2014-08-28 23:28:35
Φωτογραφία για «Διασταυρώθηκε» μαχητικό F-16 με αλεξίπτωτο πλαγιάς στο Ροπωτό Τρικάλων
Σοβαρό αεροπορικό συμβάν με «parapente», υπήρξε άνωθεν του οικισμού Αγ. Δημητρίου του  Δημοτικού Διαμερίσματος Ροπωτού Δήμου Πύλης.

Σύμφωνα με το trikalanews.gr μετά από τηλεφωνική επικοινωνία του Διευθυντή ΔΑΠΕ του ΑΤΑ με τον Πρόεδρο της «Αερολέσχης Πύλης», έγινε γνωστό ότι σήμερα  το μεσημέρι, μαχητικό αεροσκάφος F-16 διασταυρώθηκε με αλεξίπτωτο πλαγιάς (parapente) στην περιοχή βορειοδυτικά του χωριού Πορτή Δήμου Μουζακίου Καρδίτσας και συγκεκριμένα άνωθεν του οικισμού Αγ. Δημητρίου του  Δημοτικού Διαμερίσματος Ροπωτού Δήμου Πύλης.

Ο Πρόεδρος αφού ενημέρωσε, διαβεβαίωσε τον Διευθυντή ΔΑΠΕ ότι κανένα μέλος της «Αερολέσχης Πύλης» δεν πετούσε στην περιοχή, εξέφρασε με τη σειρά του την αγωνία του ιδίου και των μελών για τις ανεξέλεγκτες πτήσεις που κατά καιρούς πραγματοποιούν στην περιοχή μερίδα Ελλήνων αλλά και αλλοδαπών αιωροπτεριστών απογειωμένων από την Πορτή ή τον Ελληνόπυργο Καρδίτσας.


Του συμβάντος έχει ενημερωθεί και το Αστυνομικό Τμήμα Μουζακίου το οποίο αναζητά την  ταυτότητα των "αεραθλητών".

Σε σχετική ανακοίνωση της «Αερολέσχης Πύλης», αναφέςρονται τα εξής:

«Η ΄΄Αερολέσχη Πύλης΄΄ έχει κατά καιρούς αναφερθεί στο θέμα των ανεξέλεγκτων πτήσεων αιωροπτεριστών στην ευρύτερη περιοχή του συμβάντος και με πρωτοβουλία της είχε τοποθετήσει στην "Απογείωση Αιωροπτερισμού Πορτής", πινακίδα με σχετικές οδηγίες και τηλέφωνα επικοινωνίας προκειμένου να ενημερώνεται άμεσα ο Έλεγχος Εναέριας Κυκλοφορίας περιοχής  για την πτητική δραστηριότητα των αεραθλητών. Δυστυχώς η συγκεκριμένη πινακίδα σε σύντομο χρονικό διάστημα εξαφανίσθηκε.

Ευχόμαστε οι "ανένταχτοι" αιωροπτεριστές-παραπεντίστες έστω την ίστατη στιγμή να κατανοήσουν τη σοβαρότητα του θέματος προκειμένου να μη θρηνήσουμε θύματα».

ΠΗΓΗ: http://www.trikalanews.gr/adiastauro8ikea_maxitiko_f16_me_alexiptoto_plagias_sto_ropoto_trikalon.html
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ