2023-07-09 14:20:03
Φωτογραφία για Κωνσταντίνος Ξένος: «Ο ρόλος του επιστήμονα σε μία εκπομπή δεν είναι να φέρει υψηλά νούμερα τηλεθέασης»



 

Συνέντευξη στον Αλέξανδρο Ράπτη για το περιοδικό "ΟΚ!" παραχώρησε ο Κωνσταντίνος Ξένος. Ο γνωστός διαιτολόγος που συνεργάζεται με τη Σοφία Αλιμπέρτη στην εκπομπή "Ζήσε Αλλιώς" αναφέρθηκε στη μέχρι τώρα πορεία του στον χώρο της τηλεόρασης.

 Για τον Κωνσταντίνο Ξένο, ο ρόλος ενός διαιτολόγου στην τηλεόραση δεν είναι να ανεβάσει τα νούμερα τηλεθέασης. "Η τηλεόραση είναι ένα πολύ σημαντικό βήμα για να ενημερώσεις τον κόσμο, όμως ακριβώς λόγω της μεγάλης διεισδυτικότητας της επιβάλλεται σοβαρότητα και τεκμηρίωση όσων προτείνουμε και αναφέρουμε ως ειδικοί. Αυτή η φιλοσοφία δεν συνάδει απόλυτα με την υψηλή τηλεθέαση που επιδιώκουν οι περισσότερες εκπομπές. Όμως ο ρόλος του επιστήμονα σε μία εκπομπή δεν είναι να φέρει υψηλά νούμερα τηλεθέασης αλλά να υποστηρίζει την επιστημονική αλήθεια. Είναι σίγουρα πιο ελκυστικό να ακουστεί πως για σίγουρο αδυνάτισμα αρκούν μερικές σταγόνες λεμόνι σε ένα ποτήρι νερό κάθε πρωί από το ότι πρέπει να ακολουθήσουμε ένα σωστά καταρτισμένο διατροφικό πλάνο. Όμως το ελκυστικό δεν είναι πάντα αληθινό".


 Μόνο θετικά πράγματα είχε να δηλώσει για την τηλεοπτική του συνύπαρξη με τη Σοφία Αλιμπέρτη: "Με τη Σοφία Αλιμπέρτη γνωριζόμαστε χρόνια. Από το 2006 μέχρι και το 2009 παρουσίαζα θέματα υγιεινής διατροφής στην εκπομπή "Καλομελέτα κι έρχεται" που έκανε στον ΑΝΤ1. Είναι αδιαμφισβήτητα ένας πολύ άνετος και ακομπλεξάριστος άνθρωπος που σε κάνει να αισθάνεσαι όμορφα ως συνεργάτης της".

Πηγή: tvnea.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ