2014-08-28 07:56:08
Φωτογραφία για Τι φοβούνται οι εκατομμυριούχοι επενδυτές;
Οι πλούσιοι επενδυτές έχουν γίνει πολύ απαισιόδοξοι, αυτό το καλοκαίρι, καθώς οι κίνδυνοι για την παγκόσμια οικονομία είναι εμφανείς, με τις μεγαλύτερες «πηγές» απειλής να σχετίζονται με τις κρίσεις στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία.

Τον Αύγουστο, ο Δείκτης Εκατομμυριούχων Επενδυτών της Spectrem Group έδειξε πως η εμπιστοσύνη των εκατομμυριούχων παραμένει σχεδόν στάσιμη, συγκριτικά με τον Ιούλιο και πολύ χαμηλότερα από τα επίπεδα του Ιουνίου, σύμφωνα και με το CNBC.

Όπως αναφέρει το Κέρδος online, παρά το γεγονός πως σε γενικές γραμμές, οι εκατομμυριούχοι είναι περισσότερο αισιόδοξοι από τα λιγότερο εύπορα νοικοκυριά, τα επίπεδα του Ιουλίου και του Αυγούστου έβαλαν τέλος σε ένα ανοδικό σερί τεσσάρων μηνών.

Ο κύριος λόγος; Οι κρίσεις στη Μέση Ανατολή και στην Ουκρανία.

Συγκεκριμένα, όταν ρωτήθηκαν για τις ειδήσεις που επηρεάζουν σε μεγαλύτερο βαθμό τις οικονομικές τους προοπτικές, περίπου οι μισοί από τους εκατομμυριούχους και ειδικότερα το 49%, ανέφεραν τα «διεθνή προβλήματα». Άλλοι παράγοντες που ανησυχούν τους επενδυτές είναι το «πολιτικό περιβάλλον» και η «ανεργία», κατηγορίες που συγκέντρωσαν, όμως, ποσοστό μικρότερο του 8% η καθεμία. Ακόμη, ένα 6% των εκατομμυριούχων επικαλέστηκε τις ειδήσεις για το σύνολο της οικονομίας.


Τα διεθνή προβλήματα, λοιπόν, έχουν καταστήσει τους εκατομμυριούχους επιφυλακτικούς και διστάζουν να επενδύσουν σε μετοχές. Συγκεκριμένα, το ποσοστό των εκατομμυριούχων που σχεδιάζουν να επενδύσουν σε μετοχές υποχώρησε κατά 3%, ενώ το ποσοστό εκείνων που προγραμματίζουν να επενδύσουν σε ομόλογα μειώθηκε κατά 1,7%.
πηγή Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ