2015-03-25 15:38:10
Φωτογραφία για ΞΕΡΕΙ ΑΠΟ... ΨΥΧΟΛΟΓΙΑ Ο ΤΖΑΚΣΟΝ
Ο Άαρον Τζάκσον δεν είναι ένας ακόμη πλεϊμέικερ. Είναι ο παίκτης που δεν θα ήθελες να βρεις απέναντί σου, σε αγώνα και ο λόγος είναι ότι έχει πτυχίο ψυχολογίας και ξέρει πως να σε επηρεάσει, σύμφωνα με δημοσίευμα του "euroleague.sport24.gr".

Αναλυτικά Έχει επιβιώσει επίθεσης με όπλο στο κολέγιο που φοιτούσε (Duquesne)και έχει πάρει πτυχίο στην ψυχολογία. Ο Άαρον Τζάκσον είναι ο άνθρωπος που θα ήθελες στο πλευρό σου, για να σε στηρίξει τις δύσκολες στιγμές. Ο πλεϊμέικερ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας μίλησε στην Euroleague TV για την καριέρα του, που τον βρίσκει να αγωνίζεται στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, αλλά και τα όνειρα που κάνει, όταν αποσυρθεί από τη δράση. Όχι σύντομα πάντως, όπως τόνισε ο ίδιος.

"Στο κολέγιο ήταν περισσότερο η θεωρητική πλευρά της ψυχολογίας. Ως αθλητής έχει να κάνει πιο πολύ με την καρδιά", ήταν η αρχική τοποθέτηση του 29χρονου πόιντ γκαρντ, που προσπαθεί να βγάλει στο παρκέ αυτά που έμαθε ως φοιτητής στο Duquesne.


Σε αυτό υπάγεται η προσπάθεια να επηρεάσει τους αντιπάλους του, στους οποίους "χρησιμοποιώ πολλά mind games. Προσπαθώ να τους λέω πράγματα ή αστεία για να τους βγάλω από τον ρυθμό και τη συγκέντρωσή τους".

Γι αυτόν τον λόγο, όπως αποκαλύπτει "διαβάζω πολλά βιβλία που αφορούν το πνευματικό κομμάτι. Το αγαπημένο μου είναι ένα που αφορά την ψυχολογία του αθλητισμού. Κάποιες φορές διαβάζω ένα βιβλίο και μετά βλέπω το ζωντανό παράδειγμα σε μία προπόνηση ή αγώνα. Βλέπω πολλά παραδείγματα ενόσω διαβάζω τέτοια βιβλία".

Η εμπειρία που έχει στο κομμάτι της ψυχολογίας, έστω από την πλευρά του μαθητή, είναι σημαντική για τον τρόπο με τον οποίο βλέπει τα πράγματα. Αν και τονίζει πως "δε νομίζω ότι με έχει αλλάξει ως παίκτη, απλά με έχει βοηθήσει να "διαβάζω" τους ανθρώπους", επισημαίνει πως 

"το να καθοδηγείς από το παρκέ μια ομάδα είναι πολύ σημαντικό για την ψυχολογία της. Υπάρχουν πολλά σκαμπανεβάσματα και ξέρεις τι κάνει ευτυχισμένους τους παίκτες. Ξέρεις τι εκνευρίζει ή τι δεν αρέσει στον άλλον. Επομένως η ψυχολογία παίζει μεγάλο ρόλο στο παιχνίδι".

Υπάρχει βέβαια μία θεωρία σύμφωνα με την οποία οι ψυχολόγοι είναι λίγο τρελοί. Δεν δείχνει να αγχώνεται ή να ενοχλείται από αυτό. Αντίθετα "μου αρέσει που είμαι λίγο τρελός, οπότε μια μέρα ίσως στραφώ επαγγελματικά στην ψυχολογία".

Όσο για το μέλλον του; Θα μπορούσε να γίνει προπονητής από τη στιγμή που γνωρίζει κάποια πράγματα παραπάνω όσον αφορά τη διαχείριση προσωπικοτήτων και καταστάσεων. "Το έχω σκεφτεί γενικά, αλλά δεν είναι κάτι που με απασχολεί για το κοντινό μέλλον. Αυτό που θέλω είναι να παίξω μπάσκετ όσο περισσότερο μπορώ. Ελπίζω όταν τελειώσω την καριέρα μου να γίνω σκάουτ", καταλήγει.
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ