2012-05-03 12:06:55
Φωτογραφία για Ο Μέσι των ρεκόρ
Διαβάστε το νέο ρεκόρ που έσπασε ο Λιονέλ Μέσι με το χατ τρικ του επί της Μάλαγα και τα τέρματα που θέλει να πετύχει ακόμα για να κάνει δικό του απόλυτο ρεκόρ.

Μπορεί η φετινή χρονιά να μην είναι η καλύτερη δυνατή για την Μπαρτσελόνα, αλλά αυτό δεν έχει επηρεάσει τις επιδόσεις του Λιονέλ Μέσι.

Ο Αργεντινός σκοράρει κατά ρυπάς και καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο.

Πριν λίγο καιρό έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της Μπαρτσελόνα σε ηλικία 24 ετών, ενώ χθες (2/5) με το χατ τρικ που πέτυχε έγινε κόντρα στη Μάλαγα ο πρώτος παίκτης, ο οποίος έφτασε τα 68 τέρματα σε μία χρονιά στην Ευρώπη.

Μέχρι το παιχνίδι με τους "γαύρους" ο Μέσι είχε 65 τέρματα και βρισκόταν πίσω από τους Φέρεντς Ντικ και Γκερτ Μίλερ. Επιπλέον, στην παγκόσμια κατάταξη είχε μπροστά του και τους Πελέ, Ρομάριο και Ζίκο. Ωστόσο, μέσα σε ένα βράδυ κατάφερε να αφήσει όλους τους προαναφερθέντες πίσω του.


Με αυτό τον τρόπο έγραψε το όνομά του με χρυσά γράμματα για μία ακόμη φορά. Υπάρχει, όμως, ένας ακόμη στόχος, αφού το απόλυτο ρεκόρ δεν το έχει σπάσει ως τώρα. Σύμφωνα με τα παγκόσμια στατιστικά τη σεζόν 1924/25 ο Αμερικανός Άρτσιμπαλντ Σταρκ είχε βρει δίχτυα 70 φορές και παραμένει ως τώρα στην κορυφή της λίστας.

Ταυτόχρονα, ο Πελέ είναι ο ποδοσφαιριστής που εξακολουθεί να έχει σημειώσει τα περισσότερα τέρματα σε μία χρονιά, αν συμπεριλάβει κανείς και αυτά με τις εθνικές ομάδες. 

Ο Βραζιλιάνος το 1958 είχε σκοράρει 75 φορές, ενώ ο Μέσι έχει φέτος 73 τέρματα. Ωστόσο, ο Αργεντινός θα έχει την ευκαιρία να κάνει το απόλυτο ρεκόρ δικό του στα τρία παιχνίδια που απομένουν για την Μπαρτσελόνα, τα δύο του πρωταθλήματος με Εσπανιόλ και Μπέτις, και αυτό του τελικού του κυπέλλου Ισπανίας με την Αθλέτικ Μπιλμπάο.

Οι κορυφαίοι σκόρερ στην Ευρώπη

Παίκτης    Σύλλογος  Γκολ  ΣεζόνΛιονέλ Μέσι    Μπαρτσελόνα  68+  2011/12Γκερντ Μίλερ    Μπάγερν Μ.  67  1972/73Φέρεντς Ντικ    Ζεντλόριντς  66  1945/46Γκιούλα Ζένγκελερ    Ούιπεστ  65  1938/39Ντίξι Ντιν    Έβερτον  63  1927/28  

πηγή: sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ