2014-11-12 14:02:41
Φωτογραφία για Πάτρα - Δίκη για φωτιές: Μετά τις πυρκαγιές ζήτησα από τον Θεό να μου δώσει ένα παιδί
Για ηθική δικαίωση κάνουν λόγο συγγενείς θυμάτων των φονικών πυρκαγιών στην Ηλεία τον Aύγουστο του 2007. Σαράντα χρόνια ποινή φυλάκισης για κάθε κατηγορούμενο ήταν η ομόφωνη απόφαση του Δικαστηρίου της Πάτρας, η οποία ανακοινώθηκε χθες.

Ένοχοι κρίθηκαν ο πρώην νομάρχης Ηλείας Χαράλαμπος Καφύρας, ο πρώην δήμαρχος Ζαχάρως Πανταζής Χρονόπουλος, ο τότε πυροφύλακας Μίνθης Παναγιώτης Τσούρας και η ηλικιωμένη Σοφία Νικολοπούλου, ενώ αθωώθηκε ο τότε προϊστάμενος του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Κρεστένων, Νίκος Μιχαλόπουλος.

Κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας οι συγγενείς των θυμάτων παρακολούθησαν τη δίκη με ιδιαίτερο σεβασμό και πλέον μιλούν για ηθική δικαίωση. «Υστερα από όλα αυτά που περάσαμε νομίζω πως όλοι μας θα πρέπει να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι» δήλωσε ο Σπήλιος Κάρτας, ο αδελφός της Αθανασίας Παρασκευοπούλου που μαζί με τα τέσσερα ανήλικα παιδιά της βρήκε τραγικό θάνατο στην περιοχή της Αρτέμιδας. «Μετά τις πυρκαγιές ζήτησα από τον Θεό να μου δώσει ένα παιδί. Πριν από τρία χρόνια η γυναίκα μου έφερε στον κόσμο ένα κοριτσάκι. Το βάφτισα Αθανασία, ως ελάχιστο φόρο τιμής στην αδικοχαμένη αδελφή μου» είπε συγκινημένος στο «Εθνος» ο κ. Κάρτας, μετά την ανακοίνωση της απόφασης του δικαστηρίου.


Παρών καθ' όλη τη διάρκεια της δίκης ήταν και ο σύζυγος της Αθανασίας Παρασκευοπούλου, Γιώργος, ο οποίος στις φονικές πυρκαγιές έχασε τη σύζυγό του, τα τέσσερα ανήλικα παιδιά του και τη μητέρα του. Οι δικηγόροι των οικογενειών των θυμάτων υποστήριξαν πως η απόφαση αυτή στέλνει ένα μήνυμα προς όλους: Nα δείχνουν σεβασμό στην ανθρώπινη ζωή και να τηρούνται οι κανόνες σε καταστάσεις εκτάκτου ανάγκης στον τομέα της πολιτικής προστασίας.

Πηγή: ethnos
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ