2015-01-22 17:52:05
Φωτογραφία για Το σύνδρομο της Στοκχόλμης
Είναι σημαντικό να προσέλθουμε σε αυτές τις εκλογές με ψυχραιμία και σοβαρότητα .Με καθαρή και ήρεμη σκέψη . Να δώσουμε συνειδητοποιημένα και χωρίς φόβο και πάθος το παρόν και να ασκήσουμε το εκλογικό μας δικαίωμα Απλά αναρωτιέμαι πόσοι από εμάς θα καταφέρουν να προσέλθουν στις κάλπες με αυτή τη διάθεση και σε αυτή την κατάσταση.

 Υπάρχουν πολλά που δεν αφήνουν να σκεφτούμε ήρεμα και ψύχραιμα .

Η ανασφάλεια για το μέλλον που έτσι και αλλιώς υπήρχε και υπάρχει λόγω της κατάστασης στην οικονομία που τη βλέπουμε και τη βιώνουμε καθημερινά εμείς και οι γύρω μας επιτείνεται. Αυτό γίνεται μεθοδικά και συστηματικά . Μας κάνουν να νιώθουμε συνεχώς πως όλοι βρισκόμαστε πάνω σε ένα τεντωμένο σκοινί και ακροβατούμε . Και τώρα πρέπει να σκεφτούμε ποιον θα εμπιστευτούμε , για να περάσουμε πάνω στο σκοινί από τη μια μερια στην άλλη .Ποιος θα φροντίσει να βάλει εγκαίρως το δίχτυ ασφαλείας , πριν τσακιστούμε στο κενό .


Διαρκώς μας κάνουν να νιώθουμε πως ακροβατούμε . Αλλά έτσι δεν κάνουν στα τσίρκα ; Γιατί κάποιοι πρέπει να έχουν την ευθύνη που γίναμε τσίρκο !

Και εμείς οι απλοί πολίτες τι είμαστε ; Μάλλον μέρος αυτης τη παράστασης . Πρωταγωνιστές , κομπάρσοι , χορηγοί ( και μάλιστα χρυσοί χορηγοι με όσα μας ζητούν συνέχεια να πληρώνουμε που δεν έχουν ούτε λογική ούτε τέλος ).

Και μετά σκέφτομαι πόσο καιρό τώρα μας κάνουν να ζουμε με τον φόβο . Το ξέρουμε όλοι το μέλλον είναι δύσκολο και αβέβαιο με τέτοιο χρέος που μας φόρτωσαν . Το τι φταίει και πως φτάσαμε και αν θα πρεπε να φτάσουμε ως εδώ είναι μια άλλη κουβέντα , την οποία δεν μπορώ να ανοίξω . Δεν είναι του τομέα μου . Εγώ βλέπω μόνο το αποτέλεσμα μιας σειράς επιλογών κάποιων που θέλουν να πιστέψουμε πως όλα γίνονται για το καλό μας και για τη σωτηρία της χώρας . Στην αρχή το είχα πιστέψει και εγώ .

Στην πραγματικότητα χρόνια τώρα ζούμε διαρκώς σε έναν φόβο . Ο φόβος φουντώνει κάθε φορά που ανακοινώνεται πως θα μας πάρουν δέκα . Τελικά μας παίρνουν δύο και εμείς μένουμε και ευχαριστημένοι . Μεγάλη υπόθεση η χειραγώγηση του κόσμου και μεγάλη δύναμη φαίνεται να πηγάζει από αυτήν .

Μας παίρνουν λοιπόν τα δύο και νιώθουμε και ευχαριστημένοι ενώ δε θα πρεπε να έχουν πειράξει ούτε αυτά . Σε απειλώ με το χειρότερο μόνο και μόνο για να σου προκαλέσω αυτό που είχα από την αρχή στο μυαλό μου

Και μας βάζουν όλους χρόνια τώρα ακόμα και πριν την οικονομική κατάσταση των πολύ πρόσφατων ετών σε μία κατάσταση συναισθηματικής χειραγώγησης

Δέσμευσης της ψήφου , τηλεκατεύθυνσης της ψήφου με υποσχέσεις για ικανοποίηση προσωπικών στόχων , με υποσχέσεις για παροχές που δεν είχαν τη δυνατότητα να κάνουν ή με αναφορές σε προβλήματα και αφαίρεση κεκτημένων λόγω αδιεξόδων . Νομίζω πως τα ακούμε πολλά χρόνια όλα αυτά . Απλά ίσως ήταν διατυπωμένα με λιγότερη καυτερή σάλτσα και σερβιρισμένα σε καλύτερο σερβίτσιο .

Μετά ήρθε η κρίση . Οι πολιτικοί άρχισαν να διεκδικούν τη στήριξή μας με απροκάλυπτες απειλές για το μέλλον των μισθών , των συντάξεων , του φαγητού των παιδιών και των καταθέσεων στις τράπεζες . Εμείς είχαμε λόγο να ανησυχήσουμε βλέπετε , γιατί από off shore εταιρίες έχουμε μαύρα μεσάνυχτα.

Και μέσα σε όλο αυτό το κλίμα και το πολιτικό σύστημα που στην αρχή μας έκανε να νιώθουμε όλοι κλέφτες - ίσως για να δεχτουμε μάλλον μέσα από ένα αίσθημα ενοχής ο,τι θα μας επιβαλλόταν - και μετά άξιους πολίτες που όλοι αναγνωρίζουν τις θυσίες τους ( μόνο που τις θυσίες τις επιλέγεις αν τις κάνεις και δεν σου τις επιβάλλουν ) καλούμαστε να ασκήσουμε το δημοκρατικό μας δικαίωμα .

Ανησυχώ για το πόσο ελεύθερα θα καταφέρουμε να το ασκήσουμε . Ανησυχώ ,γιατί όλη αυτή κατάσταση που οι ίδιοι οι πολιτικοί έχουν δημιουργήσει στον κόσμο με κάνει να σκέφτομαι πως ένα κομμάτι του κόσμου ίσως ψηφίσει έχοντας εν αγνοια του το > .

Το σύνδρομο του φοβισμένου ανθρώπου που υποστηρίζει αυτόν που τον έχει ταλαιπωρήσει περισσότερο.

Σημείωση

Το «Σύνδρομο της Στοκχόλμης» είναι μία παράδοξη κατάσταση κατά την οποία οι όμηροι, οι αιχμάλωτοι, οι δέσμιοι κάποιων άλλων, ταυτίζονται και τρέφουν συμπάθεια προς αυτούς που τους αιχμαλώτισαν και από τους οποίους εξαρτώνται απόλυτα για την επιβίωσή τους.

Ελένη Νίκα Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ