2014-11-06 22:27:15
Φωτογραφία για Εκτός Ευρώπης ο Παναθηναϊκός
Ο Παναθηναϊκός μετά από μια καλή εμφάνιση και παρά το γεγονός ότι πέτυχε δυο γκολ γνώρισε την ήττα με 3-2 από την Αϊντχόφεν που αν και βρέθηκε δυο φορές πίσω στο σκορ έφτασε στην ανατροπή. Το τριφύλλι αποχαιρέτησε έτσι το Europa League.

Η Αϊντχόφεν μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε για ένα γρήγορο γκολ χωρίς αποτέλεσμα όμως. Οι Ολλανδοί έχασαν την μεγαλύτερη τους ευκαιρία στο 10' όταν ο Πέτριτς έχασε την μπάλα στο χώρο του κέντρου η Αϊντχόφεν βγήκε στην αντεπίθεση με την μπάλα να φτάνει στον Ντεπάι ο οποίος βρέθηκε ανενόχλητος μέσα στην περιοχή πλάσαρε αλλά ο Στιλ απέκρουσε με ωραίο επέμβαση.

Ο Γιάννης Αναστασίου επέλεξε τελικά να αφήσει στον πάγκο το μεγάλο του όπλο το Μάρκους Μπεργκ και να ρισκάρει μόνο με την συμμετοχή του Γκόρντον Σίλντενφελντ. Ήθελε εξάλλου οι παίκτες του να είναι όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι για το “win or die” παιχνίδι με τους Ολλανδούς όπως ο ίδιος είχε πει μια μέρα νωρίτερα. Ο Έλληνας τεχνικός επέλεξε να παρατάξει ένα αρχικό σχήμα με τους Στιλ, Τριανταφυλλόπουλο, Μέντες, Σίλντενφελντ, Νάνο, Λαγό, Ζέκα, Πράνιτς, Ατζαγκούν, Καρέλη και Πέτριτς.


Οι πράσινοι αγωνίστηκαν με τον Λαγό να παίζει μπροστά από την αμυντική τετράδα και τους Πράνιτζ, Ατζαγκούν, Ζέκα μπροστά του ενώ πιο προωθημένα αγωνίστηκαν οι Καρέλης και Πέτριτς αλλάζοντας ουσιαστικά συνεχώς θέσης. Από την άλλη ο Κοκού δεν είχε κάποιες εκπλήξεις στο αρχικό σχήμα που κατέβασε στον αγωνιστικό χώρο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας κατεβάζοντας όλα τα επιθετικά του όπλα. Οι δυο ομάδες που ουσιαστικά έχουν ένα παρόμοιο στυλ με την PSV να είναι ένας Ολλανδικός σύλλογος και τον Παναθηναϊκό να προσπαθεί να παίξει με βάση την φιλοσοφία της Ολλανδίας είχαν ως βασικό άξονα την πίεση.

Οι πράσινοι όμως ήταν αυτοί που στο πρώτο μέρος έδωσαν χώρο στον αντίπαλο τους και τον περίμεναν και χτύπησαν δυο φορές σε γρήγορες αντεπιθέσεις. Την ίδια ώρα πλήρωσαν μια αδράνεια τους στην άμυνα από το δεξί άκρο εκεί όπου υπήρχε και το μεγαλύτερο πρόβλημα στο πρώτο ημίχρονο. Το δεύτερο μέρος κύλησε στους ίδιου ρυθμούς με τον Παναθηναϊκό και πάλι να προσπαθεί να αμυνθεί και την Αϊντχόφεν να επιτίθεται κατά κύμματα.

Οι πράσινοι αρχικά είχαν απάντηση και χρειάστηκε ένα γκολ οφσάιντ για το 2-2 από τον Λουκ Ντε Γιονγκ ενώ η PSV έφτασε στην ανατροπή με κεφαλιά του Βαϊνάλντουμ μετά από κόρνερ από τα δεξιά. Από την άλλη ο Παναθηναϊκός μετά το 2-2 κυρίως έχασε πολλές ευκαιρίες με τους Καρέλη, Ατζαγκούν και Νάνο για να πάρει και πάλι το προβάδισμα και να διεκδικήσει κάτι καλύτερο στο ματς.
sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ