2012-05-02 12:35:29
Φωτογραφία για 17 δημοσιογράφοι στα ψηφοδέλτια της ΔΗΜΑΡ
Φουλ στους δημοσιογράφους είναι το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Αριστεράς. Συνολικά 17 συνάδελφοι διεκδικούν την ψήφο μας, ανάμεσά τους ορισμένα πολύ γνωστά ονόματα στον χώρο του πολιτικού αλλά και του αθλητικού Τύπου Παναγιώτης Παναγιώτου (Β’ Αθηνών)

Σπούδασε Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών και σήμερα είναι δικηγόρος στον Άρειο Πάγο. Το 1993, με επιλογή του Ανδρέα Παπανδρέου, του ανατέθηκε η γενική διεύθυνση της ΕΤ2, το 1995 έγινε πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΡΤκαι αποχώρησε τον Μάρτιο του 2002, με δική του πρωτοβουλία αφού ζήτησε να μην ανανεωθεί η θητεία του στην ΕΡΤ, έτσι ώστε να έχει τη δυνατότητα να ασχοληθεί με τα κοινά. Είναι ένας από τους βασικούς αρθρογράφους του «Έθνους» όπου διατηρεί καθημερινή στήλη-σελίδα με τον τίτλο «ΠΑΝ ΠΑΝ».

*ΤΙΡ: Είναι παντρεμένος με την ηθοποιό Χριστίνα Θεοδωροπούλου.

Νότης Ανανιάδης (Α’ Πειραιά και Νήσων)

Δημοσιογράφος της ΕΡΑ Σπορ, μέλος της ΕΣΗΕΑ και ιδρυτής της portent.gr (της πρώτης ηλεκτρονικής εφημερίδας για τον Πειραιά), έχει ασχοληθεί και με τη συγγραφή βιβλίων για το λιμάνι: «Πειραιάς 2011-12, κείμενα για την πόλη, το λιμάνι και τα νησιά», «Σκιές στα Νερά» (νουβέλα), «Το Νησί μου ο Πειραιάς» και το συλλογικό «Εκεί γύρω στα Σαράντα».

Ευθύμιος (Μάκης) Διόγος (Α’ Αθηνών)

Έχει εργαστεί σε αρκετές αθλητικές εφημερίδες με έσχατη την «Derby», όπου είναι σήμερα, από το 1995 δουλεύει στο STAR ενώ είναι ραδιοφωνικός παραγωγός στο NOVAΣΠΟΡ FM 94,6. Συνεργάστηκε με την «Εποχή», τη «Ρήξη», το περιοδικό «Γαλέρα», ενώ είναι διαχειριστής του blog «Κόκκινη Πιπεριά».

*ΤΙΡ: Εχει πλούσια πολιτική δράση στην Αριστερά αφού εντάχθηκε στην ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος και το ΚΚΕ Εσωτερικού αμέσως μετά το Λύκειο ενώ το 2004 εντάχθηκε στον Συνασπισμό.

Πάνος Κολιοπάνος (Εύβοια)

Έχει μακρά επαγγελματική πορεία στο χώρο του Τύπου κυρίως μέσα από διευθυντικές θέσεις. Εργάσθηκε στην «Ελευθεροτυπία» και την «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία», την εφημερίδα «Πρώτη», την εφημερίδα «Επικαιρότητα» και την «Κυριακάτικη Επικαιρότητα». Διευθυντής του ραδιοφωνικού σταθμού FLASH 96 και της διαδικτυακή πύλης Flash.gr, άφησε από όπου πέρασε ένα στίγμα δημοκρατικής ματιάς και αντίληψης. Η αντικειμενική δημοσιογραφία υπήρξε πάντοτε οδηγός του. Σήμερα, συνεχίζοντας τη δημοσιογραφική του παρουσία, είναι πολιτικός αρθρογράφος στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα».

Πόπη Διαμαντάκου (Επικρατείας)

Η Διαμαντάκου είχε δείξει ευθύς εξαρχής την προτίμησή της στο συγκεκριμένο κόμμα, αφού ήταν στο πλευρό του Φώτη Κουβέλη από το ιδρυτικό συνέδριο της ΔΗΜΑΡ. Και τοποθετήθηκε στο Επικρατείας. Είναι γνωστή τηλεκριτικός από τη στήλη της στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Μυρσίνη Λιοναράκη (Περιφέρεια Αττικής)

Εργάστηκε ως δημοσιογράφος στην «Athens Voice» και στον «Ταχυδρόμο» και ενδιάμεσα ανέλαβε γραφεία Τύπου και Επικοινωνίας, χωρίς να σταματήσει τη δημοσιογραφία. Είναι κόρη του αξέχαστου δημοσιογράφου Νικήτα Λιοναράκη, που υπηρέτησε με ήθος και συνέπεια τη δημοσιογραφία και την Αυτοδιοίκηση.

Νίκος Τσώνης (Μεσσηνία)

Διευθυντής αθλητικών προγραμμάτων ΕΡΤ από τον Μάρτιο του 1998 ως τον Δεκέμβριο του 2002, προϊστάμενος ειδήσεων στη διεύθυνση αθλητικών προγραμμάτων της ΕΡΤ από το 2006 ως τον Απρίλιο του 2011, Επικεφαλής της ΕΡΤ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Σύδνεϊ το 2000. Σε εφημερίδες εργάστηκε από τον Μάιο του 1983 στην «Ελεύθερη Γνώμη», στην «Πρώτη», στην «Απογευματινή» και στο «Sport Time».

*ΤΙΡ: Βραβεύτηκε για το καλύτερο τηλεοπτικό ρεπορτάζ τo 1992 με την Ολυμπιονίκη Βούλα Πατουλίδου και τη δήλωση «για την Ελλάδα ρε γαμώτο».

Βασιλεία Ζερβού (Ηράκλειο)

Εργάζεται στην ΕΡΤ από το 1987, με δική της ραδιοφωνική εκπομπή στην ΝΕΤ 105,8. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ και Εκπρόσωπος των Δημοσιογράφων Ραδιοφωνίας ΕΡΤ. Έχει εργαστεί σε «Ελευθεροτυπία», «Πρώτη», «TV Ζάπινγκ», «Εικόνες», «Paper», «Homme», «Hello», «Glow» και στο e-one.gr. Υπήρξε διευθύντρια σύνταξης του περιοδικού του ΟΣΕ «Διαδρομές» και αρχισυντάκτρια του περιοδικού «Μπορώ».

*ΤΙΡ: Υπήρξε στα μαθητικά της χρόνια, αθλήτρια του ΟΦΗ στο στίβο με διακρίσεις!

Γεράσιμος (Μάκης) Γιομπαζολιάς (Α’ Αθηνών)

Στην «Ελευθεροτυπία» έκανε νεολαιίστικο, σπουδαστικό και πολιτικό ρεπορτάζ. Ανέλαβε στην ΕΡΤ προϊστάμενος των τηλεοπτικών ενημερωτικών εκπομπών, από τις οποίες παρουσίαζε μία, με τίτλο «Με Ανοιχτά Χαρτιά», την πρώτη απευθείας μεταδιδόμενη εκπομπή πολιτικού και κοινωνικού διαλόγου στην ελληνική τηλεόραση. Μετακινήθηκε σε υποδεέστερες θέσεις λόγω αλλαγές των κυβερνήσεων και εργάσθηκε έτσι μέχρι τη συνταξιοδότησή του, ενώ παράλληλα στην «Ε» είχε εξελιχθεί μέχρι τη θέση του αρχισυντάκτη της «Κυριακάτικης Ε». Σήμερα συνεχίζει ως διευθυντής του τηλεοπτικού σταθμού EXTRA CHANNEL.

Γιώργος Καρβουνιάρης (Αχαΐα)

Εργάστηκε στις εφημερίδες «Ημέρα» (1989-93), «Τα Γεγονότα» (1993-97), στον σταθμό ACHAIA CHANNEL (1993-95) και αρχισυντάκτης στον σταθμό TELE TIME (1997-2004), διευθυντής σύνταξης στην «Ημέρα» (2004-08), διευθυντής ειδήσεων και ενημέρωσης του TELE TIME (2008-11), εδώ και 12 χρόνια κάνει καθημερινή εκπομπή στο ραδιόφωνο του ALPHA Πάτρας 94,4 και είναι ανταποκριτής του RADIO 9

Γιώργος Μπράμος (Α’ Αθηνών)

Εργάστηκε ως δημοσιογράφος και κριτικός κινηματογράφου στην «Αυγή» και ως αρθρογράφος σε «Καθημερινή», «Ελευθεροτυπία» και στην ηλεκτρονική έκδοση του «Βήματος». Κείμενά του έχουν δημοσιευτεί στα περιοδικά «Σύγχρονος Κινηματογράφος», «Τέταρτο», «Αντί» κ.α. Διετέλεσε Αρχισυντάκτης και μέλος της συντακτικής επιτροπής της «Αυγής» (1980-88), διευθυντής ενημέρωσης στην ΕΤ-2 (1989-90), διευθυντής ελληνικού προγράμματος στο MEGA (1994-01) και συντονιστής προγράμματος στην ΕΡΤ (2002-08).

Απόστολος Ρόσσιος (Τρίκαλα)

Δημοσιογράφος αλλά και πρώην εκπαιδευτικός. Έχει εργαστεί στα κανάλια Κ29, STAR, ALTER, στις εφημερίδες «Λόγος», «Αυριανή», στην ΕΡΤ στο γραφείο Τύπου του ΟΓΑ και σε αρκετές εφημερίδες τοπικής αυτοδιοίκησης. Μέχρι σήμερα είναι υπεύθυνος ύλης της «Αυριανής» και διευθυντής στην εβδομαδιαία εφημερίδα της Αττικής «Πυξίδα».

Ανδρέας Παπαδόπουλος (Β’ Αθηνών)

Από το 2003 εργάστηκε ως πολιτικός συντάκτης σε εφημερίδες, ραδιόφωνα και ενημερωτικούς ιστότοπους. Είναι μέλος της ΕΣΗΕΑ. Από το 2010, και μετά από σχετική πρόταση του Φώτη Κουβέλη, είναι Εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Αριστεράς (ΔΗΜΑΡ).

* Υποψήφιοι δημοσιογράφοι είναι επίσης οι Δώρα Σελλά (Α’ Αθηνών), Αθηνά Γκόρου (Επικρατείας), Σαμή Καραμπουγιούκογλου (Ξάνθη) και Νίκος Σπιτσέρης στην Καβάλα (διευθυντής σύνταξης στην εφημερίδα «Εβδόμη»).

πηγή: soccerplus
planet-greece
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Γέννησε η Jessica Simpson
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Γέννησε η Jessica Simpson
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ