2014-08-28 08:38:18
Φωτογραφία για Γιατί η Zara ζητάει συγνώμη
Το παιδικό μπλουζάκι, με ένα κίτρινο αστέρι στο στήθος, αποσύρθηκε από την πώληση, μετά τον σάλο που προκλήθηκε παγκόσμια.

Τελικά υπάρχει μόνο ένα μικρό βήμα από το αστέρι του σερίφη ως το κίτρινο αστέρι που οι Ναζί υποχρέωσαν τους Εβραίους να φοράνε, στον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, ώστε να τους γκεττοποιήσουν και να τους μαρκάρουν πριν τους εκτοπίσουν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης.

Το μπλουζάκι με το αστέρι της Zara με το που ανέβηκε στο e-shop προκάλεσε παγκόσμιο σάλο και κατέβηκε αμέσως. Το μπλουζάκι είχε σχεδιαστεί για παιδιά ηλικίας 3 μηνών ως 3 ετών. Κατασκευάστηκε στην Τουρκία και ήταν διαθέσιμο σε 80 χώρες του πλανήτη, όσες καλύπτει και το σάιτ της φίρμας.

Ο ισπανικός κολοσσός, ιδιοκτήτης της Zara, εξέφρασε τη λύπη του για το γεγονός, απαντώντας στις χιλιάδες κριτικές που έγιναν εναντίον του. Η διεύθυνση της εταιρείας αναφέρει ότι δεν επιθυμεί σε καμμια περίπτωση να εμφανιστούν τα προϊόντα ως ασεβή απέναντι σε ομάδες ανθρώπων.


Το μήνυμα της εταιρείας ήταν:

«Ζητούμε συγνώμη, το μπλουζάκι ήταν εμπνευσμένο από τα αστέρια των σερίφηδων στα κλασικά γουέστερν».

@ZARA: We honestly apologize, it was inspired by the sheriff’s stars from the Classic Western films"

Το Twitter απέδειξε για μια ακόμη φορά πόσο καλό ή κακό μπορεί να κάνει και σε αυτή την περίπτωση «λύγισε» έναν γίγαντα του πρετ-α-πορτέ. Οι χρήστες του θυμούνται ότι η φίρμα είχε βρεθεί στο επίκεντρο μιας πολεμικής και το 2007 όταν έβαλε προς πώληση μια τσάντα δήθεν χίππικη η οποία ήταν διακοσμημένη με μια σβάστικα!

Πηγή: iefimerida
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ