2015-02-15 21:49:40
Φωτογραφία για Έκτακτο: Αναβάλλεται το διάγγελμα Τσίπρα για Αβραμόπουλο και Eurogroup
Σύμφωνα με ανακοινώσεις του Σακελλαρίδη λίγα λεπτά μετά τις 9 και μισή, αναβάλλεται προγραμματισμένο διάγγελμα Τσίπρα για Αβραμόπουλο και Eurogroup.

Ο πρωθυπουργός θα ανακοίνωνε με διάγγελμά του, το πρόσωπο το οποίο θα αποτελέσει τον υποψήφιο για την Προεδρία της Δημοκρατίας, που είναι εκτός απροόπτου, ο Επίτροπος Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Ο κύριος Αβραμόπουλος βρίσκεται ήδη στην Αθήνα, ενώ οι πληροφορίες κάνουν λόγο και για πρόσωπα όπως ο Προκόπης Παυλόπουλος και πάλι από το χώρο της κεντροδεξιάς, όπως και πρόσωπα από τον ευρύτερο πολιτικό χώρο της αριστεράς. Ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, ο σκηνοθέτης Κώστας Γαβράς, αλλά και η συγγραφέας Ιωάννα Καρυστιάνη είναι μερικοί από αυτούς.

Τα οφέλη της επιλογής προσώπου από το χώρο της κεντροδεξιάς θα είναι σημαντικά για τον ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επιδιώκει ευρύτερη συναίνεση και συνεννόηση με την πλειοψηφία των κοινοβουλευτικών κομμάτων
. Η επιλογή Αβραμόπουλου, σημαίνει ουσιαστικά ότι προκρίνεται ένα πρόσωπο με ισχυρές προσβάσεις στο εξωτερικό. Σε περίπτωση μάλιστα κατά την οποία αποσυρθεί από τη θέση του επιτρόπου ο κύριος Αβραμόπουλος, απελευθερώνεται ταυτόχρονα ένα σημαντικό πεδίο στην καρδιά των αποφάσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου δεν αποκλείεται να δούμε είτε το Γιάννη Μηλιό, είτε το Δημήτρη Παπαδημούλη, ο οποίος θα μετατεθεί από τη θέση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Ο πρωθυπουργός θα προχωρήσει στην ανακοίνωση του ονόματος του υποψηφίου προέδρου μετά και τα αποτελέσματα του αυριανού κρίσιμου Eurogroup στο οποίο θα συμμετάσχει η ελληνική πλευρά.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ