2015-07-22 23:02:20
Φωτογραφία για ΜΠΡΑΒΟ: Καθαρισμό της βόρειας παραλίας του Κάστρου από εθελοντές...
Την Τετάρτη 15 Ιουνίου 2015  η Εθελοντική Ομάδα Δράσης... «Το Κάστρο της Χίου: 'Ένας Χαμένος Παράδεισος» όπως κάθε χρόνο πραγματοποίησε με επιτυχία εθελοντικό καθαρισμό στην βορειοδυτική παραλία παραπλεύρως του επιθαλάσσιου τείχους του Κάστρου της Χίου.

Η βορειοδυτική παραλία του Φρουρίου μας πρόκειται για μια ξεχωριστή παραλία, αν αναλογιστεί κανείς την μοναδικότητα της τοποθεσίας της. Βρίσκεται επί του επιθαλάσσιου τείχους του Κάστρου ακριβώς κάτω από το τείχος. Με σύμμαχο την καλή διάθεση, την ομαδικότητα και την συνεργασία ξεκινήσαμε το καθαρισμό. Δυστυχώς το τοπίο που αντικρίσαμε ήταν αποκαρδιωτικό. Δεκάδες σκουπίδια διάσπαρτα σε όλη την παραλία Έπειτα από αρκετή ώρα δουλειάς καταφέραμε και καθαρίσαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε την ακτή.

Όπως ανέφερα παραπάνω, το τοπίο που αντικρίσαμε στην παραλία ήταν παραπάνω από απαράδεκτο. Δεκάδες σκουπίδια παντός τύπου (μπουκάλια, γυαλιά, τσιγάρα, ρούχα, υποδήματα κ.α.) είχαν κατακλύσει την μοναδική αυτή παραλία καθιστώντας την από πηγή και τόπο ηρεμίας και κάλλους σε σκουπιδότοπο και εστία μολύνσεως.


Μέσα από το βήμα που μας προσφέρεται κάνουμε έκκληση αρχικά σε όλους τους πολίτες που επισκέπτονται την συγκεκριμένη παραλία και κάθε παραλία να είναι πολύ προσεκτικοί ως προς τη συγκομιδή των προσωπικών απορριμμάτων τους. Η Χιώτική κοινωνία είναι από τις τυχερές που ζει και αναπνέει πάνω σε ένα νησί με τόσα λαμπερά κοσμήματα όπως οι παραλίες του νησιού μας! Είναι ντροπή όλων μας να μη σεβόμαστε και να μην προσέχουμε ένα απ τα δώρα του νησιού μας όπως τις παραλίες μας!

Επιπρόσθετα, θα ήθελα να κάνω έκκληση στις αρχές ως προς τον συστηματικό καθαρισμό των παραλιών, την φροντίδα και την συντήρηση τους. Μόνο θλίψη προκαλούν εικόνες σαν και αυτές και είναι στο χέρι όλων μας να αλλάξουμε αυτές τις εικόνες μέσα από δράσεις είτε ατομικές είτε ομαδικές με σύντροφο τον σεβασμό και την αγάπη για το περιβάλλον.
Πηγή
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
KeyCCM – Blur: AppStore free new
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
KeyCCM – Blur: AppStore free new
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ