τοπίο, οι επιβάτες μπορούν να ζητήσουν να αντικατασταθούν οι εικόνες με μια ταινία, αλλά και διάφορες άλλες μορφές εικόνων.

Η εταιρεία δηλώνει χαρακτηριστικά ότι η μη ύπαρξη παραθύρων στα αεροσκάφη θα μειώσει το βάρος τους, μειώνοντας παράλληλα το κόστος των καυσίμων και της συντήρησης και δίνοντας στους σχεδιαστές περισσότερες ευκαιρίες για να δημιουργήσουν όμορφους εσωτερικούς χώρους.


Δεν υπάρχουν ακόμα συγκεκριμένα σχέδια για αυτό το πολυτελές αεροσκάφος, αλλά η κατασκευή του είναι θέμα χρόνου, αφού πολλές είναι οι εταιρείες που έχουν δείξει ενδιαφέρον για την αγορά του.

Η εταιρεία Spike Aerospace στις ΗΠΑ σκοπεύει να ξεκινήσει υπερηχητικές πτήσεις το 2018, με αεροσκάφη που θα έχουν τη δυνατότητα να πετάξουν από το Λονδίνο στη Νέα Υόρκη σε λιγότερο από τέσσερις ώρες.

Τα αεροπλάνα, που θα χρησιμοποιηθούν αναμένεται να είναι χωρίς παράθυρα για τους ίδιους λόγος με την εταιρεία Technicon Design, ενώ θα διαθέτουν και αυτά οθόνες, που θα προβάλλουν τη γύρω θέα ή ταινίες.

Αυτό που απομένει να δούμε είναι το κόστος του εισιτηρίου και ποιοι θα είναι οι τυχεροί επιβάτες αυτού του εντυπωσιακού αεροσκάφους. 

Πηγή: newsbeast.gr

Δημοσίευση by Autocarnet.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ