2015-05-09 20:44:23
Φωτογραφία για H Oικολογική Κίνηση Πάτρας θα προβάλλει την ταινία Μετά την επόμενη μέρα
Μία προβολή κινηματογραφικής ταινίας και συζήτηση για την κλιματική αλλαγή, θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13/5/2015, στις 20.00 το βράδυ στο στέκι της ΟΙΚΙΠΑ – Οικολογική Κίνηση Πάτρας στην οδό Σαχτούρη 64.

Η κλιματική αλλαγή και οι επιπτώσεις της στο σύνολο της οικονομίας και στο φυσικό περιβάλλον είναι πλέον επιστημονικά ακλόνητες. Απειλούν, δε, όλους τους τομείς της ανθρώπινης ζωής αλλά και την επιβίωση όλων των ζωντανών οργανισμών στον πλανήτη, από τους κοραλλιογενείς υφάλους έως την Αρκτική.

Γιατί όμως φτάσαμε ως εδώ; Μπορούμε να κάνουμε κάτι, έστω και την ύστατη στιγμή; Αυτές και άλλες παραμέτρους του θέματος θα συζητήσουμε μετά την ταινία που θα προβάλουμε αυτή την εβδομάδα στην ΟΙΚΙΠΑ, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου.

Η ταινία που θα παιχθεί είναι το φιλμ «Μετά την επόμενη μέρα – The Day after Tomorrow», παραγωγής 2004, διάρκειας 124 λεπτών σε σκηνοθεσία του Γερμανού Ρόλαντ Έμεριχ με τους: Ντένις Κουέιντ, Τζέικ Τζίλενχαλ, Ίαν Χολμ, Σίλα Γουόρντ.

Η ταινία που είχε σημειώσει μεγάλη διεθνή επιτυχία με εισπράξεις κοντά 544 εκατομμυρίων δολαρίων, μας δείχνει τον αγώνα του κλιματολόγου Τζακ Χολ ο οποίος μάταια προειδοποιεί ότι μια σειρά ακραίες κλιματολογικές αλλαγές μπορεί να επιφέρουν μια νέα εποχή παγετώνων. Εντυπωσιακή ταινία με οικολογικές και πολιτικές αναφορές, όπως και ρεαλιστική δραματική ατμόσφαιρα στις σκηνές των ακραίων καιρικών φαινομένων.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ