2014-10-01 01:24:05
Φωτογραφία για Στα αιχμηρά κάγκελα εκκλησίας έμπηξαν το σώμα νεαρού άνδρα...
Στα αιχμηρά κάγκελα του περίβολου του ναού της Γεννήσεως στο Kharkov έμπηξαν το σώμα νεαρού άνδρα ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή κρεμασμένος στα θανατηφόρα σίδερα. Το τραγικό περιστατικό ναζιστικής έμπνευσης και προέλευσης, αποκαλύφθηκε τα χαράματα από περαστικούς . Ο άνδρας είναι μεταξύ 25 και 40 ετών σύμφωνα με τα πρώτα δημοσίευματα.Η Αστυνομία που έσπευσε  στον τόπο της στυγερής δολοφονίας  τον απαγκίστρωσε το σώμα του θύματος και το μετέφερε στο νεκροτομείο. Οι ίδιοι οι αστυνομικοί χαρακτήρισαν το έγκλημα φρικιαστικό καθώς η αιχμή του κάγκελου είχε στρεβλώσει από την βύθισή της στο σώμα του άτυχου άνδρα . Στον τόπο του εγκλήματος εντοπίστηκε ένα ζευγάρι από απλά ιατρικά γάντια που σημαίνει ότι ο/οι δράστες δολοφόνησαν τον καλοντυμένο άνδρα εκ προμελέτης. Δεν είναι τυχαίο που και οι χθεσινοβραδυνοί φασίστες χούλιγκαν φορούσαν ιατρικές μάσκες.

Σήμερα οι ρωσόφωνοι που ακολουθούν το παλαιό ημερολόγιο σύμφωνα με το πατριαρχείο Μόσχας  γιόρταζαν την Αγία Σοφία και ο πληθυσμός της πόλης είναι συγκλονισμέος που ένα τέτοιο γεγονός συνέβη σε μια ημέρα που συμβολίζει την Αγάπη, την Πίστη και την Ελπίδα.


Το προηγούμενο βράδυ είχαν προηγηθεί σοβαρά, αιματηρά επεισόδια στην πόλη μεταξύ νεαρών εξτρεμιστών χούλιγκαν κουκουλοφόρων και πολιτών που εναντιώνονται στις ουκρανικές αρχές.

Οι αρχές της Νέας Ρωσίας  εκτιμούν ότι πρόκειται για έγκλημα της φασιστικής εθνοφρουράς και του Δεξιού Τομέα των οποίων τα μέλη επέδειξαν μεγάλη βιαιότητα στα χθεσινοβραδυνά επεισόδια, ξυλοκοπώντας άγρια άοπλους μεσήλικες. Εικάζεται ότι   ακολούθησαν το θύμα  μετά την λήξη των επεισοδίων και ξέσπασαν πάνω του  την οργή τους, δολοφονώντας τον συμβολικά στον περίβολο του ορθόδοξου ναού (διασταύρωση των οδών Lénine και Derevjanko).

Άλλη πηγή επικαλούμενη κυβερνητικές διαρροές (oural press) αναφέρει ότι ο άνδρας είχε στοχοποιηθεί επειδή συμμετείχε σε εράνους για τους αναξιοπαθούντες του πολέμου και για την πολιτοφυλακή. Είχε απειληθεί από τους νεοφασίστες να σταματήσει να στέλνει τρόφιμα και άλλα είδη στο Ντονμπάς, διαφορετικά θα του “έπαιρναν το κεφάλι”. Ο νεαρός όμως συνέχιζε μυστικά να στέλνει ό,τι είδη πρώτης ανάγκης συνέλεγε από τους εράνους.

Το Kharkov είναι μια περιοχή όπου ο πληθυσμός δεν είναι αμιγώς ρωσόφωνος και όπου τα μέλη των τιμωρητικών ταγμάτων καθημερινά ταπεινώνουν με κάθε τρόπο τους ρωσόφωνους, υπό την ανοχή των τοπικών αρχών. Θεωρείται ότι επιχειρείται μια μεγάλη κινητοποίηση σχετικά με τα αποκαλούμενα   pogroms για τους ρωσικής συνείδησης πολίτες της πόλης.

Το ειδεχθές έγκλημα εκτός από τη δημοσίευσή του σε vesti (ρωσική και ουκρανική έκδοση), και rusvena απασχόλησε και τον ραδιοφωνικό σταθμό govorit moskva:

O σταθμός ανέφερε ότι στην αρχή αποπειράθηκαν να συγκαλύψουν το έγκλημα με το επιχείρημα ότι ο άνδρας καρφώθηκε στα κάγκελα την ώρα που προσπαθούσε να πηδήξει μέσα στον περίβολο του ναού. Όμως ο Konstantin Dolgov, αντιπρόεδρος του Λαικού Μετώπου της Νέας Ρωσίας (πρώην κόμμα των Επαρχιών του Γιανούκοβιτς) , ανέφερε ότι ο ίδιος προσωπικά έλαβε μήνυμα ότι ο άνθρωπος είχε δολοφονηθεί σε στάση Εσταυρωμένου.

Είχαμε τις πληροφορίες ότι προετοίμαζαν τελετουργικά εγκλήματα. Eίχαμε προειδοποιήσει για αυτό, εδώ και μια εβδομάδα. Ο άνθρωπος σταυρώθηκε. Πρόκειται για τελετουργική δολοφονία. Το είπαν και χθες όταν με ηλεκτροσυγκολλητές κατέβαζαν το άγαλμα του Λένιν.

Η εκπρόσωπος τύπου του Υπουργείου Εσωτερικών για την επαρχία του Καρκόβ, Natalia Zakharova εξέδωσε την εξής ανακοίνωση:

Στις 8.30 αναφέρθηκε στην υπηρεσία μας από έναν εργαζόμενο στο ναό ότι βρίσκεται εκεί ένας νεκρός. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο άντρας σκαρφάλωσε στο σιδερένιο φράχτη και η αιχμή του σίδερου του προκάλεσε το θάνατο. Έφερε ίχνη από βίαιο θάνατο. Πρέπει να ήταν περίπου 40 ετών.

Ωστόσο ο διοικητής της Αστυνομίας του κέντρου της πόλης δήλωσε ότι “άνοιξε φάκελος για φόνο εκ προμελέτης”.

Επίσης οι κάτοικοι δεν δέχονται ότι ο άνδρας είναι 40 ετών αλλά γύρω στα 25 και ότι ο θάνατός του προκλήθηκε από τους εξτρεμιστές κουκουλοφόρους που προκάλεσαν τις συγκρούσεις στο κέντρο της πόλης λόγω του βανδαλισμού κάθε  μνημείου που παραπέμπει στη Ρωσία όπως του αγάλματος του Λένιν.

Με αυτό το ειδεχθές έγκλημα επιβεβαιώνεται και η μαρτυρία μιας Ουκρανής σε ρωσικό κανάλι ότι είδε με τα μάτια της τη σταύρωση μικρού παιδιού σε δημόσιο χώρο από τους νεοφασίστες.
Πηγή Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ