2014-11-08 17:29:24
Φωτογραφία για ΓΕΕΘΑ προς Γενικά Επιτελεία: Τηρήστε υποχρεωτικά τις 40 ώρες εβδομαδιαίας εργασίας. Δικαίωση της Ομοσπονδίας
Το ωράριο εργασίας των Ελλήνων στρατιωτικών και η μη αποζημίωση της υπερωριακής εργασίας τους, είναι ένα από τα μείζονα προβλήματα που απασχολούν, διαχρονικά, τους ίδιους και τις οικογένειές τους. Στο παρελθόν, αν και όλοι γνώριζαν (πολύ περισσότερο εμείς οι ίδιοι οι στρατιωτικοί) ότι η παρεχόμενη εργασία μας ξεπερνά το νομικά κατοχυρωμένο και θεσμοθετημένο (37,5ωρο - 40ωρο) ωράριο εργασίας, εν τούτοις ουδείς ή ελάχιστοι τολμούσαν να το αναδείξουν ώστε κατά την ωρίμανσή του να ετύγχανε της αναγκαίας εκείνης προσοχής που θα επέφερε την επίλυσή του.  

Η Ομοσπονδία μας (τέως ΣΥΣΜΕΔ από της συστάσεώς του) πολλάκις στο παρελθόν έχει αναδείξει το πρόβλημα και έχει προτείνει συγκεκριμένες λύσεις αποκατάστασης της αδικίας που για ακόμη μία φορά υφίστανται οι Έλληνες στρατιωτικοί, έναντι των λοιπών εργαζομένων, ενώ το θέμα έχει απασχολήσει και εξακολουθεί να απασχολεί και το Ελληνικό κοινοβούλιο, με δεκάδες ερωτήσεις βουλευτών, κατά τη διαδικασία του κοινοβουλευτικού ελέγχου.


Ωστόσο, εκτιμάμε ότι ωριμάζει σιγά σιγά ο χρόνος και το πρόβλημα αρχίζει πλέον να γίνεται αντικείμενο συζήτησης και επίλυσης, δικαιώνοντας την Ομοσπονδία μας που με τη διαχρονική τακτική της κρατούσε το θέμα ¨ζεστό¨ και επίκαιρο.

Έτσι, αρχικά, το ίδιο το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας σε έγγραφό του με στοιχεία Φ.841/47/135455/Σ.2176/19-9-2014, αναφορικά με το προτεινόμενο νέο μισθολόγιο των στρατιωτικών, αναφέρεται στην υπέρβαση του κανονικού ωραρίου εργασίας χωρίς καμία πρόσθετη αποζημίωση από τους στρατιωτικούς, ενώ εν συνεχεία το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας, με έγγραφό του προς τους κ. κ. Αρχηγούς των Κλάδων, με στοιχεία Φ.400/96/264124/Σ.3901/19-10-2014, καθιστά σαφές ότι ο συνολικός χρόνος απασχόλησης του προσωπικού των Μονάδων - Υπηρεσιών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας ανέρχεται ρητά και αποκλειστικά από το ισχύον νομικό πλαίσιο, σε σαράντα (40) ώρες εβδομαδιαίως, εφιστά δε την προσοχή για τήρηση των υποχρεωτικών σαράντα (40) ωρών εβδομαδιαίας εργασίας από το σύνολο του προσωπικού των Μονάδων - Υπηρεσιών του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, υπενθυμίζοντας, ταυτόχρονα, τις διατάξεις που αφορούν στο ωράριο εργασίας, τονίζοντας ότι οιαδήποτε παρέκκλιση από τις προαναφερόμενες διατάξεις δεν ανήκει στη διακριτική ευχέρεια της Διοίκησης.

Κατόπιν των ανωτέρω η Ομοσπονδία θα παρακολουθεί το θέμα και θα επανέλθει το συντομότερο, καλεί δε όλους τους στρατιωτικούς να της γνωρίζουν (μέσω των Περιφερειακών Ενώσεων) άμεσα την όποια παραβίαση του ωραρίου εργασίας, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις του ανωτέρω εγγράφου του ΓΕΕΘΑ, όπως ήδη η ΕΣΠΕΑΜΘ και ΕΣΠΕΔΜ έχουν πράξει... Δείτε το έγγραφο του ΓΕΕΘΑ
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ