2015-07-22 18:45:34
Φωτογραφία για ΔΕΚΤΟ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΙΣ ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΜΕ ΤΑ ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ VD
Ολοκληρώθηκε λίγο πριν από τις 18:00 το απόγευμα η κοινή συνεδρίαση των τεσσάρων αρμόδιων Επιτροπών της Βουλής επί του νομοσχεδίου με το δεύτερο πακέτο των προαπαιτούμενων. Η διαδικασία του κατεπείγοντος εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία. Υπέρ τάχθηκαν ΣΥΡΙΖΑ & ΑΝ.ΕΛ. καθώς και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, Ν.Δ., ''ΤοΠοτάμι'' και ΠΑΣΟΚ που αναγνώρισαν την υπερεπείγουσα ανάγκη ψήφισης του νομοσχεδίου, ωστόσο κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι με την προχειρότητά της αναγκάζει τη Βουλή να νομοθετεί υπό πίεση. Η Χρυσή Αυγή και το ΚΚΕ τάχθηκαν κατά κάνοντας λόγο για απαράδεκτες διαδικασίες.

Μεγάλες πάντως προμηνύονται και στην αποψινή ψηφοφορία οι διαρροές από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς πλήθος βουλευτών έχει εκφράσει τη διαφωνία του με το β’ πακέτο των προαπαιτούμενων μέτρων.

Μεταξύ των διαφωνούντων ξεχωρίζουν τα ονόματα της προέδρου της Βουλής, Ζωή Κωσνταντοπούλου, όπως και του πρώην υπουργού, Δημήτρη Στρατούλη.


«Ως βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ δεν θα μπορούσα ποτέ να ψηφίσω το νομοσχέδιο, ως πρώην υπεύθυνη του ΣΥΡΙΖΑ για τα θέματα της Δικαιοσύνης δεν θα μπορούσα να ψηφίσω, ως δικηγόρος δεν θα μπορούσα και ως Πρόεδρος της Βουλής δεν θα μπορούσα ποτέ να νομιμοποιήσω διαδικασίες που καθιστούν τη Βουλή διακοσμητική και τελικά θέτουν εκ ποδών την Δημοκρατία» δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Κωνσταντοπούλου, κατά τη διάρκεια των εργασιών των αρμόδιων Επιτροπών.

Από την πλευρά του, ο κ. Στρατούλης χαρακτήρισε απαράδεκτο το ότι «οι διατάξεις του νομοσχεδίου μας επιβλήθηκαν» από τους δανειστές της χώρας. Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι: «Θα συνεχίσω τον αγώνα μου μέσα από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου αυτά τα πράγματα να είναι μια μικρή παρένθεση της κυβέρνησης με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ».

Αρνητικές ήταν και οι τοποθετήσεις των βουλευτών Θανάση Πετράκου και Δημήτρη Κοδέλα.

«Για δεύτερη Τετάρτη ζούμε τον ίδιο εφιάλτη. Δεν έχουμε δικαίωμα να αφήνουμε να γίνονται τιμητές αυτοί που οδήγησαν τη χώρα στην καταστροφή. Έχουμε υποχρέωση να σταματήσουμε αυτόν τον εφιάλτη που ζουν όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και όσοι είπαν "όχι" στον εκβιασμό και "όχι" στους εκβιαστές», επεσήμανε ο κ. Πετράκος.

Από την πλευρά του, ο κ. Κοδέλας σημείωσε ότι «Ζούμε μια παραδοξότητα: Οι εμπνευστές των μνημονίων ξαφνικά νοιάζονται για το Κοινοβούλιο και τις διαδικασίες και για το ότι είναι περιορισμένος ο χρόνος προκειμένου να εκφράσουν γνώμη οι βουλευτές».

Τα μέτρα θα καταψηφίσει και η Ραχήλ Μακρή, η οποία άσκησε έντονη κριτική, καταγγέλλοντας ότι «αποτελεί κοινοβουλευτικό πραξικόπημα από ένα μάτσο οικονομικούς δολοφόνους». Οι δανειστές θέλουν να μαζέψουν τα ακίνητα των πολιτών στην αγοραία και όχι στην πραγματική τους αξία, συμπλήρωσε.

Παράλληλα, η Αγλαΐα Κυρίτση επισήμανε ότι: «Καλούμαστε με συνοπτικές διαδικασίες να συζητήσουμε το σχέδιο νόμου που δεν τόλμησε να φέρει η προηγούμενη κυβέρνηση στη Βουλή». «Και δυστυχώς αυτό το κάνει η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ» συμπλήρωσε η βουλευτής.

Κριτική άσκησε και η αντιπρόεδρος της Βουλής, Δέσποινα Χαραλαμπίδου, η οποία υπερθεμάτισε ότι «το νομοσχέδιο δεν είναι προς το συμφέρον και το δίκιο του πολίτη, του εργαζόμενου του άνεργου, του οικονομικά αδύνατου και εξυπηρετεί αποκλειστικά τα συμφέροντα των τραπεζών». 

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ