2014-11-08 20:25:25
Φωτογραφία για Δεύτερο κύμα κακοκαιρίας: Που θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες
Το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας προβλέπει βροχές και ισχυρές καταιγίδες, οι οποίες από το βράδυ του Σαββάτου θα αρχίσουν να περιορίζονται και κυρίως από τα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.

Η Πυροσβεστική δέχτηκε λίγες κλήσεις και κυρίως στα νότια προάστια, ωστόσο οι άνδρες της βρίσκονται σε επιφυλακή για ό, τι προκύψει κατά την διάρκεια της νύχτας, η οποία προβλέπεται έντονη.

Η κακοκαιρία πλήττει από το μεσημέρι του Σαββάτου πολλές περιοχές της Ελλάδας και οι προβλέψεις κάνουν λόγο για συνέχιση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Αναλυτικές οδηγίες προς τους πολίτες για την κακοκαιρία

Οδηγίες προς τους πολίτες για να μην αντιμετωπίσουν προβλήματα από το νέο κύμα κακοκαιρίας που ετοιμάζεται να «χτυπήσει» τη χώρα έδωσε η Γενική Γραμματεία Προστασίας του Πολίτη. Αρχικά, καλούνται οι πολίτες να ενημερώνονται για την πρόγνωση του καιρού και τα έκτακτα δελτία της ΕΜΥ και στη συνέχεια να μην κάνουν εξωτερικές δουλειές κατά τη διάρκεια των έντονων καιρικών φαινομένων, να καθαρίσουν λούκια και υδρορροές, να μη διασχίζουν χειμάρρους ή ρέματα.


Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας συνιστά στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Συγκεκριμένα:

- Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων.

- Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τον άνεμο ή την έντονη βροχόπτωση ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

- Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

- Αν πρόκειται να μετακινηθούν να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου. Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των έντονων καιρικών φαινομένων.

- Να αποφεύγουν να διασχίζουν χείμαρρους και ρέματα πεζοί ή με το αυτοκίνητο κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων, καθώς επίσης και για αρκετές ώρες μετά το τέλος εκδήλωσής τους.

- Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

- Σε περίπτωση εκδήλωσης χαλαζόπτωσης να καταφεύγουν σε ασφαλή χώρο και εφόσον έχουν ζώα να μεριμνούν ώστε και αυτά να βρίσκονται επίσης σε ασφαλή χώρο.

Θωρακίζεται και ο Πειραιάς

Ο Δήμος Πειραιά μετά την έκτακτη ανακοίνωση της Πολιτικής Προστασίας για έντονα καιρικά φαινόμενα, έχει θέσει σε ετοιμότητα τον Ξενώνα Αστέγων προκειμένου να υποδεχθεί αστέγους, πέραν αυτών που ήδη φιλοξενεί, την Παρασκευή 7/11/2014 και την Σάββατο 8/11/2014, έτσι ώστε να προστατευθούν από την κακοκαιρία.

Στους φιλοξενούμενους στον Ξενώνα Αστέγων θα παρασχεθεί ύπνος και πρωινό. Ο Ξενώνας Αστέγων του Δήμου Πειραιά βρίσκεται στην Ομηρίδου Σκυλίτση 19, τηλ. 210-41.33.187.

Το ΝewsIt επικοινώνησε με την υπεύθυνη Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Αττικής, Ιωάννα Τσούπρα η οποία δήλωσε πως όλος ο μηχανισμός είναι σε αυξημένη ετοιμότητα με όλα τα τεχνικά κλιμάκια έτοιμα να παρέμβουν όπου ζητηθεί. Σε ότι αφορά το ρέμα της Εσχατιάς, που την προηγούμενη φορά έπνιξε τα δυτικά προάστια γίνονται διαρκείς καθαρισμοί.

Πού θα εκδηλωθούν έντονα φαινόμενα την Κυριακή

Οι εντονότερες βροχές και καταιγίδες φαίνεται πως θα επηρρεάσουν την ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα θα είναι εντονότερα στην Αλεξανδρούπολη, τη Σαμοθράκη, τη Μυτιλήνη, τη Χίο, την Ικαρία, τη Σάμο, την Κω, την Ρόδο, την Κάλυμνο, το Καστελλόριζο, την Κάρπαθο και την Κάσο.

Οι άνεμοι θα έχουν εξασθενίσει αρκετά και θα πνέουν νότιοι 3 με 4 μποφόρ στο Ιόνιο, ωστόσο αργότερα θα γυρίσουν σε βοριάδες. Στο Αιγαίο θα πνέουν 4 με 5 μποφόρ και τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από 5 εως 16 βαθμούς, στα κεντρικά από 12 εως 14 βαθμούς αλλά στη νότια Πελοπόννησο θα φτάσει και τους 20 βαθμούς και στα νησιά από 14 εως 20 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε αρχικά λίγες νεφώσεις και σποραδικές βροχές κυρίως στα ανατολικά του νομού αλλά από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 13 εως 19 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε λίγες νεφώσεις που παροδικά θα πυκνώνουν ωστόσο δεν αναμένονται βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 2 με 3 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 12 εως 18 βαθμούς κελσίου.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ