2015-01-20 20:05:18
Φωτογραφία για Πένθος στην Κεφαλονιά - Εκοιμήθη ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σπυρίδων
Ο γηραιός Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Κεφαλληνίας Σπυρίδων που τον τελευταίο καιρό είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση στο κεφάλι μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο, που είχε ως συνέπεια να παραμείνει μέχρι και σήμερα στην εντατική Νοσοκομείου της Αθήνα, εκοιμήθη σύμφωνα με έκτακτη ανάρτηση που έκανε το εκκλησιαστικό σάιτ romfea.gr.

Ο μακαριστός Μητροπολίτης Κεφαλληνίας είχε γεννηθεί στον Πειραιά το 1926.

Το έτος 1953 είχε αποφοιτήσει από την Θεολογική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών. Χειροτονήθηκε Διάκονος τον Μάρτιο του έτους 1951 και Πρεσβύτερος τον Ιανουάριο του 1954 από τους τότε Θεοφιλέστατους Επισκόπους Ευρίπου κ. Αλεξίου και Ρωγών κ. Διονυσίου, με σεπτή Εντολή του Μακαριότατου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος Κυρού Σπυρίδωνος. Υπηρέτησε ως Διάκονος εις τον Ιερό Ναό Αγίου Βασιλείου (Μετσόβου και Μπουμπουλίνας) Αθηνών από το 1951 και τον Ιανουάριο του έτους 1954 χειροτονήθηκε Πρεσβύτερος.


Ακολούθως υπηρέτησε ως Γραμματεύς και Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης (1954 – 1971), υπηρετών ταυτοχρόνως, από μεν του έτους 1954 - 1958 ως Προϊστάμενος και Ιεροκήρυκας του Μητροπολιτικού Ναού Παναγίας Δεξιάς, του οποίου έγινε και Κτήτωρας. Από το 1958 - 1971 ήταν Προϊστάμενος και Ιεροκήρυκας του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγ. Γρηγορίου του Παλαμά Θεσσαλονίκης.

Το έτος 1972 επέστρεψε στην γενέτειρά του, τον Πειραιά και τοποθετήθηκε στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας, ως Προϊστάμενος και Ιεροκήρυκας. Μετά από πρόταση του Σεβασμιότατου Μητροπολίτου Πειραιώς Κυρού Χρυσοστόμου του Ταβλαδωράκη ανέλαβε χρέη Πρωτοσύγκελου της Ιεράς Μητροπόλεως και κατόπιν βοηθός Επίσκοπός, το έτος 1976.Η χειροτονία του σε Τιτουλάριο Επίσκοπο Νεοχωρίου έγινε στον Ιερό Ναό Ευαγγελιστρίας Πειραιώς (15.8.1976).

Μητροπολίτης Κεφαλληνίας εξελέγη, από την Σεπτή Ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον Μάιο του 1984. Η ενθρόνιση του έγινε στον Ιστορικόν Αρχιεπισκοπικό Θρόνο της Ιεράς Μητροπόλεως Κεφαλληνίας λίγους μήνες μετά.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ