2015-07-24 23:12:08
Φωτογραφία για Γ. Βαρνάβα : Δεν είναι «μαγκιά» η αποφυγή της στράτευσης
Επίσκεψη στο ΚΕΝ Πάφου πραγματοποίησε ο πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής Γιώργος Βαρνάβα συνοδευόμενος από τους τέσσερις βουλευτές της επαρχίας Πάφου.

Ο κ. Βαρνάβα απευθυνόμενος στους νεοσύλλεκτους είπε ότι το να υπηρετείς την Ε.Φ. για 24 μήνες αποτελεί « μαγκιά» κατά την έκφραση του.

Κάποιοι είπε, θεωρούν «μαγκιά» να προφασίζονται λόγους για να αποφύγουν αυτή την υπηρεσία.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής,  είπε ότι δεν είναι «μαγκιά» η αποφυγή της στράτευσης αλλά μια απόφαση την οποία λαμβάνουν θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να εξυπηρετήσουν το προσωπικό τους  και όχι το κοινό συμφέρον.

Εμείς συνέχισε, το ονομάζουμε φυγοστρατία, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν αναφέρεται σε όσους αντιμετωπίζουν πραγματικά προβλήματα αλλά σε όσους προφασίζονται ότι αντιμετωπίζουν ψυχολογικά προβλήματα.

Αναφέρθηκε επίσης σε νομοθεσίες που έχουν ψηφιστεί με βάση τις οποίες η φυγοστρατία αντιμετωπίζεται αποτελεσματικά.


Το θέμα θα επανέλθει εκ νέου στην επιτροπή τον ερχόμενο Σεπτέμβριο είπε και θα ψηφιστούν τέτοιες νομοθεσίες, συμπλήρωσε, όπου πλέον ακόμη και οι αναστολές να περιοριστούν στο ελάχιστο.

Θα δίνεται εναλλακτική θητεία, συνέχισε, αλλά καθόλου αναστολή.

Τα μέλη της επιτροπής, ανέφερε , γνωρίζουν ότι ο κάθε εθνοφρουρός αποτελεί ξεχωριστή προσωπικότητα που θα πρέπει να σέβεται και να έχει άμεση επικοινωνία μαζί τους.

Τους κάλεσε μάλιστα να εκπαιδεύονται σωστά και σκληρά αλλά πάντοτε – όπως είπε- μέσα στα πλαίσια της πάγιας διαταγής του Γενικού Επιτελείου της Εθνικής Φρουράς. Δεν θα ανεχθούμε είπε χαρακτηριστικά εκπαίδευση ή συμπεριφορά εκτός των πάγιων διαταγών του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς.

Είπε ακόμη πως είμαστε υποχρεωμένοι όσο η πατρίδα μας βρίσκεται υπό κατοχή να έχουμε ένοπλες δυνάμεις με υψηλό ηθικό και καλά εκπαιδευμένο στρατό

Επεσήμανε  πως δεν είναι εξ αυτών που υποστηρίζει ότι το κυπριακό πρόβλημα θα λυθεί μέσω του πολέμου αλλά θα λυθεί  αν και εφόσον το θελήσει η Τουρκία  δια μέσω των διαπραγματεύσεων.

Πρόσθεσε ωστόσο, πως θα πρέπει να είμαστε πάντοτε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε όποιο πιθανόν επεισόδιο προκύψει εάν και εφόσον προκύψει.

Μετά την επιθεώρηση που έγινε από τα μέλη της Επιτροπής, ο κ. Βαρνάβα εξέφρασε την ικανοποίηση του, τόσο από την εκπαίδευση των νεοσυλλέκτων αλλά και από τις συνθήκες διαβίωσης και σίτισης τους στο ΚΕΝ Πάφου .

 Πηγή: ΚΥΠΕ
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ