2015-01-22 08:36:05
Φωτογραφία για ΣΥΡΙΖΑ: ΝΕΑ ΜΑΤ ΚΑΙ ΕΝΟΠΟΙΗΣΗ ΔΙΑΣ-Ζ-ΔΕΛΤΑ
Κατάργηση των ΥΑΤ (ΜΑΤ)-ΥΜΕΤ, άμεση απόσυρση απαγορευμένων και επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία χημικών και υλικών και απαγόρευση χρησιμοποίησής τους, ενοποίηση των ομάδων ΔΙΑΣ, ΖΗΤΑ και ΔΕΛΤΑ και απαγόρευση εμπλοκής και χρησιμοποίησής τους σε διαδηλώσεις και μεσοπρόθεσμα στελέχωση Δικαστικής Αστυνομίας, δημιουργία ανεξάρτητης υπηρεσίας για τα περιστατικά αστυνομικής αυθαιρεσίας καθώς και θέσπιση και εφαρμογή του θεσμού του ombudsman (διαμεσολαβητή του αστυνομικού).

Αυτά περιλαμβάνει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την ΕΛ.ΑΣ. όπως μεταφέρθηκε από εκπροσώπους του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης σε αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), οι οποίοι ανέφεραν ότι τα βασικά σημεία του προγράμματος κινούνται προς τη σωστή κατεύθυνση και επεσήμαναν πως σε διευκρινιστικές τους ερωτήσεις τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ τούς ανέφεραν ότι δεν τέθηκε ποτέ θέμα αφοπλισμού τους, αλλά να μη φέρουν όπλα οι αστυνομικοί που χρησιμοποιούνται σε γήπεδα και συγκεντρώσεις.

Επίσης τους ανέφεραν για τα ΜΑΤ ότι θα συσταθεί μια νέα υπηρεσία, το προσωπικό της οποίας θα επεμβαίνει μόνο σε περίπτωση επεισοδίων.

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ