2014-10-09 20:50:56
Φωτογραφία για Βενιζέλος: Βγαίνουμε από το μνημόνιο και την τρόικα
Η Ελλάδα βγαίνει από το μνημόνιο και την τρόικα, δήλωσε την Πέμπτη ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας... στη Βουλή κατά τη διάρκεια της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, τονίζοντας, ωστόσο, ότι «μιλάμε μόνο για το μνημόνιο που -όπως τόνισε- «είναι η κακή, η δύσκολη όψη του πράγματος».

Σύμφωνα με τον κ. Βενιζέλο, η αλλαγή είναι το δάνειο των 250 δισ. ευρώ αλλά και οι όροι του που -όπως τόνισε- «είναι σκληροί, άλλα δεν έχουμε καλύτερο πλαίσιο».

«Η Ελλάδα των 10 εκατ. κατοίκων είχε ανάγκη από 250 δισ. ευρώ. Έπρεπε να σώσουμε τις καταθέσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά, φέρνοντας ως παράδειγμα την Ουκρανία, μια χώρα 50 εκατ. κατοίκων, η οποία -όπως σημείωσε ο κ. Βενιζέλος- ψάχνει να βρει 45 δισ. δολάρια.

«Ας δούμε και τις άλλες όψεις των πραγμάτων. Εμείς θα παρουσιάσουμε ως κεφάλαιο του σχεδίου, του συμφωνημένου σχεδίου για την έξοδο από την κρίση τη λύση για όλα τα "κόκκινα" δάνεια που θα είναι ριζοσπαστική στη πράξη, γιατί αυτό θέλουν να ακούσουν οι πολίτες», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Στη συνέχεια ο κ. Βενιζέλος αναφέρθηκε στα επιχειρηματικά συμφέροντα που υπάρχουν στην χώρα και τα οποία -όπως είπε- προσπαθούν να επηρεάσουν την πολίτικη. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ότι διακρίνει τον επιχειρηματικό κόσμο σε δύο κατηγορίες: σε αυτόν που έχει τα συμφέροντά του στην Ελλάδα και θέλει να πάει καλά η χώρα και στην ιδιόρρυθμη κατηγορία των επιχειρηματιών που έχουν τα «assets» στην Ευρώπη αλλά και διεθνώς. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ