2015-04-18 13:40:03
Φωτογραφία για ΛΟΤΖΕΣΚΙ : ΤΑ ΑΛΛΑΞΑΜΕ... ΟΛΑ!
Στην πνευματική αλλαγή, που όπως δήλωσε επέφερε και την εξαιρετική εμφάνιση του Ολυμπιακού στον νικηφόρο δεύτερο προημιτελικό με την Μπαρτσελόνα, στάθηκε μιλώντας στο "sport-fm.gr" o Mατ Λοτζέσκι.

Ήταν από τους διακριθέντες παίκτες ενός καταπληκτικού Ολυμπιακού, αφού με 9 πόντους, 7 ριμπάουντ και 3 ασίτ, βοήθησε τα μέγιστα στο να έρθει το «διπλό». Ο Ματ Λοτζέσκι, λίγο μετά το τέλος του δεύτερο προημιτελικού με την Μπαρτσελόνα, μίλησε για το τι άλλαξε η ομάδα του και έκανε το 1-1, αλλά και πως πρέπει να διαχειριστεί την επιτυχία ενόψει της συνέχειας της σειράς στο ΣΕΦ.

Αναλυτικά, η συνέντευξη του Ματ Λοτζέσκι:

-Ματ, είπαμε πως χρειαζόταν να αλλάξετε κάτι σε σχέση με το πρώτο παιχνίδι, αλλά η αλλαγή ήταν… ολοκληρωτική «Όντως, τα αλλάξαμε όλα. Επιθετικά σουτάραμε με πολύ καλύτερα ποσοστά και μεγάλη εμπιστοσύνη στον εαυτό μας. Αμυντικά ήμασταν πιο “σκληροί”, ενώ ελέγξαμε σε μεγάλο βαθμό και τα ριμπάουντ. Ήταν ένα εντελώς διαφορετικό παιχνίδι σε σχέση με το πρώτο και αυτός ήταν ο στόχος μας».


-Δείξατε και περισσότερο πάθος-συγκέντρωση. Ποσό δύσκολο ήταν μετά από μία ήττα με 16 πόντους λίγες ώρες πριν;

«Νομίζω η μεγαλύτερη διαφορά σε σχέση με τον πρώτο αγώνα ήταν η πνευματική μας προετοιμασία. Αυτό τα διαφοροποίησε όλα. Παίξαμε πιο άνετα και ήμασταν πιο πεισμωμένοι. Βγάλαμε ενέργεια και στις δύο πλευρές του παρκέ και όλοι προσπαθήσαμε να κάνουμε το καλύτερο».

-Ο Γιώργος Πρίντεζης δήλωσε πως στο δεύτερο παιχνίδι ήταν ο πραγματικός Ολυμπιακός και στο πρώτο κάτι… άλλο. Συμφωνείς;

«Πιστεύω πως και την Τετάρτη όλοι θέλαμε να παίξουμε ανάλογα και δώσαμε ο,τι καλύτερο μπορούσαμε, αλλά υπάρχουν μερικά παιχνίδια που όσο και αν θες δεν σου βγαίνει τίποτα. Δεν αποδώσαμε καλά ιδιαίτερα στην επίθεση, χάσαμε πολλά ριμπάουντ. Στο δεύτερο παιχνίδι νομίζω πως ήμασταν και λίγο πιο τυχεροί. Βάλαμε αρκετά σουτ στο τέλος του χρόνου της επίθεσής μας και αντιληφθήκαμε πως τα πράγματα είναι πιο ευνοϊκά για εμάς».

-Πλέον η σειρά είναι στα χέρια σας, αφού πήρατε το πλεονέκτημα έδρας; Πως πρέπει να διαχειριστείτε αυτή τη νίκη

«Το σημαντικότερο για εμάς από εδώ και πέρα, είναι να κρατήσουμε το μυαλό μας “καθαρό”. Δεν έγινε τίποτα ιδιαίτερο απόψε, το 1-1 δε μας δίνει πρόκριση. Δεν πρέπει να μας συνεπάρει ο ενθουσιασμός, διότι ακόμα έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας να διανύσουμε, αν θέλουμε να τα καταφέρουμε».

-Νιώθετε πλέον καλύτερα, από τη στιγμή που σας δίνετε η ευκαιρία να “τελειώσετε” την δουλειά στο ΣΕΦ;

«Γνωρίζουμε πως πλέον έχουμε την κατάσταση στα χέρια μας, αφού τα επόμενα δύο παιχνίδια θα γίνουν στην έδρα μας. Η πίεση τώρα είναι στην Μπαρτσελόνα, αλλά και εμείς θέλουμε να παίξουμε καλά στο γήπεδό μας και να νικήσουμε και στα δύο παιχνίδια για να προκριθούμε. Ο στόχος μας πριν έρθουμε στην Βαρκελώνη ήταν να νικήσουμε τουλάχιστον ένα παιχνίδι, τα καταφέραμε, αλλά δε νομίζω πως πρέπει να πανηγυρίζουμε σα να έχουμε νικήσει την σειρά».
olympiacos-blog
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ