2014-12-05 15:26:14
Φωτογραφία για Αίγυπτος: Πλώρη για το ΣΑ του ΟΗΕ να πικάρει Ερντογάν!
Διεθνή υποστήριξη αναζητά η Αίγυπτος για να στηρίξει την υποψηφιότητά της για μη μόνιμη μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, στις εκλογές που θα γίνουν το 2016. Η αιγυπτιακή διπλωματία έχει ήδη δραστηριοποιηθεί σχετικά, σε Αφρική, Ασία, Ευρώπη και αραβικό κόσμο.

Το αιγυπτιακό υπουργείο Εξωτερικών έχει εκδώσει ενημερωτικό υλικό σχετικά με τον ρόλο της Αιγύπτου στην εξασφάλιση της ειρήνης και της ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή της Μέσης Ανατολής, αλλά και του σταθεροποιητικού της ρόλου στο πλαίσιο της Αφρικανικής Ένωσης και της Αραβικού Συνδέσμου.

Η Αίγυπτος συμμετάσχει επίσης σε 37 ειρηνευτικές αποστολές, με 2.659 άνδρες των ενόπλων δυνάμεων. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, πρέσβης Μπαντρ Αμπτέλ Ατί, ανέφερε ότι η Αίγυπτος αξίζει μια θέση στο ΣΑ, καθώς αποτελεί ενεργό παίκτη στην περιοχή, με σημαντική συμβολή. Ο ίδιος δήλωσε πως ήδη η Αίγυπτος έχει εξασφαλίσει την υποστήριξη σημαντικών χωρών, με μεγάλη επιρροή, χωρίς να τις κατονομάσει όμως.

Η Αίγυπτος έχει εκλεγεί μη μόνιμο μέλος του ΣΑ τέσσερις φορές στο παρελθόν, με την τελευταία το 1996-97. Ωστόσο, τυχόν εκλογή της αυτή τη φορά, υπό τις δεδομένες συνθήκες, θα αποτελεί τεράστιας σημασίας επιτυχία, ειδικά μετά το τουρκικό φιάσκο, στη φετινή εκλογή.

 http://www.defence-point.gr/news/?p=117801
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ