2015-06-11 16:40:14
Φωτογραφία για Η πρόταση της ΠΟΕΣ για το σχέδιο νόμου του ΥΠΕΘΑ περί μέριμνας του προσωπικού
ΠΡΟΣ   :    Αν. Υπουργό Εθνικής Άμυνας         Αρ. Πρωτ.139/2015                        

                 κ. Κώστα Ήσυχο                             Αθήνα, 11 Ιουν 2015

 

KOIN    :    - κ.κ. ΥΕΘΑ, ΥΦΕΘΑ

                 - Περιφερειακές Ενώσεις – μέλη μας

                 - Στρατιωτικοί συντάκτες

ΘΕΜΑ   :    Σχέδιο Νόμου ΥΠΕΘΑ με Τίτλο: «Ρύθμιση Θεμάτων Μεταθέσεων Οπλιτών και Άλλες Διατάξεις περί Μέριμνας Προσωπικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας»

Αξιότιμε κ. Υπουργέ.

Στο πλαίσιο διαβούλευσης σχεδίου νόμου που αναρτήσατε στο δικτυακό τόπο διαβουλεύσεων του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, με τίτλο «Ρύθμιση Θεμάτων Μεταθέσεων Οπλιτών και Άλλες Διατάξεις περί Μέριμνας Προσωπικού Υπουργείου Εθνικής Άμυνας»  και θέλοντας να συνδράμουμε από μεριάς μας και στο μέτρο που μας αναλογεί στην προσπάθεια του Υπουργείου για την ανακούφιση του προσωπικού, σας αποστέλλουμε τις διαχρονικές προτάσεις της Ομοσπονδίας μας ως κατωτέρω, με bold μορφή, παρεμβαίνοντας επί των ενδιαφερομένων άρθρων του υπόψη σχεδίου νόμου.


Άρθρο 11: Επίδομα Εξομάλυνσης

1. Η παράγραφος 3 του άρθρου 51 του Ν. 3205/2003 (ΦΕΚ τ. Α΄ 297), αντικαθίσταται ως εξής με επιβάρυνση των εγγεγραμμένων πιστώσεων στον Π/Υ του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας :

«3. Εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών, ποσού εκατόν πέντε ευρώ και ογδόντα έξι λεπτών (105,86 €), για όλους εν γένει τους στρατιωτικούς.

2. Για τους έγγαμους χωρίς τέκνα, που αναγνωρίζονται ως προστατευόμενα μέλη της οικογένειας για τον προσδιορισμό του φόρου εισοδήματος, το ποσό του επιδόματος εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών ορίζεται σε εκατόν πενήντα εννέα ευρώ και εξήντα ένα λεπτά (159,61 €).

3. Για τους έγγαμους ή τους διατελούντες σε χηρεία ή σε διάζευξη ή σε διάσταση ή αγάμους οι οποίοι έχουν τέκνα, που αναγνωρίζονται ως προστατευόμενα εξαρτώμενα μέλη της οικογένειας για τον προσδιορισμό του φόρου εισοδήματος, το ποσό του επιδόματος εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών ορίζεται σε διακόσια δώδεκα ευρώ και ενενήντα τέσσερα λεπτά (212,94 €).

4. Ειδικά για τους τελούντες σε χηρεία το παραπάνω επίδομα καταβάλλεται ανεξαρτήτως του ύψους του ετησίου φορολογικού εισοδήματος του τέκνου, εφόσον πληρούνται οι λοιπές νόμιμες προϋποθέσεις αναγνώρισής του ως εξαρτώμενου μέλους.                       

4. 5. Προκειμένου περί συζύγων, που τελούν σε διάσταση, ή διαζευγμένων ή αγάμων, που έχουν τέκνα για τα οποία δικαιολογείται η καταβολή του τα οποία δεν αναγνωρίζονται ως εξαρτώμενα μέλη τους διότι δεν συνοικούν μαζί τους, το επίδομα εξομάλυνσης μισθολογικών διαφορών χορηγείται, εφόσον αποδεδειγμένα καταβάλλουν διατροφή και ορίζεται σε διακόσια δώδεκα ευρώ και ενενήντα τέσσερα λεπτά (212,94 €).

5. 6. Στη βάση υπολογισμού των μηνιαίων αποδοχών των μαθητών των παραγωγικών σχολών των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και των Εφέδρων και των Δόκιμων Εφέδρων Αξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων, το επίδομα εξομάλυνσης ορίζεται σε εκατόν πέντε ευρώ και ογδόντα έξι λεπτάών (105,86 €).

Άρθρο 15

Η υποπερίπτωση (α) της περίπτωσης (2) της πρώτης παραγράφου του άρθρου 5 του ν.Νόμου 3883/2010 «Υπηρεσιακή εξέλιξη και ιεραρχία των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων – Θέματα διοίκησης των Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατολογίας και συναφείς διατάξεις» (ΦΕΚ Α΄ 167) αντικαθίσταται ως εξής:

(α) Την οικογενειακή τους κατάσταση. Οι πολύτεκνοι, οι γονείς τριών (3) τέκνων Γονείς με τρία (3) και άνω εξαρτώμενα τέκνα, προερχόμενα από γάμο, φυσικά, θετά ή αναγνωρισθέντα, εφόσον είναι άγαμα ή γονείς ενός τουλάχιστον τέκνου με δυσίατο ή ανίατο νόσημα, ένα (1) τέκνο (στρατιωτικός) οικογένειας με τρία (3) τέκνα, που είναι δημόσιοι υπάλληλοι, δημόσιοι πολιτικοί υπάλληλοι ή/και στρατιωτικοί, γονείς μονογονεϊκών οικογενειών, στελέχη διαζευγμένα από σύζυγο μη στρατιωτικό που είναι γονείς τουλάχιστον ενός (1) ανήλικου τέκνου και δεν έχουν την επιμέλεια ή/και τη γονική μέριμνα αυτών ή είναι γονείς τέκνων που έχουν υπερβεί το 18ο έτος της ηλικίας τους και εξακολουθούν να είναι μαθητές δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, στελέχη με τέκνα ηλικίας μέχρι δεκαοκτώ (18) ετών ή μέχρι είκοσι πέντε (25) ετών εάν φοιτούν σε σχολές τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και πάσχοντες από ανίατα ή δυσίατα νοσήματα μετατίθενται μόνο κατόπιν πρότερης σχετικής αναφοράς τους και πάντα σε Μονάδα ή Υπηρεσία που εδρεύει στην πόλη προτίμησής τους. Για τον προσδιορισμό του εν λόγω κριτηρίου, ως μέλη της οικογένειας θεωρούνται η/ο σύζυγος και τα άγαμα παιδιά ηλικίας μέχρι δεκαοκτώ (18) ετών ή μέχρι είκοσι πέντε (25) ετών εάν φοιτούν σε σχολές τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ή συνεχίζουν τη φοίτησή τους στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, της φοίτησης βεβαιούμενης με πιστοποιητικό της οικείας Σχολής, καθώς και τα ανίκανα για εργασία, λόγω αναπηρίας, άγαμα παιδιά ανεξάρτητα από ηλικία. Η ανικανότητα για εργασία πιστοποιείται από την Ανωτάτη κατά κλάδο Υγειονομική Επιτροπή ή την οικεία πρωτοβάθμια υγειονομική επιτροπή ή με γνωμάτευση του διευθυντή κλινικής νοσηλευτικού ιδρύματος του ΝΔ 2592/1953 (ΦΕΚ Α΄ 254) ή άλλων νοσηλευτικών ιδρυμάτων που αποτελούν νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, ύστερα από αίτηση του ενδιαφερομένου».

Άρθρο 16

Στην παράγραφο 1 του άρθρου 10 του ν.Νόμου 1911/1990 «Εισαγωγή γυναικών στις ανώτατες στρατιωτικές σχολές, ρύθμιση στρατολογικών θεμάτων και άλλες διατάξεις» (ΦΕΚ Α΄ 166) προστίθεται δεύτερο εδάφιο ως εξής:

«Το ίδιο δικαίωμα ειδικής άδειας έχει και το στρατιωτικό προσωπικό, που έχει την επιμέλεια ή/και τη γονική μέριμνα με δικαστική απόφαση ή είναι ανάδοχος ή θετός γονέας ατόμου που πάσχει από βαριά νοητική υστέρηση ή σύνδρομο Down ή από νόσημα που απαιτεί τακτικές μεταγγίσεις αίματος ή χρήζει περιοδικής νοσηλείας».

Άρθρο 19: Στρατιωτικές λέσχες Στρατού Ξηράς

«Οι Υυπαξιωματικοί, οι ΕΠ.ΟΠ, οι Ο.Β.Α. και οι πολιτικοί υπάλληλοι του Στρατού Ξηράς Υπουργείου Εθνικής Άμυνας που υπηρετούν σε φρουρές στις οποίες λειτουργούν Στρατιωτικές Λέσχες κάνουν χρήση των υπηρεσιών των παραπάνω Λεσχών ως μέλη τους, κατόπιν εγγραφής τους ως μέλη και καταβολής μηνιαίας συνδρομής ποσοστιαίας ίσης με αυτή που καταβάλουν επί του βασικού τους μισθού τα υπόλοιπα μέλη των Λεσχών».

Άρθρο 20: Ειδική άδεια Ειδικό καθεστώς αιρετών στρατιωτικών στην τοπική αυτοδιοίκηση

«Οι διατάξεις της παραγράφου 5 των παραγράφων 1, 5 και 7 του άρθρου 93 καθώς και της παραγράφου 4 των παραγράφων 1, 4, 5, 6 και 10 του άρθρου 182 του ν. 3852/2010 (Α΄ 87) εφαρμόζονται και στο στρατιωτικό προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων».

Άρθρο 25: Επιλαχόντες ΑΣΕΙ – ΑΣΣΥ

1. Η παράγραφος 5 του άρθρου 11 του ν. 3648/2008 (ΦΕΚ Α΄ 38), αντικαθίσταται ως εξής:

«5. Αν εντός διμήνου από την αρχική, ανά κατηγορία εισακτέων, ημερομηνία κατάταξης στα Ανώτατα Στρατιωτικά Εκπαιδευτικά Ιδρύματα (ΑΣΕΙ) και στις Ανώτερες Ανώτατες Στρατιωτικές Σχολές Υπαξιωματικών (ΑΣΣΥ), υπάρχουν κενές θέσεις λόγω μη προσέλευσης των εισακτέων που περιλαμβάνονται στον κυρωμένο πίνακα ή λόγω παραίτησης ή απομάκρυνσης ή αποχώρησης καταταγέντων από τις ίδιες σχολές για οποιονδήποτε λόγο, εισάγονται σε αυτές για την πλήρωση των κενών θέσεων ισάριθμοι, ανά κατηγορία, υποψήφιοι κατά φθίνουσα βαθμολογική σειρά, βάσει των αποτελεσμάτων που εκδόθηκαν από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων (ΥΠΑΙΘ)».

Άρθρο 26: Χαρακτηρισμός των αποφοίτων Σχολών Μονίμων Υπαξιωματικών ως Αποφοίτων Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών

Η παράγραφος 5 του άρθρου 11 του Ν.1911/90 (ΦΕΚ Α΄ 166) αντικαθίσταται ως εξής:

Οι Σχολές Μονίμων Υπαξιωματικών ανήκουν στην ανώτερη Ανώτατη βαθμίδα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, και η φοίτηση σε αυτές είναι τριετής. οι δε απόφοιτοί τους θεωρούνται απόφοιτοι Ανωτάτων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών.  Όσοι αποφοίτησαν από αυτές εισήχθησαν σε αυτές μέχρι το έτος 1993 θεωρούνται, ωσαύτως, απόφοιτοι Ανωτέρων Ανωτάτων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών, εφόσον εισήχθησαν σ’ αυτές κατόπιν εξετάσεων και είναι ήταν κατά το χρόνο εισαγωγής τους κάτοχοι απολυτηρίου Λυκείου ή εξατάξιου Γυμνασίου ή ισότιμων τεχνικών σχολών, ανεξάρτητα από το χρόνο κτήσης αυτού, οι δε λοιποί θεωρούνται απόφοιτοι Ανωτέρων Στρατιωτικών Σχολών Υπαξιωματικών, εφόσον απέκτησαν απολυτηρίου Λυκείου ή εξατάξιου Γυμνασίου ή ισότιμων τεχνικών σχολών μετά την αποφοίτησή τους. 

Άρθρο 30: Μεταβατικές διατάξεις

1. Η Υπουργική απόφαση του άρθρου 13 να εκδοθεί μέχρι 31 Δεκεμβρίου 2015.

2. Το άρθρο 15 δεν εφαρμόζεται για τις τακτικές μεταθέσεις του έτους 2015.

3. Για το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 εξακολουθούν να εφαρμόζονται οι κατά τη δημοσίευση του παρόντος νόμου ισχύουσες διατάξεις και οι κοινές ή ατομικές Υπουργικές αποφάσεις που ρυθμίζουν τα θέματα του άρθρου 23.

4. Η έναρξη της τριετούς φοίτησης στα ΑΣΣΥ που προβλέπει το άρθρο 26, καθορίζεται με απόφαση του Υπουργού Εθνικής Άμυνας.

5. Οι διατάξεις του άρθρου 27 του παρόντος εφαρμόζονται από 1.1.2011.

Πέραν των ανωτέρω προτάσεων – παρεμβάσεών μας επί των άρθρων του υπόψη σχεδίου νόμου, προτείνουμε να συμπεριληφθούν και τα εξής άρθρα:

Άρθρο Η παράγραφος 2 του άρθρου 5 του ν. 3883/2010 (ΦΕΚ Α΄ 167) αντικαθίσταται ως εξής:

«2.  Στον τόπο προτίμησής τους υπηρετούν, υποχρεωτικά, μετά από αναφορά τους, έναντι των υπολοίπων, στελέχη που ανήκουν στις παρακάτω ειδικές κατηγορίες:

α. Όσοι έχουν σύζυγο ή επιμελούνται τέκνο με αναπηρία 67% και άνω ή με δικαστική απόφαση έχουν την επιμέλεια ή/και τη γονική μέριμνα ατόμου με ειδικές ανάγκες, καθώς και οι ανάδοχοι γονείς ατόμου με ειδικές ανάγκες, για όσο χρόνο διαρκεί η αναδοχή ή έχουν τέκνο με μαθησιακές δυσκολίες που χρειάζεται ειδικό τμήμα ή σχολείο και ψυχολογική υποστήριξη από ειδικούς.

β. Γονείς μονογονεϊκών οικογενειών που έχουν τουλάχιστον ένα (1) τέκνο ανήλικο, καθώς και διαζευγμένοι γονείς που ασκούν την επιμέλεια ή/και τη γονική μέριμνα ενός (1) τουλάχιστον ανήλικου τέκνου.

Άρθρο Μετά την παράγραφο 6 του άρθρου 5 του ν. 3883/2010 (ΦΕΚ Α΄ 167) προστίθεται παράγραφος 7 ως εξής:

«Για τα στελέχη της παραγράφου 2 του παρόντος άρθρου δεν έχουν εφαρμογή οι διατάξεις των άρθρων 28 και 29 του παρόντος νόμου».

Άρθρο …

Στην παράγραφο 3 του άρθρου 5 του ν. 3883/2010 (ΦΕΚ Α΄ 167) προστίθεται εδάφιο ως εξής:

«Η υπόψη απόφαση κοινοποιείται υποχρεωτικώς ενυπογράφως στα στελέχη του ανωτέρω εδαφίου, τα οποία έχουν τη δυνατότητα άσκησης ενδικοφανούς προσφυγής κατά τα ορισθέντα στην παράγραφο 2 του άρθρου 8 του παρόντος νόμου».

Άρθρο …

Στην παράγραφο 5 του άρθρου 5 του ν. 3883/2010 (ΦΕΚ Α΄ 167), στη δεύτερη σειρά οι λέξεις «εντός της ίδιας φρουράς» αντικαθίστανται με τις λέξεις: «εντός της ίδιας πόλεως».  

Άρθρο …

Μετά την περίπτωση (5) της παραγράφου β του άρθρου 2 του ν. 3883/2010 (ΦΕΚ Α΄ 167) προστίθεται περίπτωση (6) ως εξής:

«6. Οι προερχόμενοι από Εθελοντές – Εθελόντριες του ν. 1848/1989 (ΦΕΚ 112 Α΄/8.5.1989) και του ν.1513/1985 (ΦΕΚ 12 Α΄/8.2.1985)».

Άρθρο …

Η παράγραφος 3 του άρθρου 69 του ν.3883/2010 (ΦΕΚ Α΄ 167) αντικαθίσταται ως εξής:

«3. Οι μονιμοποιούμενοι διατηρούν τη μεταξύ τους αρχαιότητα εντός της επετηρίδας τους, για τη βαθμολογική τους, δε, εξέλιξη, ισχύουν τα οριζόμενα στις διατάξεις του άρθρου 13 του ν. 3257/2004 (ΦΕΚ Α΄ 143), ανεξάρτητα του κατεχόμενου βαθμού τους».

Άρθρο …

Μετά την παράγραφο 7 του άρθρου 91 του ν. 3883/2010 (ΦΕΚ Α΄ 167) προστίθεται παράγραφος 8 ως εξής:

«9. Οι διατάξεις του εδαφίου α της παραγράφου 4 του άρθρου 27 του παρόντος νόμου εφαρμόζονται από 1.1.2014».

Άρθρο …

Η παράγραφος 2 του άρθρου 9 του ν. 3883/2010 (ΦΕΚ Α΄ 167) αντικαθίσταται ως εξής:

«2. ΕΜΘ που έχουν συμπληρώσει τουλάχιστον πέντε (5) έτη πραγματικής υπηρεσίας και είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ ή ΤΕΙ ή κάτοχοι ισότιμου αναγνωρισμένου τίτλου σπουδών αλλοδαπής ή της Ανωτάτης Σχολής Παιδαγωγικής και Τεχνολογικής Εκπαίδευσης μπορούν να μετατάσσονται στο Σώμα των Μονίμων Υπαξιωματικών με την ειδικότητά τους προς κάλυψη κενών οργανικών θέσεων του βαθμού τον οποίο φέρουν, με απόφαση του οικείου κατά Κλάδο Ανωτάτου Συμβουλίου, ως πληρούντες τα κριτήρια του άρθρου 12».

Άρθρο …

Μετά την παράγραφο 2 του άρθρου 9 του ν. 3883/2010 (ΦΕΚ Α΄ 167), προστίθεται παράγραφος 3 ως εξής:

«Οι ρυθμίσεις του παρόντος άρθρου έχουν ισχύ και για όσους μετατάχθηκαν σύμφωνα με τις διατάξεις του ΠΔ 46/2005 (ΦΕΚ Α΄ 64)».

Άρθρο …

Η παράγραφος 2 του άρθρου 91 του ν. 3883/2010 (ΦΕΚ Α΄ 167), αντικαθίσταται ως εξής:

«2. Για τα στελέχη των ΕΔ που μέχρι την 31.12.2012 31.12.2014 συμπληρώνουν είκοσι πέντε (25) έτη πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας εξακολουθούν να ισχύουν οι διατάξεις των άρθρων 5 έως 10, 11, πλην των παραγράφων 11 και 12 αυτού, 12 έως 14 και 16 έως 22 του ν.2439/1996 (ΦΕΚ Α΄ 219 219/Α΄). Ειδικά για τους Αξιωματικούς Ραδιοναυτίλων, Τεχνικής Υποστήριξης και Υπηρεσιών Υποστήριξης της ΠΑ που μέχρι την 31.12.2012 31.12.2014 συμπληρώνουν είκοσι πέντε (25) έτη πραγματικής στρατιωτικής υπηρεσίας εξακολουθούν να ισχύουν οι διατάξεις της υποπαραγράφου 8δ του άρθρου 3 του ν.2439/1996 (ΦΕΚ Α΄ 219 219/Α΄)».

Άρθρο … : Συνυπηρέτηση Δημοσίων Υπαλλήλων με Στρατιωτικούς

Το άρθρο 21 του ν. 2946/2001 (ΦΕΚ Α΄ 224) αντικαθίσταται ως εξής:

«1. Τακτικοί υπάλληλοι και υπάλληλοι ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου δημοσίων υπηρεσιών και ΝΠΔΔ και ΝΠΙΔ (που βρίσκονται υπό τον έλεγχο του Δημοσίου), που κατέχουν οργανικές θέσεις και είναι σύζυγοι στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων ή ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος, του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής, καθώς και του προσωπικού των Καταστημάτων Κράτησης, αποσπώνται, κατά παρέκκλιση των ισχυουσών διατάξεων, σε υπηρεσίες του στενού δημόσιου τομέα κατά προτεραιότητα και σε περίπτωση έλλειψης υπηρεσιακών αναγκών σε υπηρεσίες του ευρύτερου δημόσιου τομέα, στην πόλη που υπηρετεί ο σύζυγός τους.

2. Η απόσπαση διενεργείται με κοινή απόφαση των συναρμόδιων Υπουργών, που εκδίδεται κατόπιν σχετικής αίτησης της/του υπαλλήλου και σύμφωνης γνώμης του αρμοδίου υπηρεσιακού συμβουλίου, ανεξαρτήτως ύπαρξης αντικαταστάτη στην πόλη προέλευσης καθώς και λειτουργικού κενού στην πόλη απόσπασης. Αρνητική γνωμοδότηση δικαιολογείται μόνο για σοβαρό υπηρεσιακό λόγο, που διαπιστώνεται και αιτιολογείται επαρκώς από το υπηρεσιακό συμβούλιο, κοινοποιείται δε ενυπογράφως υποχρεωτικώς στην/στον υπάλληλο, εντός πέντε (5) εργασίμων ημερών.

3. Η ανωτέρω απόσπαση διενεργείται μέσα σε εύλογο χρονικό διάστημα από την απόφασή της και όχι πέραν των δεκαπέντε (15) ημερών από την ημερομηνία αποχώρησης του στρατιωτικού προς τη νέα πόλη μετάθεσης. 

4. Σε περίπτωση που η απόσπαση δεν μπορεί να επιτευχθεί λόγω έλλειψης οργανικής θέσης (λόγω ειδικότητας) της/του υπαλλήλου που πρέπει να αποσπαστεί, η απόσπαση διενεργείται σε συναφή ειδικότητα ή σε περίπτωση που και αυτό δεν μπορεί να επιτευχθεί σε άλλη θέση, έστω και εκτός οργανικής, όπου ο/η υπάλληλος μπορεί να ανταποκριθεί σύμφωνα με τις ικανότητές του, καθήκοντα ή προσόντα του».

Άρθρο …

Μετά την παράγραφο 2 του άρθρου 10 του ν. 3754/2009 (ΦΕΚ Α΄ 43) προστίθεται παράγραφος 3 που έχει ως εξής:

«3. Ο ανωτέρω περιορισμός της πενταετίας δεν ισχύει για το προσωπικό τις παραγράφου 1 του παρόντος άρθρου που είναι σύζυγοι στρατιωτικών των Ενόπλων Δυνάμεων ή ένστολου προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας, του Πυροσβεστικού Σώματος και του Λιμενικού Σώματος - Ελληνικής Ακτοφυλακής και μετατίθενται. Στην περίπτωση αυτή το παραπάνω προσωπικό ακολουθεί υποχρεωτικά το στέλεχος που μετατίθεται».

Άρθρο …

Η παράγραφος 3 του άρθρου 10 του ν. 3754/2009 (ΦΕΚ Α΄ 43) αναριθμείται σε 4.

Ευελπιστούμε στην αποδοχή των ανωτέρω προτάσεών μας και παραμένουμε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε διευκρίνιση ή πληροφορία.

Για την Εκτελεστική Γραμματεία

Ο Πρόεδρος

Τσουκαράκης Ανέστης

Αντισυνταγματάρχης (ΣΔΓ)

6974365800

Ο Γεν. Γραμματέας

Μαστρογιαννάκης Χρίστος

Υπολοχαγός (ΠΒ)
6972516650
kranos
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ