2012-05-03 13:03:02
Φωτογραφία για 3.000 πελάτες φοβούνται μόλυνσή τους από το AIDS
Τεράστιες διαστάσεις φαίνεται να λαμβάνει η υπόθεση με τις ιερόδουλες-φορείς του AIDS, οι οποίες αυξήθηκαν στις 17, καθώς χιλιάδες άνδρες υπεράνω υποψίας παραδέχονται ότι είχαν σεξουαλικές επαφές χωρίς προφύλαξη. Με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) έχουν επικοινωνήσει μέχρι στιγμής περίπου 3.000 Έλληνες, πολλοί από τους οποίους παραδέχονται ότι συνευρέθηκαν με ιερόδουλες χωρίς προφύλαξη και φοβούνται μόλυνσή τους από το AIDS.

Σημειώνεται ότι αρκετά από τα τηλεφωνήματα που δέχτηκε το ΚΕΕΛΠΝΟ τις τελευταίες ημέρες αφορούσαν παντρεμένους άνδρες με οικογένειες ή που βρίσκονται σε σοβαρή σταθερή σχέση, ηλικίας 35 με 45 ετών.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι στις πρώτες 1.600 κλήσεις οι έξι στις δέκα αφορούσαν σε απροφύλακτη επαφή με την 22χρονη Ρωσίδα, η οποία προφυλακίστηκε και ήταν η αιτία για να πάρει φωτιά το τηλεφωνικό κέντρο του ΚΕΕΛΠΝΟ.

Παρουσιάζοντας τα στοιχεία από τους ελέγχους ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, απέδωσε μεγάλη ευθύνη και στους πελάτες, λέγοντας ότι θα έπρεπε να δίνονται στη δημοσιότητα ακόμη και οι δικές τους φωτογραφίες, καθώς έχουν σημαντικό μερίδιο ευθύνης στη διασπορά του ιού HIV.


Τόνισε, επίσης, ότι, αν οι ιερόδουλες ευθύνονται κατά 50%, η ευθύνη όσων συνευρίσκονται απροφύλακτα με αυτές ξεπερνά το 50% και πρότεινε να θεσπισθεί ποινική ευθύνη για τους πελάτες ιεροδούλων, οι οποίοι πληρώνουν έξτρα αμοιβή για ελεύθερη σεξουαλική επαφή.

Στο μεταξύ, τουλάχιστον 315 οίκοι ανοχής υπολογίζεται ότι λειτουργούν παράνομα στα όρια του δήμου Αθηναίων, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσε ο δήμος.

Σάλος με το θέμα των οροθετικών ιερόδουλων

Αντιδράσεις από τον ιατρικό κόσμο και φορείς υπεράσπισης των δικαιωμάτων των γυναικών προκάλεσε η πλήρης δημοσιοποίηση των στοιχείων και των φωτογραφιών των 12 εκδιδομένων γυναικών, οι οποίες βρέθηκαν θετικές στον ιό του AIDS. "

H δημοσίευση είναι νομιμότατη και ας κόπτονται οι Φαρισαίοι", απαντά ο υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών υπέβαλλε αναφορά στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, τονίζοντας ότι το υπουργείο Υγείας γνώριζε τις διαστάσεις διασποράς του ιού και "δεν έπραξε απολύτως τίποτε".

Η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων υποστηρίζει ότι "θυματοποιούνται εκ νέου οι γυναίκες αυτές", πολλές από τις οποίες είναι θύματα παράνομης διακίνησης και εμπορίας ανθρώπων με σκοπό τη σεξουαλική - οικονομική εκμετάλλευση από παράνομα εγκληματικά κυκλώματα, που απομυζούν τεράστια κέρδη.

Μέσω του Facebook απαντά ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης στις επικρίσεις, υποστηρίζοντας ότι οι φωτογραφίες και τα ονόματα δόθηκαν στη δημοσιότητα "μετά από εντολή των δικαστικών αρχών".

"Η δημοσίευση είναι νομιμότατη και ας κόπτονται οι Φαρισαίοι. Η φωτογραφία εξυπηρετεί την άμεση αναγνώριση, καθώς προφανώς και οι πελάτες δεν θυμούνται ονόματα, ούτε οι ιερόδουλες συστήνονται", τονίζει.

"Τι μετράει περισσότερο στη ζυγαριά στάθμισης των συμφερόντων και των δικαιωμάτων από την πλευρά της οργανωμένης Πολιτείας; Το δικαίωμα στην υπόληψη και την προστασία των προσωπικών δεδομένων ή το δικαίωμα στη διάσωση της ζωής έστω και ενός ανθρώπου, που μπορεί να έχει μολυνθεί εν αγνοία του από τη νόσο;" αναφέρει.
TreloKouneli
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ