2014-11-07 08:06:41
Φωτογραφία για Όχι προς το παρόντης Audi της F1
Πριν από μερικές ημέρες έκανε το γύρο του διαδικτύου ένα σενάριο που ήθελε το VW Group να μπαίνει στον μαγικό κόσμο της Formula 1 μέσω της Audi. Αυτό ήθελε τη μάρκα από το Ίγκολσταντ να αφήνει τους αγώνες αντοχής (σ.σ. «Βασίλισσα» στις 24 Ώρες του Μαν) αλλά και το DTM, επικεντρώνοντας προσοχή και πόρους στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Εξαγοράζοντας τη Red Bull Racing ή την Scuderia Toro Rosso – άλλωστε οι σχέσεις της Audi με τη Red Bull είναι στενές εδώ και πολλά χρόνια.

Το σενάριο τοποθετούσε ως επικεφαλής του Project τον Stefano Domenicali, πρώην τεχνικό διευθυντή της Ferrari που πρόσφατα προσελήφθη από την Audi και ηγέτη εντός πίστας, τον Fernando Alonso! Έτσι θα εξηγούνταν και η στάση του Ισπανού τον τελευταίο καιρό, πολλά από τα λεγόμενά του αλλά και οι αινιγματικές του ατάκες. Όλα τα παραπάνω αφορούσαν σύμφωνα με τα σενάρια το 2016.

Άνθρακας όμως ο θησαυρός. Ο επικεφαλής αγωνιστικός δραστηριοτήτων της Audi, Wolfgang Ullrich, διέψευσε κατηγορηματικά πως η μάρκα σκοπεύει βραχυπρόθεσμα να μπει στη Formula 1.


"Δεν έχει παρθεί καμία απόφαση που να μας οδηγεί προς τη συγκεκριμένη κατεύθυνση. Το αγωνιστικό πρόγραμμα της Audi αυτή τη στιγμή περιστρέφεται γύρω από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αντοχής και το DTM. Δουλεύουμε πάνω στα αγωνιστικά μας οχήματα για την επόμενη σεζόν αυτών των δύο θεσμών. Δεν έχουμε κάποιο άλλο πρόγραμμα εν εξελίξει", ξεκαθάρισε ο Ullrich στο βρετανικό περιοδικό Autosport.

Παράλληλα, τόνισε πως ο Domenicali θα έχει εξωαγωνιστικό ρόλο στον όμιλο και πως δεν έχουν υπάρξει κάποιου είδους επαφές με τον Fernando Alonso. Ωστόσο, αξίζει να σημειωθεί πως δεν δεσμεύτηκε μακροπρόθεσμα, σχετικά με τις αγωνιστικές προθέσεις της Audi.
kartgr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ