2012-05-06 18:10:02
Φωτογραφία για Οδηγός αγοράς: Πως να διαλέξετε ξαπλώστρες για τη βεράντα
Χωρίς αμφιβολία, ένα από τα πιο βασικά έπιπλα για εξωτερική χρήση είναι μια άνετη ξαπλώστρα. Με τα χρόνια, οι ξαπλώστρες άρχισαν να βγαίνουν σε μεγάλη ποικιλία σχεδίων και στυλα, από τις χαλαρωτικές κλίνες γύρω από μια πισίνα, μέχρι τα αναδιπλούμενα και στοιβαζόμενα άνετα καθίσματα σε μια παραδοσιακή αυλή.

Αν και το ύφος της ξαπλώστρα σας εξαρτάται από τις προσωπικές προτιμήσεις και τον χώρο σας, υπάρχουν μερικά πολύ γενικά πράγματα που πρέπει να κρατήσετε στο μυαλό σας όταν βγείτε στην αγορά για να διαλέξετε: Τα πιο βασικά είναι τα ακόλουθα.

Τα πιο δημοφιλή υλικά. Τα πιο συνηθισμένα υλικά για ξαπλώστρες είναι η ρητίνη και το πλαστικό. Αυτά τα κομμάτια συνήθως στοιβάζονται και είναι πιο φθηνά. Είναι επίσης ανθεκτικά και εύκολα στον καθαρισμό, αλλά προορίζονται για εποχιακή χρήση, που σημαίνει ότι θα πρέπει να τα αποθηκεύεται κατά τους κρύους μήνες. Εάν η καρέκλα έχει ιμάντες ή καμβά στήριξης, βεβαιωθείτε ότι το υλικό είναι ανθεκτικό στις καιρικές συνθήκες.


Bαρύτερα, πιο ανθεκτικά υλικά. Τα φυσικά ανθεκτικά στις καιρικές συνθήκες ξύλα όπως το teak είναι πιο ακριβά, αλλά είναι η καλύτερη μακροπρόθεσμη επένδυση, διότι αναπτύσσουν μια όμορφη πατίνα την πάροδο του χρόνου. Το ίδιο ισχύει και για ορισμένα χυτά μέταλλα, όπως ο χάλυβας, τα οποία αποκτούν μια συμπαθητική γυαλάδα αφού έχουν μείνει έξω για λίγο καιρό. Μια άλλη συμβουλή: Ενώ ο σίδηρος πιάνει εύκολα σκουριά, το αλουμίνιο δεν το κάνει.

Προσέξτε την επεξεργασία. Παρότι ορισμένα ξύλα τικ και μέταλλα μπορούν κρατούν την αντοχή τους σε όλες τις καιρικές συνθήκες, τα περισσότερα έπιπλα εξωτερικού χώρου πρέπει να έχουν προστασία κατά της σκουριάς. Ξύλα όπως ο φυσικός σφένδαμος πρέπει να προστατεύονται με ένα αδιάβροχο, συντηρητικό ξύλου, δεδομένου ότι μπορούν να παραμορφωθούν και να κάνουν ρωγμές την πάροδο του χρόνου. Ομοίως, βαμμένα ή χρωματιστά κομμάτια μετάλλων θα πρέπει να έχουν ηλεκτροστατική βαφής για προστασία από τις καιρικές συνθήκες.

Συντήρηση και φροντίδα. Είτε οι ξαπλώστρες σας είναι κατασκευασμένη από ξύλο, είτε από μέταλλο ή πλαστικό, θα πρέπει να αποθηκεύονται κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Αν οι ξύλινες ή πλαστικές καρέκλες έχουν μείνει έξω, η βρωμιά πιθανόν να έχει συσσωρευθεί. Για να καθαρίσετε: Ψεκάστε τις καρέκλες με μια μάνικα, πλύνετε με ήπιο απορρυπαντικό και αφήστε να στεγνώσουν στον ήλιο. Τα σκουριασμένα μεταλλικά κομμάτια κατασκευασμένα από σίδερο, δυστυχώς, θα πρέπει να τριφτούν με άμμο και στη συνέχεια να καθαριστούν με ένα ήπιο απορρυπαντικό και νερό.
life2day.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ