2015-01-21 12:20:09
Φωτογραφία για Χάκαραν το Twitter της εφημερίδας Le Monde
Για τρεις ημέρες ο  λογαριασμός στο Twitter της γαλλικής εφημερίδας Le Monde που έχει 3,3 εκατομμύρια συνδρομητές έπεσε θύμα κυβερνοπερατείας.

Οι χάκερς ήταν υποστηρικτές του συριακού καθεστώτος, κι ανήκαν στην οργάνωση "Συριακός Ηλεκτρονικός Στρατός" (SEA).

Η οργάνωση SEA δημοσίευσε μηνύματα, ανάμεσά τους ένα με τον τίτλο "Εγώ δεν είμαι Σαρλί" στο οποίο οι χάκερς έπαιρναν θέση υπέρ της Παλαιστίνης και  της Συρίας "που βομβαρδίζεται".

Η πειρατεία που τερματίστηκε γύρω στις 04.45' ώρα Ελλάδος έγινε  αιτία να διακοπεί η λειτουργία του Twitter της εφημερίδας, όπως ανακοίνωσε η Le Monde και διευκρίνισε ότι "έχει ανακτήσει τον έλεγχο του δικτύου των υπολογιστών της. Ζητούμε συγνώμη για κάθε ψευδές μήνυμα που αναρτήθηκε στο όνομά μας", τόνισε.

Οι κυβερνοπειρατές αρχικά επιχείρησαν να αποσπάσουν τον κωδικό πρόσβασης του Twitter της εφημερίδας στέλνοντας ψευδή μηνύματα σε δημοσιογράφους της γαλλικής εφημερίδας. Στη συνέχεια προσπάθησαν να δημοσιεύσουν μήνυμα ανάληψης της ευθύνης στην ιστοσελίδα της εφημερίδας, επίσης μάταια.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η SEA διαπράττει κυβερνοπειρατεία. Τον Απρίλιο του 2013 αυτοί οι υποστηρικτές του σύρου προέδρου Μπασάρ αλ-Ασαντ είχαν πραγματοποιήσει κυβερνοεπίθεση στο λογαριασμό Twitter του αμερικανικού πρακτορείου ειδήσεων Associated Press@AP, αναρτώντας το ψευδές μήνυμα:"Εκτακτη είδηση: δύο εκρήξεις στον Λευκό Οίκο και ο Μπαράκ Ομπάμα τραυματίστηκε". Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ