2023-08-20 08:41:57
Φωτογραφία για ΣΥΡΡΟΗ από πολίτες στην ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ για επανέκδοση παλιών ταυτοτήτων για αποφυγή...τσιπ

 



Ενδεικτικό της εξάπλωσης της σχετικής συνωμοσιολογίας είναι η είδηση που διαβάζουμε τις τελευταίες ημέρες για ουρές από πολίτες που επιθυμούν την επανέκδοση των κλασικών ταυτοτήτων, αποφεύγοντας έτσι τις νέες με το «τσιπ» που θα κάνουν την εμφάνισή τους τον επόμενο μήνα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα της Καθημερινής και του in.gr, πολίτες από διάφορα μέρη της χώρας δημιουργούν καθημερινά μεγάλες ουρές (φωτ. pelop.gr) στα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα, προκειμένου να επανεκδώσουν την ταυτότητά τους πριν «επιβληθούν οι νέες ψηφιακές ταυτότητες». Συγκεκριμένα, ουρές δημιουργούνται από τις πρώτες πρωινές ώρες σε αστυνομικά τμήματα στην Αθήνα αλλά και σε επαρχιακές πόλεις, όπως στη Λάρισα, την Πάτρα και την Κοζάνη.

Αν και σε σχετικά ερωτήματα, αρκετοί αναφέρουν ότι επιθυμούν την επανέκδοση της κλασσικής ταυτότητας λόγω επερχόμενου ταξιδιού, μια μεγάλη πλειοψηφία αναφέρεται συγκεκριμένα στη γνωστή θεωρία συνωμοσίας περί «ύπαρξης τσιπ που επιτρέπει την παρακολούθηση (γεωεντοπισμός) του κατόχου μιας ψηφιακής ταυτότητας». Αν και παρόμοιοι ισχυρισμοί έχουν καταρριφθεί, αυτό δεν σταματά μια μεγάλη μερίδα κόσμου σύμφωνα με τα δημοσιεύματα να πιστεύει ότι οι ψηφιακές ταυτότητες θα λειτουργήσουν ως εν δυνάμει ταυτότητες καταγραφής κοινωνικών φρονημάτων, σχετίζοντας μάλιστα την ύπαρξή τους με άλλες θεωρίες συνομωσίας που αφορούν την εξάπλωση του 5G και των εμβολίων. Από τη συζήτηση αυτή δεν λείπει φυσικά και η αναφορά σε πρόβλεψη από τον Αγιο Παΐσιο ο οποίος φέρεται να είχε προβλέψει ότι «μετά την εξαγγελία της έκδοσης θα γίνει παγκόσμιος πόλεμος»

Πίσω από την πρόσφατη διάδοση αυτών των θεωριών φαίνεται ότι βρίσκονται διάφορες ομάδες χρηστών που μέσω social media παροτρύνουν κάθε ενδιαφερόμενο που ασπάζεται αυτές τις θεωρίες, να επανεκδώσει άμεσα την παλιά του ταυτότητα. Αυτή σύμφωνα με τους ίδιους έχει 10ετή ισχύ χωρίς να απαιτείται η έκδοση της νέας ψηφιακής ταυτότητας η οποία θα έχει σχήμα πιστωτικής κάρτας και θα ξεκινήσει να διατίθεται από τα μέσα Σεπτεμβρίου, αποφεύγοντας έτσι το….«τσιπάρισμα» και το «φακέλωμα». 

Οι νέες ψηφιακές ταυτότητες θα παρουσιαστούν επίσημα στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης η οποία ανοίγει τις πύλες της στις 9 Σεπτεμβρίου, όταν και θα δοθούν όλες οι απαραίτητες πληροφορίες. Με όσα γνωρίζουμε μέχρι σήμερα, η έκδοση τους δεν φαίνεται να είναι υποχρεωτική ενώ κάθε ενδιαφερόμενος θα μπορεί να την προμηθευτεί με μια απλή αίτηση. Θα περιέχουν στοιχεία όπως το πατρώνυμο, το μητρώνυμο και τον αριθμό δημοτολογίου ενώ άγνωστο παραμένει  αν θα έχει σχέση με το πρόγραμμα Ευρωπαϊκής Ψηφιακής Ταυτότητας που προωθεί η ΕΕ . Επιπλέον τον Ιανουάριο του 2024 αναμένεται να ξεκινήσει και η έκδοση των νέων διαβατηρίων τα οποία θα διαθέτουν αυξημένα χαρακτηριστικά ασφαλείας.



Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ