2014-12-06 04:12:05
Φωτογραφία για Απονομή Τιμητικού Παρασήμου σε Ελληνο-αμερικανό Επιστήμονα
Με το παράσημο του Ταξιάρχη του Τάγματος της Τιμής τιμήθηκε από την ελληνική Πολιτεία για την προσφορά του στην Επιστήμη ο πρωτοπόρος της νανοτεχνολογίας, ομογενής καθηγητής Παύλος Αλιβιζάτος, σε ειδική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στην Ελληνική Πρεσβεία στην Ουάσιγκτον, την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου.

Την τιμητική διάκριση εκ μέρους του Προέδρου της Ελληνικής Δημοκρατίας απένειμε ο Πρέσβης της Ελλάδας στις ΗΠΑ, κ. Χρίστος Παναγόπουλος, ο οποίος εξήρε το έργο και την προσφορά του Ελληνο-αμερικανού καθηγητή, του λεγόμενου «πατέρα της νανοτεχνολογίας».

«Είναι μεγάλη τιμή για μένα να λαμβάνω αυτό το βραβείο από την πατρίδα μου, την Ελλάδα. Σπούδασα στην Ελλάδα και τα χρόνια που πέρασα εκεί άλλαξαν τη ζωή μου για πάντα», δήλωσε ο κ. Αλιβιζάτος και πρόσθεσε, «Θέλω να εκφράσω τη βαθιά μου ευγνωμοσύνη σε όλους τους Έλληνες για την επιρροή που άσκησαν πάνω μου όταν ήμουν νέος, η οποία με βοήθησε να προχωρήσω σε επιστημονικά επιτεύγματα αργότερα στη ζωή μου. Θέλω ακόμη να πω στους πολίτες της Ελλάδας πως όλοι ελπίζουμε να διατηρήσουν την αισιοδοξία τους για το μέλλον και να δημιουργήσουν κάτι ιδιαίτερο στη χώρα».


Ο κ. Αλιβιζάτος συσχέτισε ακόμη την επιστήμη του με την Αρχαία Ελλάδα, σημειώνοντας πως, όπως όλα τα σπουδαία πράγματα, έτσι και η νανοτεχνολογία βρίσκει τις απαρχές της στη σκέψη του Δημόκριτου, ο οποίος διατύπωσε μια πρώιμη ατομική θεωρία.

Καθηγητής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Μπέρκλεϊ και από το 2009 Διευθυντής του Εθνικού Εργαστηρίου Λόρενς Μπέρκλεϊ των ΗΠΑ, ο κ. Αλιβιζάτος ήταν, επίσης, υποψήφιος για το Βραβείο Νόμπελ Χημείας το 2013. Γεννήθηκε στο Σικάγο το 1959 και σε ηλικία δέκα ετών μετακόμισε οικογενειακώς στην Αθήνα, όπου φοίτησε στο γυμνάσιο και έμαθε ελληνικά. Στη συνέχεια επέστρεψε στις ΗΠΑ, όπου σπούδασε και έκανε καριέρα.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ