2014-08-28 11:57:34
Φωτογραφία για Εντολή για STOP στους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας
Σχέδιο προστασίας της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς των οικονομικά αδύνατων πολιτών επεξεργάζεται η κυβέρνηση Την εντολή έδωσε ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς κατά τη σύσκεψη της Τετάρτης 27 Αυγούστου για την προετοιμασία των διαπραγματεύσεων με την τρόικα στο Παρίσι.

Όταν στη σύσκεψη τέθηκε το θέμα των πλειστηριασμών που απελευθερώνονται από την 1 Ιανουαρίου 2015 και υπουργοί εξέφρασαν την εκτίμηση ότι θα προκληθεί «σάλος» στα μέσα ενημέρωσης και θα εκδηλωθεί «λαϊκή οργή», ο πρωθυπουργός ζήτησε από τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης κ. Αθανασίου και Δένδια να ετοιμαστεί νομοθετική πρωτοβουλία η οποία θα προστατεύει την πρώτη κατοικία των μη εχόντων από τον κίνδυνο να εκπλειστηριαστεί..

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το μέτρο δεν θα προστατεύει όλους τους οφειλέτες, αλλά μόνο εκείνους που είναι αποδεδειγμένα οικονομικά αδύναμοι και δεν έχουν να πληρώσουν τα χρέη τους σε τράπεζες και Δημόσιο.

Επισημαίνεται επίσης ότι και ο κ. Βενιζέλος μιλώντας στους δημοσιογράφους τόνισε πως η πρώτη κατοικία των φτωχών και των μεσαίων οικογενειών θα προστατευθεί από τους πλειστηριασμούς.
Πηγή
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ